#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-vos al corrent de les notícies del sector dels videojocs a Catalunya.

Hem afegit aquesta icona per marcar els videojocs als quals podeu jugar en català.

Aquest mes d’abril hem vist el llançament de tres videojocs:

SlabWell

Undercoders presenta Slabwell, el misteri de l’Alpaca de Kaktun. En alguna banda de la selva amazònica hi ha el tresor més gran creat per la humanitat: l’Alpaca de Jade. Sam i Jacky, dos lladres professionals, s’embarquen en una aventura per recuperar el mític artefacte, decidits a superar els reptes i resoldre els misteris que l’han mantingut amagat durant segles. Slabwell és un joc de trencaclosques original amb més de 100 nivells plens d’enigmes i, trampes i noves mecàniques a cada pas. Amb manera història i multijugador cooperatiu

Bitlogic

Bitlogic, el joc d’OXiAB, és un joc d’aventures i acció elegantment clàssic però amb gràfics adaptats als nous temps. En ell controles a Bit, el teu avatar personal en un món cyberpunk virtual ple de perillosos enemics, passadissos ocults i misteris digitals.

Smoots World Cup Tennis

Kaneda Games presenta Smoots World Cup Tennis, un joc de tennis multijugador amb personatges personalitzables. El títol conté 66 tornejos al voltant del planeta i 6 mini jocs desbloquejables. El joc permet personalitzar completament el personatge escollint el seu propi estil de joc i aparença física. Inclou modes multijugador locals per a un màxim de 4 jugadors. El joc va sortir a Steam en 2016 i ara es pot jugar amb XBox.

També us volem presentar un parell de mitjans que han aparegut darrerament dedicats als videojocs de i des de casa nostra:

El Tecnològic

La Revista d’El Tecnològic és un projecte periodístic independent que actualment col·labora amb El Tecnològic, un portal web especialitzat en tecnologia i videojocs. Es tracta d’una revista bimensual en paper i també en format digital sobre videojocs que aposta sobretot pel contingut de proximitat, promovent l’activitat de la indústria catalana i videojocs que podem gaudir en català. Hi trobareu articles d’opinió i actualitat, reportatges, entrevistes, ressenyes i col·laboracions d’altres portals referents de la comunitat catalana aficionada als videojocs.

Actualment ja han llençat el tercer número de la revista, amb la portada dedicada a Ubisoft Barcelona. Trobareu més informació sobre el projecte a la seva pàgina web, on també podreu aconseguir els exemplars en paper o les edicions digitals.

Lúdica

La revista web Lúdica aposta per la crítica cultural dels videojocs amb un tractament profund, però també divulgatiu, i pels reportatges sobre la creació i els esdeveniments a Catalunya. Es va estrenar el 4 de març després de més d’un any de gestació i funciona amb un model de subscripció a través de la nova plataforma de micromecenatge aixeta.cat. Els impulsors de la revista són Joan Galí i Marc Angrill, periodistes amb experiència com a redactors i gestors de diverses publicacions culturals. La resta de l’equip, per ara, són Joan-Albert Ros, redactor a Vadejocs i ARA Play, i el duo 15’ DE JOC, un programa sobre videojocs a YouTube presentat per Jaime de la Torre i Xavi Ramiro (president de l’Associació Professional d’il·lustradors de Catalunya).

Videojocs de Nintendo Switch en català!

[ESPECIAL] Jocs de Nintendo Switch en català

I Nintenhype, la comunitat catalana de Nintendo, ha fet un nou recull de jocs per a la Nintendo Switch als quals podeu jugar en català, amb informació com un resum de la història del joc, el preu, mètode d’adquisició i tot allò que us pot ajudar a fer-ne la tria. No us els perdeu!!!!

 

%d bloggers like this: