El fòrum de referència pel sector del videojoc al nostre país, que se celebrarà entre el 26 i 28 de juny, ha anunciat els ponents d’aquesta quinzena edició. Entre els noms, hi destaquen Cory Barlog (God of War) i Randy Pitchford (Borderlands).

Un any més es donen cita a Barcelona alguns dels noms més punters de món del videojoc a escala internacional i es donen a conèixer les últimes innovacions i projectes que arribaran a les pantalles de tot el món els mesos vinents. Talent internacional i local es trobaran durant 3 dies de conferències, presentacions i entrega de premis a l’Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat.

En aquesta ocasió el Gamelab comptarà amb un dels noms més influents del panorama internacional com és Cory Barlog, director creatiu i guionista de God of War. Barlog ha estat un dels responsables de l’èxit que el videojoc ha aconseguit. Més de 10 milions de còpies venudes a tot el món i multitud de premis, entre ells 3 BAFTA (millor joc, millor guió i millor narrativa), 2 Game Awards (joc de l’any i millor direcció) i el D.I.C.E. Game of the Year de l’Academy of Interactive Arts & Sciences.

L’altre gran nom que s’ha endut part del protagonisme ha estat Randy Pitchford, creador de Borderlands i cofundador de Gearbox Software. El nord-americà ens parlarà de la seva trajectòria com a desenvolupador i de l’anunci de la tercera entrega de Borderlands, després que les dues primeres hagin venut més de 43 milions de còpies. Entre el seu currículum també hi podem trobar títols com el Halo, el Duke Nukem o el Shadow Warrior.

Però no tot són noms estrangers. A l’edició d’enguany del Gamelab també hi tenen cabuda els creadors indie locals, i uns dels noms que més s’ha escoltat durant l’últim any ha estat el de GRIS, de Nomada Studio. Els autors del títol Adrián Cuevas, Roger Mendoza i Conrad Roset ens explicaran el procés de creació d’un videojoc que va obtenir un gran èxit entre la crítica i el públic, i que va vendre més de 300.000 còpies. A més a més, es podran veure totes les novetats de companyies independents a l’Indie Hub, l’àrea d’exposició on els desenvolupadors podran ensenyar els seus projectes a publishers i inversors.

Les dones són presents a Gamelab: consultores de prestigi internacional com Kate Edwards, considerada una de les dones més poderoses del món del videojoc, o Katie Scott, dissenyadora sènior de la franquícia FIFA. També tindrem a Àfrica Periáñez, fundadora de l’estudi Yokozuna Data, que ens portarà l’última innovació en aprenentatge automàtic per preveure el comportament dels jugadors, i així aconseguir millors emparellaments a partides en línia.

El cartell el completen, entre molts altres, Timur Berkmambetov, director de Ben-Hur (2016), que ens parlarà d’un nou llenguatge digital enfocat a les produccions per a pantalles d’ordinador; Ryan Smith, director del superventes Marvel’s Spider-Man; i Brendan Greene, creador de Player Unknown’s Battlegrounds – PUBG, un dels principals inspiradors dels videojocs de format battle royale.

També s’han anunciat els nominats als Premis Nacionals del Videojoc…

Un any més, durant la celebració del Gamelab i amb la col·laboració de l’Academia Española de las Artes y las Ciencias Interactivas, s’entregaran els premis que reconeixen als millors projectes de l’any 2018 fets a l’estat. Es tracta de la XII edició d’aquest certamen on s’entreguen els “Pulgas”, nom que rep del guardó, que tindrà lloc el pròxim 27 de juny a l’auditori de l’Hesperia Tower.

Entre els candidats als premis destaquen els jocs GRIS (Nomada Studio), amb 8 nominacions, i Do Not Feed the Monkeys (Fictiorama Studios) i Path To Mnemosyne (Devilish Games), amb 5 nominacions cadascú. També tenen protagonisme, amb 4 nominacions, Very Little Nightmares (Alike Studios) i Yuppie Psycho (Baroque Decay). El Premi d’Honor d’aquest any serà atorgat a Mike Morhaime, fundador de Blizzard Entertainment.

Les categories que integren els “Pulga” són les de Millor joc de l’any (Do Not Feed the Monkeys, GRIS, Very Llittle Nightmares i Yuppie Psycho), Millor joc per a Smartphone, Millor joc per a PC, Millor joc per a consola, Millor debut, Millor idea original, Millor Disseny de joc, Millor narrativa, Millor direcció d’art, Millor àudio, Millor joc universitari, Premi de la premsa i Millor joc català de l’any.

 

Marcel Gómez Macià

A %d bloguers els agrada això: