El juliol va tenir lloc la 4a edicio del DemoDay de GameBCN, on es van S’han presentat els projectes que han estat incubats per GameBCN durant els últims mesos. Els equips de Baby Robot, Ckolmos, Evil Zeppelin, Onikami i Sentendo han presentat els videojocs en què han estat treballant al Parc de Recerca Creativa del Canòdrom.

Des de 2015, GameBCN dona l’oportunitat a petits estudis de videojocs de desenvolupar els seus projectes. Aquesta incubació ofereix als participants formació, mentoria, classes obertes, esdeveniments públics i un espai de treball durant gairebé mig any, que conclouen en el DemoDay, quan es presenta finalment la demo del videojoc. Empreses com Socialpoint, Gameloft, King, Barcelona Activa i Ubisoft han col·laborat en aquesta edició oferint la seva experiència als joves creadors. Enguany, han estat 5 els projectes presentats, a continuació us en fem un repàs!

Project Atlas, de Baby Robot

Baby Robot és un equip format per estudiants del màster de Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra. Han presentat Project Atlas, un videojoc ambientat en un univers cyberpunk on el protagonista és un agent sigil·lós que té el poder d’ocultar-se entre les ombres. El joc agafa com a referència títols com el Metal Gear o l’Splatoon, i és la continuació del joc que van fer durant la carrera, ‘Atlas’ Fate: Between Light & Darkness’, el qual va rebre nombrosos reconeixements.

Oniria Crimes, de Ckolmos

Oniria Crimes és un videojoc narratiu sobre els somnis, misteris i assassinats. Pel que fa al disseny, està fet a partir del voxel art, similar als videojocs de 8 bits però amb un aspecte 3D. Al joc, els objectes que hi ha a l’habitació són els testimonis del crim i hauràs de fer-los preguntes per descobrir qui és l’autor de l’assassinat. Oniria Crimes és un projecte transmèdia que compte, apart del videojoc, amb dues novel·les que s’estan escrivint.

Gladiators Manager, d’Evil Zeppelin

Evil Zeppelin és un estudi de videojocs per a mòbils que vol dur els jocs RPG a un altre nivell. Gladiators Manager és un joc de competició RPG-Manager on s’haurà de gestionar un Ludus romà.  S’han de reclutar i entrenar gladiadors, per fer-los competir més endavant. Es tracta d’un F2P que agafa com a referents jocs com el mànager de futbol Top Eleven o Darkest Dungeon, i sèries de televisió com Spartacus. Està previst que surti al mercat el maig del 2020.

Onikami Soccer, d’Onikami

Onikami Soccer és un joc F2P de futbol per a dispositius mòbils d’enfrontaments 2 contra 2. Onikami és un estudi de videojocs format per una persona, Manuel Ramón López, tot i que compte amb un petit equip d’ajudants per als apartats d’art i disseny. Al joc, hauràs d’entrenar al teu equip, pujar de rànquing i enfrontar-te a rivals de tot el món amb cada cop més nivell. El soft launch està previst el setembre del 2020.

Teenage Shots, de Sentendo

Sentendo està construint un negoci centrat en el jugador utilitzant tècniques de pensament de disseny, per combinar el disseny de videojocs amb estratègies tecnològiques de negoci. Teenage Shots és un joc per a mòbil enfocat a adolescents i que no necessàriament juguen habitualment a videojocs. El jugador, podrà gestionar una acadèmia de futbol de manera molt senzilla on l’objectiu final és ser un influencer dins del propi joc. Teenage Shots agafa com a referència casos d’èxit com HOME o Episode. Els soft launch està previst entre novembre del 2019 i gener del 2020.

A més a més de la presentació dels projectes, des de GameBCN es va anunciar la participació a l’esdeveniment de videojocs més important d’Europa, el Gamescom de Colònia, durant els dies 20, 21 i 22 d’agost.

 

Marcel Gómez Macià

A %d bloguers els agrada això: