Les vistes impressionants i els racons ocults que s’amaguen pel territori català han començat a ser descoberts per les productores cinematogràfiques i les noves plataformes digitals. En els últims anys, amb l’expansió de les sèries, llocs tan emblemàtics com la Catedral de Girona o el Parc Güell s’han convertit en escenaris dels nous mons creats per guionistes de ciència-ficció d’arreu. Us deixem un recull de les millors sèries internacionals gravades a casa nostra!

Joc de Trons

L’aclamada i guardonada sèrie dels Set Regnes va gravar a Catalunya diverses trames de la seva sisena temporada. La localització que vam reconèixer més ràpidament va ser Girona, que va tenir un gran protagonisme a Joc de Trons. D’una banda, va ser l’escenari escollit per recrear la ciutat de Braavos, on Arya Stark inicia el seu entrenament amb els Homes sense Rostre. Allà podem veure el Mercat de Braavos, amb el seu teatre, el Tità de Braavos, l’estàtua gegant que custodia la ciutat, i la casa de Blanc i Negre, temple dedicat al Déu de Molts Rostres on Arya aprèn a ser “ningú”. Valar Morghulis!!!

També vam poder reconèixer clarament la Catedral de Girona com a seu del Septe de Baelor, a Desembarcament del Rei. A les seves escales vam poder veure la discusió entre el Pardal Suprem Jamie Lannister, després de pujar les escales a cavall. Però no espereu veure el mar des de la portalada!

Però no només va ser Girona l’escenari de Joc de Trons. El Castell de Santa Florentina, a Canet de Mar, va servir per recrear Horn Hill, la casa patrimonial de la família Tarly, a la sisena temporada de la sèrie.

Westworld

El proper 16 de març s’estrena la tercera temporada de la sèrie distòpica Westworld, creada i desenvolupada per Jonathan Nolan i Lisa Joy per a la cadena de televisió americana HBO.  La sèrie narra la història d’un parc temàtic futurista anomenat Westworld, un dels sis parcs temàtics posseïts i operats per Delos Inc., que permet als visitants experimentar el Far West en un entorn poblat per “amfitrions”, androides programats per a satisfer tots els desitjos dels visitants.En aquesta nova entrega podrem veure a Dolores, protagonitzada per Evan Rachel Wood, recorrent els carrers de Besalú i el seu emblemàtic pont romànic. En aquesta trailer podem veure, a partir del minut 1:15, Besalú com si fos un poble italià durant la Segona Guerra Mundial.

Killing Eve

La tercera temporada de l’exitosa sèrie d’HBO Killing Eve, basada en la saga de novel·les Codename Villanelle de Luke Jennings i adaptada a la televisió per Phoebe Waller-Bridge, ha arribat a Barcelona. Killing Eve explica el joc del gat i la rata entre l’assassina mercenària Villanelle (Jodie Comer) i la seva obsessió, l’agent del MI5 Eve Polastri (Sandra Oh). Villanelle és una psicòpata que gaudeix complinet els encàrrecs d’assassinar, d’una manera que diríem original i sense deixar-ne traces, persones importants per les principals ciutats europees: Londres, París, Roma o Moscou han estat algunes de les localitzacions i ara Barcelona s’ha sumat (encara no sabem per quina activitat) a aquesta llista. Durant uns dies, els fans van poder seguir a Villanelle pels carrers del Born i pel Passeig Lluís Companys.

Emerald city

Inspirada en El màgic d’OZ, Emerald City és una sèrie de televisió de fantasia desenvolupada per NBC per Matthew Arnold i Josh Friedman, i basada en la història d’Oz creada per L. Frank Baum.  La sèrie reprèn la història de Dorothy Gale, una infermera de 20 anys de Lucas, Kansas, que després de ser transportada a la Terra d’Oz per un tornado, viatja a Emerald City a buscar al Mag per poder tornar a casa. Gran part dels exteriors que apareixen als capítols van ser gravats al Parc Güell i a La Pedrera. Per altra banda, van utilitzar la Sagrada Família per coronar la ciutat inventada de la sèrie.

Impulse

La sèrie de YouTube Originals, basada en la novel·la del mateix títol de Steven Gould i seqüela de la pel·lícula Jumper, va arribar a Barcelona per gravar la segona temporada. La sèrie de ciència-ficció, dirigida i produïda per Doug Liman i protagonitzada per Maddie Hasson, va rodar diverses seqüències pel centre de la capital comtal. Impulse explica la història d’Henrietta “Henry” Coles, de 16 anys, que descobreix que té la capacitat de teletransportar-se, però no té control sobre la destinació d’on apareixerà. En aquest trailer, podeu veure la ciutat al minut 1:35.

Blindspot

La sèrie d’acció i ciència-ficció, creada per Martin Gero i protagonitzada per Sullivan Stapleton i Jaimie Alexander, va venir a Barcelona l’any 2017 per gravar alguns capítols de la seva tercera temporada. La sèrie gira al voltant d’una misteriosa dona que és trobada per la policia dins d’una bossa en mig de Times Square, Nova York, amb el cos completament tatuat i que no recorda res del seu passat. L’agent de l’FBI Kurt Weller descobreix que cada tatuatge conté una pista per resoldre crims que estan a punt de cometre’s. Les localitzacions escollides són alguns punts emblemàtics de la ciutat que tot català reconeixerà quan vegi la sèrie: la font de Montjuïc, el Barri Gótic i la Plaça Major del Poble Espanyol.

Hanna

La sèrie d’Amazon Prime reprèn la història de la pel·lícula homònima estrenada el 2011, en la qual  Hanna (Esme Creieu-Milers) és una adolescents que ha estat educada en un bosc lluny de la civilització pel seu pare (Joel Kinnaman) amb l’objectiu que sigui una assassina letal. Tots dos intenten escapar d’un grup que vol donar-los caça i acaben separats per culpa de l’equip de la CIA capitanejat per Marissa Wiegle, mentre Hanna intenta saber qui és en realitat. L’equip de la sèrie va gravar diverses escenes de la segona temporada al barri de l’Eixample de Barcelona.

The Crown 

La sèrie de Netflix ha arribat aquest mes de març a la Vall d’Aran per rodar part de la quarta i penúltima temporada. La vall pirinenca ha estat l’escenari escollit pels productors per recrear la Suïssa de finals dels anys setanta on va estudiar Diana de Gal·les abans de casar-se amb el Príncep Carles. Des de l’arribada de l’equip de la sèrie a Vielha s’han organitzat diversos càstings que permetran als veïns de la zona participar com a figurants a les escenes que es rodin en diversos punts del territori com l’Institut d’Aran de Vielha, a la muntanya i en espais interiors que encara estan per determinar.

 

La Catalunya Film Commission (CFC), un servei públic i gratuït de la Generalitat de Catalunya (ICEC), treballa a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges per tot Catalunya, alhora que pren com a objectiu estimular i consolidar la indústria cinematogràfica catalana i els serveis que d’ella se’n deriven a tot el territori.

 

Maria Vidal Robles

A %d bloguers els agrada això: