Arribem a les acaballes de 2019 i és el moment de repassar què ha donat de sí tot aquest any. De què s’ha parlat a la xarxa? Què hem vist i escoltat? Quines són les tendències que han marcat l’any? Ens portarem algunes sorpreses amb aquest resum!!!

Què hem cercat?

Google ha presentat el seu famós vídeo dels temes que han creat més interès i més cercats de l’any. Un resum per entendre tot un any en pocs minuts. I de què hem parlat? Doncs d’esports, de novetats mòbils, de l’incendi de Notre Dame, de la sèrie Joc de Trons, de les pel·lícules Avengers: Endgame o Joker, de l’aniversari de la caiguda del mur de Berlin i a Espanya evidentment de les diverses eleccions que hi ha hagut durant l’any.

Temes al món (podeu veure aquí llistes més concretes per temàtica):
 1. India vs South Africa
 2. Cameron Boyce
 3. Copa America
 4. Bangladesh vs India
 5. iPhone 11
 6. Game of Thrones
 7. Avengers: Endgame
 8. Joker
 9. Notre Dame
 10. ICC Cricket World Cup
Temes a Espanya (podeu veure aquí llistes més concretes per temàtica):
 1. Eleccions generals
 2. Notre Dame
 3. La caiguda del Mur de Berlin
 4. Eleccions municipals
 5. Black Friday
 6. Lotería del Nen
 7. Vox
 8. Metro de Madrid
 9. Listeriosis
 10. Casament de Sergio Ramos

Google Espanya ha buscat una forma diferent i original per presentar alguns conceptes que més han crescut en les cerques durant aquest any, i han creat un vídeo ASMR amb l’aparició estelar de Yolanda Ramos. Esto… nosaltres no notem cap efecte, vaja…

Què hem mirat?

L’any passat YouTube va intentar fer un resum de l’any en vídeo i va rebre moltíssimes crítiques. Aquest any tampoc és que l’encertin gaire segons els fans, però s’ho agafen amb molt bon humor. Las imatges del resum són un recopilatori de fragments dels canals de YouTube més vistos i fins i tot hi surt la Rosalía. Aquí us deixem el que va regnar el 2019 segons la web de vídeos:

Els vídeos musicals més vistos a nivell mundial són Con Calma de Daddy Yankee&Snow i en segon lloc Con Altura de J.Balvin&Rosalía, que regna a dalt de tot de la llista espanyola (quin gran any el de Rosalía!).

Què hem escoltat?

Spotify ha enviat als seus subscriptors un regalet especial, on mostrava el que hem escoltat durant l’any i a més de propina un resum de la dècada, tot a l’estil stories, uns colors ben llampants i molt d’humor. #SpotifyWrapped ens deixa retratats i potser ens porta sorpreses inesperades, demostrant què és el que realment has escoltat. També crea una llista de reproducció pròpia amb les teves cançons top de l’any. Ben curiós! Ja heu xafardexat el vostre? Nosaltres sí! Ha quedat curiós i mostra algunes obsessions puntuals, però serà veritat…en fi…

A més, Spotify ha creat la llista dels temes més escoltats el 2019 i també les de la dècada a nivell global, on el 2019 hi regna Billie Eilish i Shawn Mendes, mentre que a la de la dècada trobem noms similars trobem Drake, Post Malone, Adele, Ariana Grande… També han creat un podcast per revisitar la dècada.

Artistes més escoltats el 2019
 • Post Malone
 • Billie Eilish
 • Ariana Grande
 • Ed Sheeran
 • Bad Bunny
Cançons més escoltades el 2019
 • “Señorita” – Camila Cabello, Shawn Mendes
 • “bad guy” – Billie Eilish
 • “Sunflower” – Post Malone, Swae Lee
 • “7 Rings” – Ariana Grande
 • “Old Town Road – Remix” – Lil Nas X, Billy Ray Cyrus

De què hem parlat?

Amb #EstoPasó en 2019 Twitter España ha volgut fer una ullada a tot allò del que hem estat parlant col·lectivament durant  tot l’any: política, entreteniment, esports, notícies o causes socials es troben entre els tòpics més comuns. Degut a l’agitació política de tot l’any entre els cinc tuïts més retuïtejats es troben dos marcadament polítics, com la ja famosa opinió de Rosalía sobre Vox o un comentari de Jordi Évole sobre els resultats electorals. Entre els tuïts que han rebut més likes hi ha el missatge de tranquil·litat de Iker Casillas després del seu infart o un tuit de Pablo Iglesias reaccionant amb humor a un meme després d’un debat electoral.

Però tal i com destaca la mateixa xarxa, també es troben a les llistes altres tuits de gent anònima que demostren el poder transformador de la conversació a Twitter, com els milers de retuïts que van reunir dues nenes d’origen xinès que van compartir orfenat i van separades després de la seva adopció fa 17 anys, o els molts likes de reconeixement als esforços d’uns ciclistes que van ajudar a rescatar un cérvol, o els jocs d’un home amb una baluga.

Amb #ThisHappened in 2019 Twitter ha volgut fer un repàs als temes més importants a nivell global. Un any ple de memes, emojis amb els que principal riem i estimem, Game of Thrones (i la Casa de Papel!!!), l’incendi de Notre Dame, la crisis del clima o diferents crisis polítiques que han omplert de notícies, comentaris, likes i retuïts la xarxa.

Amb què ens hem rigut i ens hem expressat?

No sabem estar sense els GIFS i els memes. S’han integrat i normalitzat entre les nostres eines comunicatives i ja no som capaços de viure sense ells! La plataforma de referència GIPHY ha fet un repàs dels 10 gifs més visitats, i aquest és el number one:

I a nosaltres ens encanta aquest que hem utiltizat algun cop!!

Una llista ben curiosa…

Què han comptartit els més joves?

Si teniu més de 20 anys és probable que no sabeu de què parlem quan mencionem Tik Tok.

Bé, primer doncs us posem al dia: és una nova xarxa social que ha “explotat” aquest any 2019, convertint-se en un referent de la cultura pop principalment entre els adolescents. D’origen xinès, TikTok permet crear, editar i pujar videoselfies de 15 segons, als que es poden aplicar varis efectes i afegir un fons musical.

Simplement està arresant entre els més joves, deixant ja per a “vells” Snapchat, a qui ha robat el regnat de xarxa preferida pel jovent. La mateixa xarxa ha elaborat un recull dels principals 100 vídeos virals de l’any Hi trobeu des d’extravagants experiments científics, a memes, molta gent ballant, celebrities i un llarg etcètera.

I amb això donem per finalitzat un repàs al que ha donat de si l’any 2019. Déu n’hi do!

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: