Cada mes al nostre Butlletí us proposem vídeos que ens han interessat per la seva originalitat, bellesa, innovació, perquè són sorprenents o perquè barregen d’una manera especial l’art i la tecnologia. I un cop l’any us seleccionem els millors d’aquests vídeos. Aquí teniu la collita de 2019!!!

40 ANIVERSARI DEL BALLET DE HONG KONG  

Tutús i malles fosforescents omplen de color l’especial arquitectura icònica de la megalòpolis de Hong Kong. El Ballet de Hong Kong va celebrar el seu 40è aniversari i per a l’ocasió va crear l’acolorida i impactant campanya Never Standing Still de la mà de l’agència creativa Design Army. Un gran espectacle visual al so del Bolero de Ravel amb una estètica vibrant, urbana i moderna que defuig l’encorsetament carrincló que a vegades s’associa a la imatge del ballet. La coreografia del HK Ballet, famós per la seva moderna interpretació de peces clàssiques, incorpora tant apunts de la tradició cultural xinesa com de les danses urbanes, que s’acompanyen de refrescants tocs de comèdia amb unes iaies que no us podeu perdre! Ens encanten!

COLDPLAY – DADDY  

Aardman, l’estudi d’animació darrera Wallace & Gromit i tants d’altres, ha creat el vídeo per a la cançó Daddy de Coldplay, que podreu trobar al seu darrer àlbum Everyday Life. Amb la seva tècnica d’animació (marca de la casa!) feta amb titelles, stop motion, fons pintats digitalment i elements animats en 2D, Daddy ens presenta l’emotiu i fantàstic viatge d’una nena pels records del seu pare. La peça ha estat dirigida per la il·lustradora i animadora finlandesa Åsa Lucander.

 M.R.N.A A/V DANCE PERFORMANCE

L’estètica de les danses urbanes, el hip hop i el trap triomfen entre les generacions més joves. És per això que us portem M.R.N.A A/V Dance Performance, un espectacular videomapping de gran format que té la peculiaritat d’incorporar en viu un ballarí de hip hop que connecta la seva energia amb la dels seus companys digitals. És obra de la productora turca Bi’Şeyler New Media Works, especialitzada en projectes que integren el disseny immersiu i la tecnologia. No us el perdeu!

MANEL – BOY BAND   

Abans del llançament oficial del seu últim disc, ‘Per la bona gent’, el grup Manel va anar presentant en comptagotes les cançons a través de videoclips. Una d’aquestes va ser Boy Band, un video creat per l’estudi de David Domingo, conegut com a Stanley Sunday, director de clips de Fangoria, Papa Topo i Hidrogenesse. Boy Band és un tema ballable, funky i molt divertit. Al videoclip els components de la banda ballen en un joc de dansa virtual, una mena de Just Dance, amb les seves cares sobre cossos de ballarins, que han de seguir les coreografies en escenaris impossibles i amb efectes visuals delirants. Els Manel com una mena de NSYNC o Backstreet Boys en un clip amb referències a Kratfwek i Talking Heads.

DAITO MANABE – DISCRETE FIGURES 

Discrete Figures surt d’una col·laboració del col·lectiu de Daito Manabe, Rhizomatics, amb la companyia de dansa contemporània japonesa Elevenplay. Una veritable meravella visual a nivell tecnològic que porta al límit les possibilitats interactives entre la imatge generada en temps real i les ballarines. Els recursos tècnics són espectaculars i permeten la dansa amb hologrames, les projeccions interactives en diferents pantalles i l’ús de drons. Un espectacle on potser el que menys destaca és justament la dansa i el que brilla per sobre de tot és el geni tecnològic. Veritablement, sense paraules.

TRAVEL OREGON – ONLY SLIGHTLY (MORE) EXAGGERATED 

L’any 2018 ens vam enamorar de la reeixida campanya turística Only Slightly Exaggerated impulsada per Travel Oregon. La meravellosa animació a l’estil de Studio Ghibli es va fer ràpidament viral a la xarxa. El 2019 ens van portar Only Slightly (More) Exaggerated, una nova peça fantàstica desenvolupada de nou per l’agència creativa Wieden + Kennedy i els estudis Psyop i Sun Creature Studios. Un homenatge als paisatges espectaculars de l’estat nord-americà, que ens endinsa en un viatge en els límits entre la imaginació i la realitat ple de criatures fantàstiques. Una celebració dels records i les emocions que tots els viatgers experimentem i atresorem en els nostres cors.

LIL DICKY – EARTH   

El polèmic raper i còmic americà Lil Dicky ha aconseguit la col·laboració d’una pila de reconegudes estrelles del pop com Katy Perry, Ariana Grande, Sia, Miley Cyrus, Justin Bieber, Backstreet Boys o Rita Ora per crear el seu recent tema Earth. Amb la intenció de col·laborar amb la fundació de l’actor Leonardo DiCaprio que te com a objectiu combatre el canvi climàtic, han creat un extravagant videoclip animat per a aquest tema reivindicatiu que té fins i tot el típic punt irreverent marca de la casa.

CHRISTIAN FLORES – AL TRAM PENSA EN KANT

La innovadora campanya de civisme del TRAM intenta connectar amb els usuaris més joves del tramvia a ritme de trap. El vídeo, obra de l’agència de publicitat barcelonina Paradise Falls i del creatiu digital Christian Flores, autor del conegut vídeo “Velaske, yo soi guapa“, va revolucionar les xarxes. El resultat de portar el filòsof Immanuel Kant a conversar a ritme de trap amb un usuari del tramvia per recordar-li la seva màxima “Actua com creguis que ho hauria de fer tot el món” ens va deixar sense paraules. Així sí que es connecta amb les noves generacions!

WAR CHILD UK – DID YOU KNOW THESE ROBOTS ARE EVERYWHERE? 

Un impactant i preciós vídeo de la ONG britànica War Child UK on parla de les conseqüències que les guerres tenen en els nens que les pateixen. “No sóc un robot”, diu la cançó, mentre una nena víctima d’un conflicte bèl·lic es refugia en un robot mentre intenta oblidar les experiències passades i integrar-se a la nova vida. La campanya és de l’agència Raw London.

JOHN LEWIS – L’INICI DEL NADAL  

John Lewis mai decep. L’anunci nadalenc més esperat de l’any és el que preparen des d’aquests grans magatzems londinencs. El nou protagonista és l’Edgar, un encantador, petit i moooolt excitable drac al que li agrada massa el Nadal. Com pateix un greu problema d’incontinència de flames li és impossible celebrar les festes amb tots els veïns del seu poble sense incendiar res. Però gràcies a la màgia de l’amistat es pot marcar la diferència, que en aquest cas és flamejar un tradicional púding anglès de Nadal. Si us esteu preguntant quin és el tema musical, és una versió de Bastille de la balada Can’t Fight This Feeling de REO Speedwagon.

I vosaltres que seguiu el butlletí, penseu que ens hem deixat algun vídeo? Comenteu-ho al nostre compte de twitter @culturadigicat!!!

 

 

 

Maria Vidal 

%d