El bon temps inaugura l’època de festivals, amb el Primavera Sound que en dóna el tret de sortida. Paral·lelament a una de les cites musicals més importants del panorama, s’inicia una nova edició del Primavera Pro, l’apartat professional del festival que reuneix a professionals del sector musical i la innovació. Del 29 al 31 de maig trobarem al CCCB conferències, taules rodones i presentacions amb participants d’arreu del món. Us hem fet un petit recull d’aquelles activitats que uneixen la música amb la tecnologia!

29 de maig:

  • On són els meus drets? El poder de les dades al servei de la música. José Luís Sevillano i Luis Mendo Muñoz de l’AIE, amb Sergio Ramos de Rule Eleven (consultoria de transformació digital), ens parlaran sobre els drets dels artistes respecte a la retribució per l’ús massiu que es fa de la seva música, a través de les noves plataformes i continguts.
  • Necessitats i expectatives dels artistes a l’entorn digital. En aquesta taula rodona hi trobarem professionals del sector com artistes, mànagers i periodistes que parlaran sobre el canvi de paradigma que s’està vivint actualment a l’àmbit musical. L’auge del streaming i l’ús de les eines digitals de comunicació seran els temes principals que es posaran sobre de la taula.
  • Festivals feat trolls: vulnerabilitat a l’entorn digital. Les noves plataformes digitals han facilitat molt la feina als festivals i concerts, i són una eina indispensable per al sector, però també representen una font inacabable de trolls i atacs coordinats. Com gestionar-ho serà el punt de partida d’aquesta taula rodona formada per experts com periodistes i advocats.
  • 37d03d: una zona de joc per a músics. Aaron Dessner (The National) i Mary Hickson ens presentaran el projecte que han fet conjuntament amb Justin Vernon (Bon Iver). 37d03d és la nova plataforma de streaming gratuïta on tenen cabuda totes aquelles cançons que acostumen a quedar fora de les discografies oficials dels artistes.

30 de maig:

  • Música i intel·ligència artificial per a la salut i el benestar. El Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona ens farà una presentació sobre l’impacte que genera la música en les nostres vides i com, combinada amb la intel·ligència artificial, és capaç de millorar les nostres habilitats cognitives, socials i emocionals.

31 de maig:

  • Posant música al Spider-verse. El compositor Daniel Pemberton, encarregat de la banda sonora de la guanyadora de l’Oscar a millor pel·lícula animació, Spider-Man: Into the Spider-Verse, ens parlarà sobre la seva trajectòria i ens explicarà alguns secrets sobre el procés de creació de la seva última composició.
  • Aigg: la increïble intersecció entre músics i intel·ligència artificial. Un cop més la intel·ligència artificial agafa protagonisme en aquesta edició del Primavera Pro. En aquesta presentació, la discogràfica per a robots AIGG ens explicarà el seu projecte que combina DJ persona i màquina, i quin és el futur de la indústria tenint en compte l’aparició dels algorismes i les noves tècniques de composició musical.

 

 

 

Marcel Gómez Macià

%d bloggers like this: