La sèrie Joc de Trons ha acabat. Us agradi o no el final de la història (i sobretot dels personatges), no podem negar que la sèrie ha mantingut enganxada a una enorme quantitat de gent. I segurament a molta que segueix aquest blog! Perquè no trobeu a faltar el Tyrion, la Daenerys i els dracs, us portem els videojocs que s’han fet sobre la famosa saga perquè continueu la història i decidiu qui mereix seure al Tro de Ferro!!!

Game of Thrones (2012)

Game of Thrones és un videojoc de rol basat en la primera de les novel·les de la saga, Cançó de Gel i Foc, de George RR Martin, i també en la sèrie d’HBO. De fet, el guió del joc ha estat creat amb al col·laboració del mateix Martin. Es pot jugar portant el personatge del sacerdot vermell Ser Alest Sarwyck o del guarda de la nit Ser Mors Westford, que pot canviar-se amb el seu gos. També hi podrem trobar personatges principals com Cersei Targaryen, Lord Mormont o Lord Varys, però en general l’acció te lloc a regnes com Castlewood i Riverspring. Els actors de la sèrie apareixen en els seus papers, la música també és la d’HBO i George R. R. Martin té un cameo com Maester Martin a Castlewood.

Abans d’aquest joc, Cyanide van publicar Joc de Trons: Genesis, que es remunta a l’arribada dels Rhoynar (un dels primers pobles, de qui descendeixen els habitants de Ponent) a Dorne liderats per la reina guerrera Nymeria.

Game of Thrones – A Telltale Series (2014)

Aquesta és una aventura gràfica en episodis publicada el desembre de 2014 i desenvolupada per Telltale Games , creadors de The Walking Dead, The Wolf Among Us i Tales from the Borderlands. Jocs on les opcions i les accions dels jugadors influeixen en esdeveniments posteriors a través i que estan explicats en  6 episodis. Com també passa al joc de The Walking Dead, aquest te lloc en el mateix temps que la sèrie de televisió (en aquest cas entre la 3a i la 5a temporades) però en altres llocs i per tant funciona en paral·lel. Els protagonistes del joc són la casa Forrester, els governants d’Ironrath, que intenten salvar la seva família després d’estar entre els perdedors de la Guerra dels Cinc Reis, però també trobarem molts dels personatges principals que tant coneixem i enyorem.

Una segona temporada havia estat planificada, però va ser cancel·lada després del tancament de Telltale el setembre de 2018.

Game of Thrones: Conquest (2017)

Game of Thrones: Conquest és un joc d’estratègia multijugador desenvolupat per Turbine Studio, part de Warner Bros. Interactive Entertainment, que posa els jugadors al capdavant de la seva pròpia casa amb l’objectiu final de reclamar el Tro de Ferro. Has de fundar la teva pròpia ciutat construint edificis, entrenant tropes i recollint recursos, i millorar-la perquè tingui una economia pròspera i un exèrcit fort perquè ningú vulgui enfrontar-s’hi. Es poden fer aliances amb altres jugadors i crear exèrcits combinats per guanyar territoris o sabotejar els enemics des de dins. Al mapa general es poden veure les ciutats dels altres jugadors i criatures a les que es pot caçar per guanyar prestigi.

Reigns: Game of Thrones (2018)

Reigns: Game of Thrones és un videojoc d’estratègia desenvolupat per Nerial en col·laboració amb HBO i publicat per Devolver Digital. Segueix el funcionament de la sèrie Reigns, de la qual és el tercer joc després de Reigns (2016) i Reigns: Her Majesty (2017). Aquests jocs es descriuen com un “swipe ‘em up” (llisques les cartes cap a l’esquerra per acceptar o cap a l’esquerra per refusar les propostes). En aquest cas, el joc permet al jugador ser un dels protagonistes de l’univers de Game of Thrones, incloent Cersei Lannister, Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister i Sansa Stark. El jugador va veient cartes amb preguntes sobre la gestió del regne i ha de prendre aquestes decisions amb una elecció binària. Cada elecció pot impactar en quatre factors: la força militar, els religiosos, el poble i la riquesa del regne. Cada targeta indica quins factors es veuran afectats per qualsevol de les decisions, però no si l’efecte serà positiu o negatiu. Quan un d’aquests factors arriba al màxim o al mínim, el personatge mor i un altre personatge comença el regnat. El jugador comença el joc com Daenerys Targaryen i progressivament van apareixent altres personatges, amb els trets distintius de cada un.

Game of Thrones: Winter is Coming (2019)

Aquest joc és el darrer que ha sortit de la saga, a càrrec de YOOZOO Games i Warner Bros. Interactive Entertainment, en col·laboració amb HBO. El videojoc d’estratègia te lloc a un Ponent de gran escala, on centenars de milers de jugadors hauran de lluitar pels recursos, conquerir territoris i avançar per les diferents regions i regnes. Al joc es recreen els 7 Regnes i inclou diverses de les ciutats, castells i bastions principals de la sèrie de televisió, emmarcant just després dels esdeveniments que van portar a la mort a Eddard Stark i que van donar peu al que es coneix com la guerra dels Cinc Reis.

I vosaltres, a quins heu jugat? Quins recomaneu?

 

 

 

 

Marisol López.

 

%d bloggers like this: