Des de l’Àrea de Cultura Digital, i amb la col·laboració de Catalan Arts, s’ha publicat el llibret “Music Tech in Catalonia”.

El llibret, publicat digitalment el passat mes de setembre, mostra la realitat d’un ecosistema molt dinàmic a Catalunya, amb esdeveniments claus com el Sónar+D, empreses líders mundials com BMAT, plataformes com Acqustic i Cooncert i centres de coneixement com el Music Technology Group.

L’actual procés de digitalització dels diferents sectors culturals és sinònim d’aliances i de creació. En el marc d’aquesta transformació de les indústries culturals, que encara ha tingut més sentit en el context de l’actual pandèmia de la Covid-19, neix el concepte Music Tech, fruit de la relació entre la música i la tecnologia. Aquesta fructífera relació ha portat a la música a buscar noves solucions en la digitalització que van més enllà dels serveis i que generen un ecosistema d’empreses innovadores al nostre territori. I és precisament amb l’objectiu de reconèixer el sector del nostre territori i ajudar a la internacionalització de les empreses que en formen part, que neix el llibret Music Tech in Catalonia.

En aquesta publicació s’han volgut reunir els projectes, les empreses i les iniciatives que a Catalunya treballen en aquest punt on la música es troba amb la tecnologia. Projectes i empreses que utilitzen dispositius o software per crear, interpretar, distribuir, reproduir o editar música. És un univers viu i evolutiu, canviant per definició, i al qual cada any es sumen noves iniciatives que fins llavors no podíem imaginar. Els seus membres són tan diversos i heterogenis com el mateix sector.

A dins del llibret hi trobareu dades sobre la indústria catalana de la Music Tech i un llistat d’empreses que s’anirà ampliant a mesura que creixi el sector i sorgeixin noves iniciatives.

 

A %d bloguers els agrada això: