Tots els anys per aquestes dates ens agrada fer una foto de grup amb tots els videojocs catalans publicats durant l’any i que hem anat recollint mes a mes als posts “Videojocs catalans”.

Si vau publicar un videojoc el 2019 i no sortiu al llistat, no dubteu en posar-vosen contacte amb nosaltres. Volem que aquesta enumeració de llançaments sigui exhaustiva. Per això, si trobeu a faltar algun joc, si us plau, feu-nos-ho saber i l’afegirem.

Aquí teniu els videojocs catalans del 2019!!!

ADVER2PLAY: Scriptum

ALIKE STUDIO: Very Little Nightmares 

Resultat d'imatges de adver2play scriptum
Scriptum és la proposta de l’estudi Adver2play. Es tracta d’un escape room de realitat augmentada que presenta tres escenaris diferents: un entorn futurista, un ambientat en el nadal on hauràs d’escapar de l’habitació abans que et trobi el Pare Noel i una proposta més clàssica on un escriptor en donarà les pistes necessàries per sortir. També hi ha una sala en VR on cal resoldre una sèrie de trencaclosques i misteris per tal de trobar la pilota de beisbol perduda a casa del veí Després de Little Nightmares, Alike Studio (l’estudi responsable de Love You To Bits i Bring You Home), ens presenta la seva preqüela, Very Little Nightmares. És un joc d’aventures per a mòbil on hauràs de resoldre una sèrie de trencaclosques per ajudar la Six a escapar d’una mansió tenebrosa. El títol va guanyar el premi a millor joc per a smartphone a Gamelab 2019.

ALTERED MATTER: Etherborn 

BEAUTIFUN GAMES: Professor Lupo and his Horrible Pets 

Resultat d'imatges de professor lupo
Etherborn és el primer joc d’Altered Matter, un joc de plataformes basat en l’exploració i la comprensió de les estructures que canvien la gravetat. Un ésser sense veu acaba de néixer en un món on una veu sense cos el crida, esperant la seva arribada. Cal que el personatge arribi a aquesta veu etèria per entendre completament la seva pròpia existència. El professor Lupo és un científic que ha viatjat a totes les galàxies per recollir els extraterrestres més horribles i ha tornat a la Terra per tal de vendre-les al millor postor. Però quan es produeix un atac, els extraterrestres s’escapen i es propaguen a l’estació espacial Aurora. Un frenètic joc de puzzles infestat d’àliens!

FINALBOSS GAMES: Super Dodgeball Beats

GARAGE 51: Demon Blade

Resultat d'imatges de Super Dodgeball Beats Resultat d'imatges de garage demon blade
Al Japó actual, tres malvats estudiants creen un equip de Dogdeball. Començaran enfrontant-se a equips d’altres escoles del barri fins arribar a la Lliga Nacional, on jugaran contra 10 equips. En realitat, el Dodgeball és una excusa per aquest divertit joc musical, on s’ha de jugar seguint el ritme. Demon Blade és un joc de rol RPG 2 d’acció gratuït per a mòbils amb un sistema únic de combat, amb una mitologia feudal japonesa amb un estil d’anime en 3D. En el paper d’un samurai, explora calabossos, temples abandonats per humans i déus, boscos foscos envaïts per les forces del mal, muntanyes nevades on cap aventurer s’atreviria a entrar. Caça els Yokais (dimonis) i allibera les feudals terres del Japó del mal creat per l’avarícia dels homes.

JELLYBIT: Alita: Unbreakable Warrior

KANEDA GAMES: Smoots World Cup Tennis

Resultat d'imatges de alita unbreakable
L’equip de Jellybit, format per estudiants del grau de Disseny i Desenvolupament de Videojocs de la Universitat Politècnica de Catalunya, han presentat l’ARPG Alita: Unbreakable Warrior, un videojoc basat en el personatge de manga d’estètica ciberpunk que emana escenes d’acció i sang a parts iguals. Ha estat creat a partir d’un motor propi i els artistes encarregats de la part gràfica han format part de l’equip en tot moment. Kaneda Games presenta Smoots World Cup Tennis, un joc de tennis multijugador amb personatges personalitzables. El títol conté 66 tornejos al voltant del planeta i 6 mini jocs desbloquejables. El joc permet personalitzar completament el personatge escollint el seu propi estil de joc i aparença física. Inclou modes multijugador locals per a un màxim de 4 jugadors. El joc va sortir a Steam en 2016 i ara es pot jugar amb XBox.

L-DRAVEN: Deck Hunter

LEARNY LAND: Code the Robot. Save the Cat 

Fernando Ruiz, desenvolupador que treballa sota el nom de L_Draven, ens presenta Deck Hunter, un videojoc estil roguelike ambientat en el món maleït de Klanojh. Hauràs de construir una baralla de cartes, fer combos i derrotar criatures fantàstiques amb l’objectiu d’ajudar l’heroi Avery a enfrontar-se a Glatta, la deessa de la ira, i poder restablir l’equilibri. L’estudi Learny Land ens porta un nou joc educatiu ple de diversió i enfocat als més petits. Amb Code the Robot. Save the Cat aprendràs les bases de la programació a la vegada que ho passes bé resolent trencaclosques. Disponible per iOS.

LEARNY LAND: Com funciona el cos humà? 

NOVARAMA: Killsquad

Els desenvolupadors Learny Land ens presenten Com funciona el cos humà? amb el qual podreu descobrir com funcionen els vostres òrgans i músculs. Es tracta d’un joc educatiu on es pot aprendre lliurement, fent preguntes i trobant les respostes. Podràs interaccionar amb el teu personatge alimentant-lo, fent-lo córrer o tallant-li les ungles. Després de l’èxit d’Invizimals, Novarama torna amb Killsquad i ho fa per la porta gran: el títol ha estat presentat a l’E3 de San Francisco! Es tracta d’un joc de rol on els jugadors hauran de posar-se a la pell d’uns sicaris per completar missions i aconseguir botins. El videojoc ofereix la possibilitat de jugar de manera individual i multijugador.

OXiAB: Bitlogic

PANTUMACA: Koral

Resultat d'imatges de bitlogic a cyberpunk arcade adventure
Bitlogic, el joc d’OXiAB, és un joc d’aventures i acció elegantment clàssic però amb gràfics adaptats als nous temps. En ell controles a Bit, el teu avatar personal en un món cyberpunk virtual ple de perillosos enemics, passadissos ocults i misteris digitals. Després d’Infernium, el desenvolupador Carlos Coronado ens presenta Koral, un videojoc en 2D ambientat en el fons marí i que ha estat creat en un veler. Es tracta d’un títol molt accessible i fàcil de jugar que es basa en la resolució de puzles mentre et desplaces amb l’ajuda dels corrents marins. A més, conté una part didàctica on es consciencia sobre la protecció del corall i la posidònia, o el perill de la pesca amb dinamita.

PETOONS: Petoons Party

PICCOLO STUDIO: Arise: A Simple Story

Resultat d'imatges de PICCOLO studio arise
Petoons Party arriba a Steam! Guardonat com a Millor Joc Infantil als PlayStation Talents Awards de 2017, és un joc intuïtiu i fàcil per a un màxim de 4 jugadors. Petoons Party, que combina imatges d’alta qualitat i animacions divertides, posa els jugadors en la pell dels Petoons, un grup de 7 criatures simpàtiques que han de salvar l’Illa de Kimera de la malvada Kitra. Arise: A Simple Story es defineix pels seus autors, Piccolo Studio, com un viatge a través del temps i les emocions. Acompanyat d’una música i direcció artística d’ensomni, endinsa’t en aquest món de records feliços, però tambe trists. Juga-hi sol o acompanyat amb PS4, Xbox One o PC.

RAMPAGE GAME STUDIOS: Dreamball

SANDBLOOM: Emma: Lost in Memories

Resultat d'imatges de rampage game studios https://i0.wp.com/i.ytimg.com/vi/6P2YJ-sG0jU/maxresdefault.jpg?w=809&ssl=1
Rampage Game Studios és un estudi de Barcelona que presenten el seu primer videojoc, Dreamball. Es tracta d’un joc esportiu on els personatges responen a la física ragdoll i hauran de marcar a la porteria contraria. El podeu trobar disponible per a PC, Xbox One, Nintendo Switch i PS4. SandBloom Studio ens presenta Emma: Lost in Memories, un videojoc de tipus puzle de plataformes 2D on, per avançar de nivell, hauràs de superar unes pantalles on les superfícies que toques van desapareixent. El joc, el que pretén, és fer una reflexió delicada sobre la perduda de memòria. Disponible per PC, iOS i Android.

THE DUDE GAMES: Zeus Begins

TROGLOBYTE GAMES: Hyperparasite

https://i0.wp.com/steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/1092850/ss_e4bd342ad88ec59d56a2d84ff0f164e68d1202c2.1920x1080.jpg?w=809&ssl=1
El solo developer The Dude Games ens presenta Zeus Begins, una proposta en 16 bits amb un aire retro, on hauràs d’ajudar a Zeus a tornar a l’Olimp i derrotar a Cronos. Amb un estil de joc clàssic, hauràs de derrotar a diferents bosses per anar avançant de pantalla. El trobaràs disponible a Steam. Som als anys 80, de nou però diferents, a la III Guerra Mundial, i la Terra es veu amenaçada per un organisme paràsit capaç de fer hostes d’éssers humans insospitats, consumir el que queda de les seves ànimes i provocar estralls insondables. En aquest joc, el jugador és l’HyperParasite, un organisme amb una missió: acabar amb la vida a la Terra.

U-PLAY ONLINE: ESports Life Tycoon

UNDERCODERS: SuperEpic: The Entertainment War 

Resultat d'imatges de undercoders superepic
Esports Life Tycoon és l’últim joc dels creadors de Youtubers Life. Converteix-te en el director general del teu propi equip d’eSports i puja al màxim del campionat. Contracta els jugadors estrelles per aconseguir els teus objectius, entrena’ls, i cuida el seu estil de vida saludable. Contracta també psicòlegs, gestors de màrqueting i tot el necessari perquè el teu equip esdevingui una llegenda. L’estudi Undercoders ha publicat el seu nou joc, on un ós rentador i la seva companya llama hauran de salvar a la societat d’una malèfica corporació que controla les ments. Tot això acompanyat d’un estil metroidvania, humor i minijocs debloquejables amb un codi QR. El joc ja està disponible per a PC, Nintendo Switch, Xbox One i PS4.

UNDERCODERS: SlabWell

UNFINISHED PIXEL: Super Tennis Blast

Resultat d'imatges de slabwell the quest for kaktun's alpaca Resultat d'imatges de super tennis blast
Undercoders presenta Slabwell, el misteri de l’Alpaca de Kaktun. En alguna banda de la selva amazònica hi ha el tresor més gran creat per la humanitat: l’Alpaca de Jade. Sam i Jacky, dos lladres professionals, s’embarquen en una aventura per recuperar el mític artefacte, decidits a superar els reptes i resoldre els misteris que l’han mantingut amagat durant segles. Slabwell és un jocde trencaclosques original amb més de 100 nivells plens d’enigmes i trampes i noves mecàniques a cada pas. Recordeu els tradicionals videojocs d’esports? Els jocs esportius en arcade estaven destinats a jugar amb la família i els amics. Super Tennis Blast arriba per omplir aquest forat i reunir families i amics, sense importar quin tipus de jugadors siguin, per jugar junts.
A %d bloguers els agrada això: