La situació excepcional dels dies de confinament per la pandèmia de Covid-19 ha alterat el nostre dia a dia. Ara estem a casa i teòricament tenim molt de temps per nosaltres. Però la realitat és ben diferent.

El teletreball, les tasques de casa o cuidar dels petits que es pugen per les parets per no poder sortir a jugar, consumeixen moltes de les nostres energies. A més ara dediquem moltes estones a la cultural a través d’internet i les xarxes socials (que us hem anat explicant en els nostres posts de #LaCulturaaCasa i el nostre canal d’instagram la_cultura_a_casa), i també tenim per fi una estoneta per llegir els llibres que teníem pendents, escoltem els nostres músics preferits, descobrim i experimentem noves receptes que mai trobàvem temps per provar de fer, seguim innumerables vídeos a youtube per fer manualitats o fer taules d’exercicis a casa, juguem a videojocs, endrecem els armaris i calaixos a l’estil Marie Kondo o pensem que ha arribat el moment de fer aquells cursos i MOOCs que teníem pendents.

Sí, utilitzem el nostre temps de mil maneres per passar aquests dies d’obligat aïllament a les nostres llars. Però no podem evitar pensar que de vegades simplement ens volem abstreure de tot plegat i deixar volar el pensament lluny de totes les notícies i l’angoixa que aquesta situació inèdita ens causa. Per alguns seria un moment zen i de meditació, però per nosaltres, el que ha arribat és el moment de PROCRASTINAR sense remordiments!!!!

Segons la Vikipedia la procrastinació (paraula derivada del llatí pro: “endavant” i cras: “demà”) és l’acció o hàbit de deixar per a més endavant accions o activitats que s’han d’atendre mentre fem d’altres de més irrellevants i agradables.

És a dir, bàsicament és el que fem quan posposem tasques rellevants (ja sigui de feina, de casa o d’estudis) fent-ne passar per davant d’altres de senzilles i, sobretot, agradables. Així que ara perdre el temps per la web des de casa en comptes de fer coses més constructives no és cap drama. Per això us proposem un seguit de webs o comptes de twitter amb les que podeu perdre el temps només perquè sí.

Feu-nos arribar les vostres propostes per procrastinar des de casa!!! 

Les ciutats fantasma

Fa uns anys les imatges d’una Barcelona completament buida de la pel·lícula dels germans Pastor Els últims dies o la Gran Vía de Madrid buida a Abre tus ojos de Amenábar ens van sorprendre i ens semblaven irreals. Ara aquest és un fet bastant real, les ciutats de bona part del món estan aturades i només observem l’activitat dels serveis essencials. Podeu veure les càmeres del trànsit de Barcelona a través de betevé, mentre que el periodista Harald Doornbos ha recopilat en un fil de twitter múltiples vídeos actuals de ciutats de tot el món.

https://twitter.com/btvnoticies/status/1241493919394869248?s=20 https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/1242399275532693504

Explora el món sense sortir de casa

En aquests dies en que no podem mirar més enllà de les nostres finestres o balcons desitgem més que mai poder passejar sense destí per tot el món.

Random Street View ens porta aleatòriament a qualsevol lloc del món a través de Google Street View. Cada cop que pressiones Next apareixes en un punt del planeta totalment diferent. On ens portarà? Una altra pàgina que podeu provar similar és MapCrunch. Video Walks Around the World es una recopilació de vídeo passejades amb soroll ambient per tot el món que empra l’eina Google My Maps. Una pila de vídeos slow per gaudir!
Imaginary Soundscape és un experiment basat en la IA de Google que ens transporta al soroll ambient que imaginem davant de qualsevol imatge. Com sonen les ciutats o els paisatges? Els models de deep learning ens ho proposen. Land Lines és un experiment que ens permet explorar les imatges via satèl·lit de Google Earth a través del gest i el dibuix. És molt curiós observar com connecta els patrons visuals de les imatges.

La natura segueix el seu curs

Mentrestant, els ecosistemes naturals continuen amb la seva dinàmica i estan entrant en la primavera, època de bonança i l’inici de la cria. Si voleu contemplar muntanyes, boscos i aus podeu seguir aquestes webcams en directe. Nosaltres al despatx tenim adoptat un niu d’àguiles reals a Estònia i seguim l’evolució dels pollets cada primavera. Us animeu? Aquí trobareu algunes càmeres actualment en funcionament:

SEO Birdlife Espanya Looduskalender (Estònia) Explore

L’ecosistema marí és en bona part un desconegut per tots nosaltres i fins i tot pels científics especialitzats. És per això que alguns projectes divulgatius ens poden deixar bocabadats durant hores.

Ocearch és una organització que recopila informació big data procedents de diferents expedicions científiques, de manera que segueix la pista en temps real de taurons, dofins, balenes i altres animals marins. Podeu explorar les estranyes criatures que habiten les grans profunditats marines amb la pàgina interactiva The Deep Sea. És obra del creatiu de codi Neal Agarwal, que proposa visualitzacions de dades curioses a la seva pàgina neal.fun, perfectes per procrastinar!

La música calma els sentits

Aquests dies podeu trobar multitud de propostes de llistes de reproducció de música, moltes de les quals són tipus relax o zen. Nosaltres us proposem algunes opcions una mica diferents, que us permeten explorar i fins i tot crear música adequada per aquests dies.

La música de tot el món de diferents dècades al vostre abast amb Radiooooo, una màquina del temps musical vintage. Amb uns resultats ben curiosos… Noize és una web amb tota classe de sorolls de fons, perfecte per relaxar-te, tranquil·litzar-te o desconnectar.
Soundscape és una senzill visualitzador de música que permet crear i modular intuïtivament melodies simples pel dia i per la nit. Per passar una estona… Amb FreddieMeter la IA de Google ens proposa esbrinar com s’assembla la nostra veu a la del cantant de Queen, Freddie Mercury. Escull una cançó, canta-la i l’algoritme analitzarà la teva veu i la compararà amb la de l’inconfusible Freddie.
Lo-fi hip hop radio és un fenomen d’èxit a la xarxa. És un streaming de música instrumental a youtube continuada amb imatges anime. El més conegut és el beats to relax/study to de Chilled Cow, on una noia estudia sense parar a la seva habitació. No ens resistim, però, a proposar-vos una llista: les  bandes sonores del mític estudi japonès d’animació Studio Ghibli que fa pocs dies ha compartit per primer cop.

Dibuixa, pinta i acoloreix

Entre les moltes manualitats que teniu començades per casa, podeu trobar una estona per dibuixar una mica a la xarxa, badar una estona amb la recopilació de les precioses portades animades del New Yorker que ha elaborat en Joaquim Campa, o bé submergir-vos en els increïbles fils de twitter #MA140 (M)irar al (A)rte amb els que en Miquel del Pozo ens proposava descobrir mil i un detalls de la història de l’art (i que podreu seguir còmodament des de la seva web).

Tens ganes de pintar? Des de fa uns anys el projecte Color our Collections aglutina una pila de dibuixos per acolorir que són proposats per centenars de biblioteques, museus i institucions culturals de tot el món. Per triar i remenar! Quick, Draw! és un experiment de la IA de Google, que ha permès que amb la col·laboració de tots plegats s’aprofundís en l’aprenentatge automàtic de les xarxes neuronals. La pàgina us proposa una paraula per dibuixar en menys de 20 segons. La podrà esbrinar la IA?
https://twitter.com/JoaquimCampa/status/1216282756403073024 https://twitter.com/miqueldelpozo/status/696438647151837185

Procrastinació nivell expert

Però si el que de veritat voleu fer és badar i badar per la xarxa, aquí teniu algunes webs per les que fer el tafaner… us avisem, acaben sent addictives!

The Useless Web és una de les webs inútils més conegudes d’internet. Simplement heu de prémer el quadradet rosat per demanar-li que us redirigeixi a una pàgina web qualsevol random. Mai se sap on et portarà… A més a més hi trobareu una extensa llista d’altres webs perfectes per procrastinar… Bored Button és un altre must on perdre el temps. Cada cop que premem el botó vermell ens redireccionarà a una web interactiva diferent on jugar, resoldre puzles o enigmes, etc… Impossible avorrir-se!
Neverthink ens permet veure contingut de YouTube (i de qualitat bastant contrastada!) seleccionat i ordenat per temes originals i curiosos, que acaben esdevenint realment pura addicció. A nosaltres ens ha encantat el canal calm o el de livepainting, però hi ha per triar i remenar. Tres llocs web que ens descobreixen els programes, shows i anuncis de les últimes dècades del segle XX: Proveu My 70’s TVMy 80’s TVMy 90’s TV.
Una paraula o una imatge feta d’una pluja de caramels en animació 3D? Doncs això mateix és el que ha creat Candy Japan. Potser és innecessari, però mola. O bé preferiu en xiclet com a Your Name in Gum?

Si és que es poden trobar webs per tot, mentre regirem entre tones de contingut majoritàriament relacionat amb gatets. Una de les incògnites més grans de tot l’internet és perquè hi ha una obsessió tan enorme pels gats…

BONUS TRACK: com ens hem resistit fins ara a portar-vos gatets, gaudiu aquí d’una pluja de gatets!!!

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: