La nova situació que estem vivint ha portat alguns estudis a desenvolupar diferents videojocs sobre el Coronavirus, des de jocs educatius per als més petits fins a jocs d’estratègia per aprendre a gestionar situacions d’emergència.

Amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, la indústria del videojoc també s’ha volgut adaptar. En els últims mesos s’han creat nous jocs sobre el Coronavirus, i alguns de ja existents han modificat la seva temàtica per fer-la coincidir amb la realitat. Us en portem alguns exemples!

Lives in Balance (iThrive Games)

iThrive Games, empresa especialista en crear eines i experiències d’aprenentatge per a joves a través dels videojocs, ha publicat iThrive Sim: Lives in Balance, un videojoc basat en els jocs de rol, on els jugadors gestionen el dia a dia de la crisi de la Covid-19.  Els jugadors interpreten el paper de diferents governadors dels Estats Units, i han de prendre decisions a temps real durant la pandèmia de la mundial: quan i com reobrir els seus estats. Com a membres d’una coalició, els estudiants es reuneixen per defensar les seves posicions, negociar i comprometre’s per tenir cura dels seus electors i de la nació.

COVID: The Outbreak (Jujubee)

En aquest joc d’estratègia a temps real, el jugador forma part d’una organització global que ha de fer front a la pandèmia mundial de la Covid-19 en plena carrera per a trobar la vacuna. Per fer-ho, haurà d’emetre decrets, gestionar recursos, desenvolupar projectes i construir edificis. Que comenci l’acció!

Coronavirus Attack (Virtual Recall)

Aquest joc, desenvolupat per l’estudi Virtual Recall, segueix la mateixa idea senzilla però efectiva que Space Invaders: dispara des de la teva nau espacial per combatre els Coronavirus que t’ataquen! –i evitant que no et toqui res, sinó estàs fora del joc!

Coronavirus Evolution (Studio Inward)

En aquest joc, has d’escollir un dels personatges del videojoc i lluitar online per aconseguir antídots per curar el major nombre possible de persones amb Coronavirus. Escull bé el teu avatar per poder curar més gent!

Covid Game (Omnium Lab)

Covid Game és un joc educatiu per ensenyar-nos com limitar l’expansió mundial de la Covid-19. Pensat per al públic infantil, consisteix a anar fent correctament les accions del dia a dia (rentar-se les mans, tenir hàbits saludables, fer exercici, etc), per aconseguir monedes que serviran per a trobar una cura per al Coronavirus.

El joc es desenvolupa durant el confinament, però serveix també per a conscienciar sobre els nous hàbits per fer front a la pandèmia.

Go Viral (Cambridge Decision-Making Lab)

El Cambridge Decision-Making Lab vol desmuntar les teories de la conspiració fent que l’usuari vegi com de fàcil és crear i es difondre notícies falses i crear desinformació a través de les xarxes socials. Amb aquesta idea, el laboratori ha creat Go Viral: un senzill joc on el usuaris aprenen com es difonen online  les teories de la conspiració i les mentides sobre el Coronavirus. El joc consisteix a familiaritzar-se amb les tàctiques per dinfondre les fake news i utilitzar amb èxit la desinformació per fer-se viral dins l’univers del joc. L’objectiu és que l’usuari entengui com funciona la desinformació perquè després sigui capaç de detectar-la a la vida real.

 

Adriana Todó

%d bloggers like this: