• Nice One Barcelona és el nou nom de la Barcelona Games World
  • La quarta edició se celebra del 28 de novembre a l’1 de desembre en el recinte firal Gran Via de L’Hospitalet

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), del Departament de Cultura, participa en la quarta edició del saló de videojocs N1B, Nice One Barcelona (abans Barcelona Games World), que se celebra entre el 28 de novembre i l’1 de desembre, amb un estand que acull 27 empreses catalanes. Després de tres edicions exitoses, l’estand català organitzat per l’ICEC –sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts – Video Games  i juntament amb l’àrea de Cultura digital– ofereix 204m² a les empreses catalanes perquè puguin mostrar en un espai propi els seus jocs tant als professionals com al públic assistent, i hi puguin desenvolupar reunions de negoci i trobades amb professionals d’altres països.

En aquesta gran trobada del sector del videojoc, dirigida tant a professionals com a consumidors, per quart any consecutiu l’ICEC posa a disposició de les empreses catalanes desenvolupadores de videojocs diverses infraestructures i serveis per millorar la seva visibilitat a la fira.

En l’edició del 2018, el festival va reunir un total de 138.000 visitants, 200 expositors i més de 500.000 espectadors en streaming.

Les desenes de noves creacions que les empreses catalanes presentaran en aquesta edició del saló oferiran als visitants de l’estand de l’ICEC una bona fotografia del present i futur del videojoc català, des de sorprenents propostes de realitat virtual fins videojocs d’esperit retro que llancen noves mirades als gèneres més clàssics.

La indústria local, a més, tornarà a mostrar la seva flexibilitat per abordar gèneres molt diversos: jocs d’acció directa com beat’em-ups retro (Rawal Rumble), multi-directional shooters (Hyper Parasite) i, fins i tot, lluita bidimensional (Skillmaster Girls); aventures gràfiques metareferencials sobre el món del desenvolupament independent (Indiecalypse); moltes propostes convençudes del poder del mitjà per a donar forma a experiències narratives i emocionals sofisticades (Arima, Emma: Lost In Memories); metroidvanies (Curse of the Sea Rats, I-Bot) i roguelikes (Sword of the Necromancer, Yokai Mask), dos dels gèneres més de moda els últims anys sobre els quals els creadors catalans volen aportar la seva mirada propia; o epopeies espacials amb acabat gràfic espectacular (Between the Stars).

Es podrà provar, també, el nou joc de Mango Protocol. Després de rebre el premi a l’excellencia narrativa al Busan Indie Connect Festival per Agatha Knife, l’estudi barceloní presenta el seu nou títol ambientat en el mateix univers, el Psychotic Universe. Colossus Down es tracta d’una combinació de joc d’acció amb aventura narrativa plena d’humor negre i comentari social marca de la casa.

Les empreses de serveis auxiliars també seran presents a l’estand de l’ICEC. Els professionals podran conèixer de primera mà les virtuts d’Antidote, un software per testejar videojocs i treure informació de l’experiència del jugador. Mentrestant, els aficionats als e-sports no s’haurien de perdre l’estand de Gamestry, portal web que ofereix cursos online de Clash Royale o League of Legends impartits per jugadors professionals.

Les 27 empreses que participen de l’estand català són: 2Awesome Studio, 3bytes, 3D2 Entertainment, Adver2Play, Anarkade, Antidote by Sekg, Asimov Studio, Astral Pixel, Baby Robot Games, Chloroplast Games, Dabadu Games, David Flores Miras, Dolores Entertainment, Gamestry eSports, Grimorio of Games, Guinxu, Isolated Games, Jandusoft SL, Kaneda Games, Mango Protocol, Nape Games, Oxiab Game Studio, Petoons Studio, SandBloom Studio, Team Garden, i ViOD Games Studio.

A més, les quatre empreses catalanes Digital Legends (P4 C250), Guim Games (P5 G151), Project 37 (P5 F180) i Weikend (P5 F180) disposaran d’un estand propi a la Fira.

L’objectiu del festival és portar els videojocs més enllà de les pantalles i convertir els visitants en protagonistes de l’acció. Entre les principals novetats destaquen dues experiències immersives inspirades en el terror de l’imaginari gamer, àrees de realitat virtual i realitat augmentada, així com competicions d’eSports de la LVP. El saló, que ocuparà més de 60.000m² i comptarà amb 198 empreses expositores, també estrena una nova àrea amb 320 terminals de joc distribuïdes per temàtiques per reforçar l’experiència de joc i oferir als aficionats els títols més populars de la temporada.

Una de les activitats destacades és una en la qual els visitants tindran l’oportunitat de pujar a bord de l’Ourang Medan, el vaixell holandès que va desaparèixer a finals dels anys 40 a l’estret de Malacca (Indonèsia) i escenari de TDP Man of Medan, el primer títol de la sèrie The Dark Pictures Anthology de Bandai Namco Entertainment. En un espai de més de 200 m² i vuit escenaris diferents, Man of Medan: An Inmersive Experience recrearà l’interior del buc protagonista del videojoc proposant una activitat on grups d’entre tres i cinc persones hauran d’escapar de l’icònic vaixell fantasma.

Una altra de les novetats serà un espai dedicat als Technosports, una disciplina que combina els eSports i la realitat virtual i augmentada que està atraient un gran número d’aficionats d’arreu del món. Entre les diferents experiències hi haurà Red Helmet, que presentarà un joc cooperatiu en què tot l’equip haurà de col·laborar per vèncer els enemics.

Més informació: 

Catàleg d’empreses catalanes a N1B 2019: http://www.catalanarts.cat/web/sites/default/files/CatalanArts_N1B_2019.pdf

Entrevista a Josep Antoni Llopart director N1B al Generació Digital: https://www.youtube.com/watch?v=qTSrA9jmp38&feature=youtu.be&t=1447

A %d bloguers els agrada això: