Acabem de començar un any nou i un clàssic d’aquestes dates és fer una llista de propòsits que volem complir durant l’any. Actituds i activitats que volem canviar i que a començaments d’any tenim ben clar que si ens ho proposem podrem cumplir. Però, ai, generalment al cap d’un (curt) temps ho deixem estar i oblidem en un calaix la llista de bons propòsits. La tecnologia i les apps et poden ajudar a mantenir aquests bon propòsits durant molt de temps!

Per començar, un parell d’apps que ens ajudaran a mantenir la motivació i recordar que hem de seguir amb el canvi d’hàbits i complir els nous propòsits.
diàriament: seguidor d’hàbits d’iPhone per ajudar-vos a formar bons hàbits Everyday que és una app que traqueja els hàbits, ens ensenya com hem anat evolucionant en cada un dels temes per treballar-los cada dia i no trencar les cadenes perquè veiem com anem avançant i així motivar-nos, amb notificacions molt poc intrusives per recordar el que t’has proposat fer.

Streaks és una llista de tasques que ens ajuda a formar bons hàbits i permet gestionar i completar hàbits d’una forma pràctica i visual per veure en tot moment el progrés i les ratxes que portem de cada hàbit. Se’n poden controlar fins a dotze. Està integrada a més amb les dades de salut i d’entrenament de l’Apple Watch, així que la informació s’actualitzarà automàticament en l’app a partir de les dades del rellotge.

1.- Anar al gimàs i posar-te en forma

Un clàssic dels propòsits de l’any nou és començar a fer esport. És cert que la temperatura d’aquests mesos pot fer que ens faci mandra sortir a córrer a espais oberts però també hi ha robes tècniques que et poden ajudar a no passar fred. I tant en els espais oberts com al gimnàs, un complement interessant són els rellotges intel·ligents, que ajuden a tenir control de l’activitat física i et motiven en ser més constant amb avisos i apps lligades que guarden el progrés. N’hi ha molts però aquí teniu el Watch GT Active de Huawei, l’Apple Watch Serie 5 i els Fitbit, especialitzats en el tema de salud i forma física.

Resultat d'imatges de entrenamiento de 7 minutosD’apps d’exercici n’hi ha moltíssimes. Algunes per fer exercici a casa sense necessitat s’aparells com Freeletics, que te un entrenador personal, d’altres amb exercicis que pots fer en només 7 minuts com (el nom ho diu tot) Entrenamiento de 7 minutos o HitFit (que també serveix per l’objectiu de canviar d’hàbits alimentaris amb un munt de receptes saludables). O també podeu provar els jocs de córrer de què vam parlar en aquest post o altres jocs com el Just Dance. Per posar-vos en forma d’una manera divertida!

2.- Fer dieta i menjar més sa

El propòsit no és només perdre pes. També menjar de forma més saludable. En això ens pot ajudar l’app Yuka, que escaneja els aliments (i ja posats també els cosmètics), en desencripta els components, avalua el seu impacte sobre la salut i si cal proposa millors alternatives. Funciona amb més de 700.000 productes alimentaris. Altres com Food Planner t’ajuden a fer els menús planificats i saludables, i la llista de la compra per poder fer els plats seleccionats.

Resultat d'imatges de app lifesumHi ha moltes apps amb dietes diverses, comptadors de calories (com Fatsecret o CalorieCount) i algunes apps que porten el món del minfulness al menjar perquè aquesta acció sigui més conscient i menjar més a poc a poc, com Eat Right Now. Noom és un coach virtual que promet ajudar a perdre pes a llarg termini no amb dietes miracle sinó fent-nos canviar d’hàbits i estil de vida. LifeSum ofereix un munt d’eines per perdre pes, amb un comptador de calories, consells sobre dietes, planificador de menús… Noodle és molt pràctica per gent que viu sola i que treballa molt. Recomana menús sans amb dues o tres coses que tingueu a la nevera.

Tot i així, si voleu perdre pes d’una forma controlada, com amb tantes coses, el millor és seguir els consells d’un metge!

3.- Estalviar

Un altre objectiu clàssic és estalviar. Hi ha sistemes fàcils per ser conscients d’on ens gastem els diners, el més senzill fer un Excel amb les despeses. Però sovint l’acabem abandonant per rutinari. Si aquest és el vostre objectiu, proveu Mint, tot un clàssic que destaca per la seva intuitivitat. També Moneyhero, molt senzilla i que et permet controlar totes les despeses i t’avisa de fins a quin dia del mes pots arribar amb els diners que et queden. Ups!

Resultat d'imatges de moneyhero appUna forma senzilla d’estalviar sense adonar-nos-en (però no molts de diners) és arrodonir fins l’euro allò que paguem i guardar en un moneder els cèntims restants. Això fan aplicacions com Moneybox (a més podem crear una meta i veure com ens n’anem apropant, bona forma per motivar-nos). Goin a més d’arrodonir també ens permet estalviar un percentatge de cada despesa que paguem amb la tarja de crèdit.

I clar, sempre podeu fer neteja (i suposem que properament ho podrem fer amb l’ajuda de la ja publicada a d’altres països app de Marie Kondo) i vendre tot allò que us sobra. Hi ha diverses aplicacions que convertiran aquell abric o aquella tauleta en diners, les més conegudes Wallapop i Vinted.

4.- Aprendre idiomes

Resultat d'imatges de duolingo appJa fa anys que hi ha moltes aplicacions interessants i que realment funcionen per millorar el nostre domini d’idiomes. La més popular és Duolingo, amb opcions per anglès, francès, alemany i portugès. Similars són Babbel, BusuuMemrise. Si l’idioma que voleu aprendre o millorar és l’anglès, podeu provar l’app BBC Learning English (que podeu completar amb podcasts com 6 Minute English) i Improve English que te cursos diferents basats en temes a aprendre i també diferents nivells.

Una forma diferent d’aprendre idiomes és directament amb Spotify. Ha posat en marxa diverses “col·leccions” d’idiomes estructurades en lliçons que duren com una cançó, de manera que anant el cotxe (o al metro o bus, tot i que ells sempre parlen de cotxe) pots escoltar cada una d’aquestes lliçons. Entre els principals idiomes, francès, xinès, italià, rus o alemany: Learn French in Your Car, Learn Mandarin in Your Car, Learn Italian in Your Car, Learn Russian in Your Car, i Learn German in Your Car.

5.- Reduir l’estrès

Pocket YogaUn altre dels típics propòsits d’any nou és reduir l’estrès. I és que no volem arribar al següent desembre amb el cansament amb què hem encarat les festes! També en això hi ha un munt d’apps per diferents estils, moments, durades, sensibilitats… Algunes més adreçades a la meditació com Calm, que també ajuda a dormir millor, te música per relaxar-se, vídeos per aprendre a fer estiraments suaus, sons naturals… Insight Timer és una llibreria de meditacions guiades, xerrades sobre com superar l’angoixa, cursos de millora personal i també un apartat per a nens. Lojong es defineix com a “un gimnàs per a la ment” i s’estructura com un camí de pràctiques guiades de mindfulness. Happify proporciona eines i programes efectius per ajudar-te a controlar els teus sentiments i pensaments amb  tècniques són desenvolupades per científics i experts més importants que estudien intervencions basades en evidències en els camps de la psicologia positiva, el mindfulness i la teràpia cognitiva comportamental des de fa dècades.

També n’hi ha moltes per practicar ioga. Per exemple, Pocket Yoga t’ensenyarà més de 1500 postures permet escollir en durada i dificultat. Universal Breathing t’ensenya a respirar tranquil·lament 15 minuts al dia per acabar amb l’estrès. Daily Yoga et permetrà complir a més l’objectiu d’aprimar-te i te més de 100 classes de yoga de tots els nivells.

 

Esperem que aquestes aplicacions us ajudin a complir aquests propòsits per tenir un any més feliç, interessant, tranquil i sa! I si no us ve de gust seguir aquestes apps o us canseu al mes de febrer… potser és que el Calvin te raó!!!!

 

 

 

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: