AQUEST ESDEVENIMENT HA ESTAT CANCEL·LAT PER L’ORGANITZACIÓ

Barcelona acull, per setè any consecutiu, el 4YFN (4 Years From Now), considerada la plataforma d’startups més influent del món, del 24 al 26 de febrer al recinte firal de Montjuïc. Un esdeveniment internacional que permet a startups, inversors i corporacions treballar conjuntament per crear, descobrir i llançar noves empreses. Va néixer al costat del Mobile World Congress com una fórmula per destacar la innovació i la creativitat tecnològica, així com ajuntar sota un mateix sostre a emprenedors, inversors, empreses, institucions públiques i organitzadors d’esdeveniments. A 4YFN es poden trobar també activitats de networking, tallers d’habilitats tècniques, xerrades, eines de connectivitat i programes d’innovació amb l’objectiu d’afavorir la bona salut del sector tecnològic. L’edició d’enguany ocuparà 8.600m2, comptarà amb més de 650 expositors i es preveu que hi assisteixin 19.000 professionals.

Però enguany, l’esdeveniment dona una volta més i s’apropa decididament al món de la creativitat amb la posada en marxa, juntament amb el Sonar i de la mà de l’OFFF, de l’XSide. Un esdeveniment experiencial on es presentarà música d’avantguarda, xerrades, instal·lacions interactives d’art digital, debats professionals… i la presència d’startups creatives.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) hi serà present a l’XSide sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, donant suport a les empreses catalanes de cultura digital, per tal d’impulsar la seva notorietat a nivell internacional.

Les empreses emergents catalanes assistents al 4YFN / XSide 2020 seran les següents:

Acqustic: Una aplicació mòbil que permet als músics potenciar la seva carrera musical: trobar concerts, entrevistes de ràdio, penjar la seva música en línia i gestionar les seves factures.

Escape Radar:  buscador líder d’Escape Rooms a Espanya. Tenen l’objectiu expandir la comunitat de jugadors, afegir eines als espais, internacionalitzar i afegir altres experiències en jocs en grup.

MonkingMe: aplicació per descarregar i escoltar música en streaming de manera legal, gratuïta i sense restriccions, que vol fer la pirateria innecessària. Permet també conèixer les darreres novetats dels grups preferits.

Tap Tap Tales: startup que desenvolupa aplicacions i videojocs educatius dirigides als infants. El seu objectiu és contribuir al desenvolupament i la creativitat dels més petits gràcies al seu contingut de qualitat.

WindowSight: primera plataforma que garanteix accés il·limitat a obres d’art d’artistes de tot el món. A través d’una aplicació mòbil que es pot connectar a qualsevol SmartTV, l’usuari podrà visualitzar les obres d’art que esculli. La plataforma també pretén ser una via per la qual els artistes pugin aconseguir monetitzar la seva feina.

Gamestry: plataforma on s’imparteixen cursos online per aprendre a dominar els e-sports.

 

Durant els dies de la fira, tècnics de l’ICEC mantindran reunions, presentaran les polítiques de suport i els instruments financers del Departament de Cultura per a les empreses creatives i treballaran per fer d’enllaç entre els professionals internacionals i les startups catalanes.

A més, des de l’ICEC organitzarem dues xerrades a l’estand de Catalunya del 4YFN en què veurem com la tecnologia i les empreses del sector cultural i creatiu formen, cada vegada més, un binomi indissociable.

Dimarts 25 de febrer, d’11.00 a 12.00 h

Start-ups culturals: creativitat i tecnologia es projecten al futur 

Sovint sentim a parlar de la cultura de les start-ups (empreses emergents), però coneixem les start-ups de la cultura? A Catalunya hi ha un bon ecosistema de start-ups relacionades amb l’art, la cultura i la creativitat que poden modificar no solament la manera en què fem i vivim la cultura, sinó també la manera de treballar i de projectar de les empreses. Cinc start-ups culturals ens presenten les seves propostes i debaten sobre el futur de la creativitat i la tecnologia.

Hi participa: Esteve Lombarte. Director executiu (CEO) d’Acqustic, Pau Ors. Soci fundador i CTO de Tap Tap Tales, Miquel Tolosa. CEO de MonkingMe, Toni Mondragón. CEO d’Escape Radar i Pol Rosset. CEO de WindowSight.

Modera la taula Ventura Barba. CEO d’Advanced Music Sonar 

 

Dimecres 26 de febrer, d’11.30 a 12.30 h   

Blockchain i cultura: perspectives i oportunitats   

La cadena de blocs (blockchain) és, més que un canvi tecnològic, un canvi de paradigma, de com entendre les relacions i la confiança en un món connectat. Però més enllà de modificar les finances, la salut o el comerç, també està esdevenint una peça important en el món de l’art, la cultura i la creativitat. Quina relació poden tenir aquestes realitats? Quines oportunitats aporta el blockchain a la cultura? I què pot aportar la creativitat a la tecnologia blockchain?

Hi participa: Toni Mateos. Fundador i CTO de FreeverseJordi Puy. CEO d’Unison Àlex López. Fundador i CTO de Seven Row 

Modera la taula Montse Guardia. Directora d’Alastria Blockchain Ecosystem

%d bloggers like this: