La fantasia i el terror s’apoderen un any més de Sitges. El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja ha presentat el seu cartell per a l’edició d’enguany, amb més de 300 pel·lícules i una secció dedicada al millor XR produït en els últims mesos.

Aliens, zombies, pallassos diabòlics, sang i fetge seran els protagonistes entre el 3 i el 13 d’octubre a les sales de projecció de Sitges. El tranquil municipi del Garraf s’omplirà de gom a gom amb fanàtics del terror i la fantasia per veure les últimes novetats del gènere. El festival de cinema fantàstic celebrarà la seva 52a edició centrant-se en el món apocalíptic de Mad Max i l’exploitation italiana de finals dels 70, sense deixar de banda les propostes més singulars arribades des del continent asiàtic i Amèrica.

Com ja ve sent habitual en els últims anys, el festival dedica una secció amb premi a les últimes novetats audiovisuals relacionades amb la realitat virtual. La Secció Oficial VR 360 d’aquest any presentarà 20 pel·lícules de XR procedents dels Estats Units, Europa, Àsia i, fins i tot, Austràlia de gèneres ben diferents com el terror, la fantasia, l’animació, el thriller o el suspens. El jurat d’aquesta edició el formen Isadora Garcia (investigadora de la Universitat Internacional de Catalunya), Albert Pintó (director de cinema), i Daniel Cohen (director del Festival Europeu de Cinema Fantàstic d’Estrasburg). A continuació teniu el llistat dels títols participants en la secció:

7 Lives França, Luxemburg i Bèlgica, 2019. Direcció: Jan Kounen, 20’
A Memory of the wind Corea del Sud, 2019. Direcció: Park Heungsik, 19’
Ayahuasca – Kosmik Journey França i Luxemburg, 2019. Direcció: Jan Kounen, 18’
Bonfire EUA, 2019. Direcció: Eric Darnell, 18’
Conscious Existence Alemanya, 2018. Direcció: Marc Zimmermann, 12’
Crow: The Legend EUA, 2018. Direcció: Eric Darnell, 22’
Floodplain Turquia, 2018. Direcció: Deniz Tortum, 13’
Ghost in the Shell: Ghost Chaser Japó, 2018. Direcció: Hiroaki Higashi, 8’
Ghost Reality Japó, 2018. Direcció: Hajime Ohata, 15’
Gloomy Eyes França, Argentina, Taiwán i EUA, 2019. Direcció: Jorge Tereso i Fernando Maldonado, 15’
Gymnasia Canadà, 2019. Direcció: Chris Lavis and Maciek Szczerbowkski, 6’
Heart of Darkness Austràlia, 2019. Direcció: Stuart Campbell, 13’
Kobold VR Experience Alemanya, 2018. Direcció: Max Sacker, 20-30’
Live Stream from YUKI <3 Taiwan, 2018. Direcció: Tsung-Han TSAI, 12’
Mad Run XR Espanya, 2019. Direcció: David Herrero, 4’
Mechanical Souls França, Taiwan, 2019. Direcció: Gaëlle Mourre, 17’
Pagan Peak VR Alemanya, 2019. Direcció: Ioulia Isserlis i Max Sacker, 45’
Ray Sparks Espanya, 2019. Direcció: Rafael Pavon, 10’
The Peeler Austràlia, 2018. Direcció: Harrison Norris , 5’
Vicious Circle Taiwan, 2019. Direcció: Chun-Yu LAI, 17’

A més de la secció oficial, el Cocoon ve acompanyat d’altres activitats relacionades amb experiències immersives i continguts exclusius. Entre el 4 i el 8 d’octubre, de manera gratuïta, es podrà veure amb tecnologia Oculus Quest l’episodi de Star Wars Vader Immortal, i altres pel·lícules seleccionades del Festival Europeu de Cinema Fantàstic d’Estrasburg. També hi haurà disponibles dues experiències VR de la mà de la productora catalana Ekisolid que, amb l’ajuda d’una cinta de córrer, ens presenten una aventura on haurem de fugir dels perills d’una selva i una altra experiència al més pur estil Mad Max en mans d’un Dodge Challenger. Finalment, l’11 d’octubre podrem assistir a tres conferències dedicades a la realitat virtual en el marc de les Industry Talks: el laboratori de VR de l’ESCAC ens presentaran el projecte The ESCAC XR Experience; Marta Ordeig ens parlarà sobre com interactuen les tecnologies emergents i la narració de contes per tal de dissenyar el futur; i Roberto Romero i Rafael Pavon ens parlaran sobre la seva última creació audiovisual i interactiva, Ray Sparks.

Totes aquestes activitats estaran disponibles de manera gratuïta durant el festival de Sitges, que tindrà lloc entre el 3 i el 13 d’octubre. Per al visionament de les pel·lícules de la secció oficial s’hauran de recollir, des de primera hora del matí del primer dia, les entrades que donaran accés a 60 minuts per poder veure les peces que es prefereixin.

 

 

 

Marcel Gómez Macià

A %d bloguers els agrada això: