Cada any fem un repàs de què ha donat de si l’audiovisual català d’animació l’any anterior. I enguany no és una excepció! Aquí us deixem amb la collita del 2018, plena de stop motion, modelats 3D digitals i tècniques tradicionals. Aquesta informació ha estat proporcionada per les mateixes empreses, gràcies a la coordinació de ProAnimats.

Baby Heidi Diddl Zapping

Arkham Studio per Planeta Junior

B-water Studios
Baby Heidi és un projecte d’animació per nadons. Es tracta de fer cançons populars a través de la versió bebè de la Heidi. Ara mateix es pot trobar en català, castellà, anglès i italià i en breu es traduirà a l’alemany, grec i turc. És un dia de tormenta a Cheesecakeland. Diddl i Diddlina estan canviant de canal entre l’oferta de Cheese TV; però, què triar? Passar por amb pel·lícules de suspens? Avorrir-se amb pel·lícules d’amor? O barallar-se pel poder del control remot? Què passa si la imaginació del Diddl és molt més divertida i acolorida que qualsevol d’aquest canals cursis?

Curtmetratge protagonitzat per l’estimat i famós personatge Diddl. Guanyador de la categoria a millor película en 3D per nens i nenes en el festival Palm Springs International Animation. També ha estat en 21 seleccions oficials més en diferents festivals internacionals

Filly Funtasia The Fruitties

B-water Studios

B-water Studios

La sèrie d’animació dels Filly dona vida a les encantadores aventures de la Rose i les seves amistats mentre cursen a la Magic Royal Academy of Funtasia. El mag del Mirall Obscur i el seu súbdit graciós Battiwings intenten robar tota la màgia del regne. Malgrat els seus extravagants intents, els Filly gaudeixen de la seva  vida quotidiana a l’escola, estudiant i descobrint els poders únics i màgics dels cristalls en aquesta història de creixement. La icònica sèrie d’animació 2D dels anys 80 torna ara en 3D. Segueix les aventures dels tres amics, Pintxo, Motxil·lo i Gazpatxo en el seu viatge per salvar el seu poble després que el volcà hagi donat senyals d’entrar en erupció.
The Afterbirth Matilda

Celofán Audiovisual

Citoplasmas, La Boîte i Productions Films du Nord
 Dos bessons discuteixen, mentre es troben dins del ventre de la seva mare, què trobaran quan neixin Una nit, la Matilda crema la llum de nit mentre juga. A la foscor, l’interruptor de la llum, al costat de la porta, sembla molt lluny i les ombres comencen a aparèixer.
El cocodril no em fa por Gormiti

I+G Stop Motion

Kotoc
Hi havia una vegada un cocodril a qui no li agradava caçar. Curtmetratge. Quan quatre nens descobreixen l’amagada Torre de Gorm, sembla que els seus somnis de ser herois s’hagin fet realitat. Amb la torre troben els Braçalets Elementals, que els permeten convocar i lluitar amb els llegendaris Gormiti. Però la Torre s’ha desvetllat per una raó: els Darkans, els enemics ancestrals dels Gormiti, han tornat i amenacen totes les criatures de Gorm. Sense estar preparats, els nens han d’aprendre a ser veritables heralds. Amb l’ajuda d’Ao-Ki, la noia encarregada d’entrenar-los, els nous herois dominaran els Braçalets Elementals, convocant els llegendaris Gormiti i salvant el seu món. Gormiti és una sèrie sobre treball en equip, amistat, superar reptes i alhora divertir-se.
MyaGo Squish
Resultat d'imatges de squish planeta junior

Motion Pictures Entertainment i Piranha Bar

Planeta Junior i Cottonwood Media, en societat amb Gully
MyaGo és una serie d’animació infantil sobre una nena, la Mya amb un entusiasme que s’encomana a tothom. Amb el seu sentit d’aventura sense por, prova les coses per primera vegada amb una actitud positiva. Viu a la molt concorreguda ciutat de Everyday amb els seus amics més propers Suzie Play, Emily Share i el divertit Tommy Stop. Gràcies a la seva abundància de personatges, a un estil colorit i alegre i a una melodia temàtica atractiva, Myago capturarà els cors i les ments dels nens de 3 a 6 anys arreu del món. Sèrie basada en els llibres originals dels autors èxit de vendes Jennifer i Matthew Holm, Squish és una comèdia de dibuixos animats sobre el dia a dia de nens que van a l’escola, les seves amistats, els seus pares, i els seus esforços per encaixar. La sèrie segueix les aventures d’una ameba ben golafre que intenta trobar el seu lloc dins del món unicel·lular.

Ambientada en un estany, la ciutat de Squish sembla un barri normal, amb els seus carrers ordenats, escoles i cases… però amb una petita diferència: l’estany només està habitat per organismes unicel·lulars. Són com nosaltres – amb unes quantes peculiaritats unicel·lulars: les algues són els nens guais, en els paràsits no hi pots confiar i, naturalment, la bactèria sempre està embolicant la troca.

Aquest conte no s’ha acabat!
Toot Toot Films
Fantasy World està habitat per personatges clàssics de contes de fades. Però el temps ha passat i les coses han canviat. Alguns residents, com el llop, segueixen sols; altres s’han casat; i alguns, com Blancaneus, ara estan separats. Alguns han tingut fills, altres no. El mateix passa amb els seus llocs de treball: els set nans encara treballen a la mina, alguns han assumit noves empreses i altres s’han retirat. De fet, el temps ha passat i tothom ha envellit. Tothom excepte la Bruixa, que no podia ser més gran del que ja era. Això no vol dir que la societat s’hagi aturat. Han progressat a la seva manera i ara poden crear màquines estranyes i altres objectes enginyosos.
%d bloggers like this: