S’apropa Sant Jordi i pensem que és un bon moment per parlar d’amor als videojocs. I és que no sempre es tracta només de derrotar l’adversari, matar al màxim nombre d’enemics o aconseguir la més alta puntuació. Els videojocs també parlen d’amor, dels llaços que uneixen uns personatges amb altres, la seva manera d’enfrontar-se a un enamorament o de fer feliç a aquella persona que més estimen. No t’ho creus? Continua llegint!

A tots ens agrada xafardejar sobre romanços. Per això ens hem proposat buscar l’amor que desprenen alguns dels videojocs més mítics al llarg de la història. Segur que si hi penses trobaràs molts exemples d’escenes romàntiques a molts dels teus jocs preferits. Un cop feta aquesta reflexió ens hem proposat buscar les 10 millors parelles, les que més ens agraden, més ens emocionen o més ens trenquen el cor. 

Mario i Peach (MARIO BROS.)

No podia faltar la parella per excel·lència del món dels videojocs. Si no els coneixes, una de dos: o vius a un altre món o no has tocat una consola en la teva vida. Es tracte de Mario i Peach, una parella tant famosa com estranya (un fontaner amb una princesa que li treu un cap d’alçada), i encara que als videojocs de Mario la complexitat del guió brilla per la seva absència, és evident que la seva parella està més que consolidada. Mario porta salvant la seva amada des de 1981! Primer un goril·la gegant la segresta (no us sona aquesta referència?), i un cop el mico està reformat el substitueix una tortuga monstruosa. En fi, sempre l’estan segrestant, i nosaltres ens preguntem quina classe de seguretat té el castell, o potser és que a la Peach li agrada aquest rol de princesa rescatada per un príncep encantador i la relació és més complicada del que creiem. El que si sabem és que ens agradaria veure algun canvi de rols, un experiment que va ser realitat al 2005 amb el videojoc Super Princess Peach, però que per desgracia només és va quedar en una petita entrega que va passar una mica desapercebuda.

Link i Zelda (THE LEGEND OF ZELDA)

Si l’anterior parella era el número 1 en el pòdium de la popularitat en els videojocs, la relació entre la princesa Zelda i Link no quedaria gaire lluny. De fet, fa pinta que el castell de la princesa Zelda a Hyrule té contractada la mateixa seguretat que la princesa Peach, doncs Link porta rescatant-la des de 1986! (a Nintendo tenen alguna mania amb el segrest de princeses). Però a diferència dels seus companys del Regne Xampinyó, l’amor que senten aquests dos va més enllà de la vida i la mort, passa de generació en generació: a cada videojoc de la sèrie tant Link com la princesa son antecessors o descendents dels protagonistes dels videojocs anteriors, és a dir, mai no són els mateixos. Però encara així sempre s’acaben trobant i un ha de salvar a l’altre, i així fins a la fi de les temps. Encara que amb el temps el pes narratiu de les històries va tenint més importància dins els videojocs i ja no és la típica història de noi guaperes salva a la princesa tancada a la presó del malvat. Hem tingut des d’una Zelda pirata, un Link home llop, trios amorosos, etc. Però bé, l’important és que al final a cada història salten algunes espurnes d’amor entre els dos, i la gràcia es descobrir de quina manera. Quins son els vostres Link i Zelda preferits? 

Sora i Kairi (KINGDOM HEARTS)

Continuem amb les parelles formades per l’heroi i la princesa que ha de ser salvada (si, Kairi és considerada una princesa), però aquest cop sense segrests. Si heu jugat a Kingdom Hearts sabreu que l’argument és tan complex que finalment se’ls hi ha anat una mica de les mans. Intentant simplificar al màxim, es tracta d’uns joves somiadors que aspiren a viatjar per l’univers i conèixer el màxim d’indrets possibles. I ho aconsegueixen, però no de la manera com ells s’esperaven. La foscor s’està empassant els mons i les persones (sembla Star Wars) i quan les seves cases desapareixen, Sora, el protagonista, viatjarà a través dels mons per tornar-los la seva llum i alhora trobar als seus amics desapareguts. La llàstima és que quan troba Kairi, per qui sent una mica més que una bonica amistat, ella ha perdut el cor. On serà? ATENCIÓ SPOILER! És dins el cor de Sora, on sempre havia estat, i per això només ell pot salvar-la. Oi que es tendre? Però això només passa a la primeres entregues de la sèrie, i ara, després de gairebé 12 anys d’espera, per fi tenim el desenllaç d’aquesta relació amb Kingdom Hearts 3!

Wanda i Mono (SHADOW OF THE COLOSSUS)

Què faríeu vosaltres pel vostre estimat o estimada? Ja hem vist que alguns salvarien a la seva princesa de ser segrestada per monstres ferotges, o un altre que buscaria la manera de tornar-li el seu cor perdut. Però si aquella persona que estimes fos morta? Això ja es un drama enorme. I aquest és el cas del jove Wanda, un noi que vol retornar la vida a la seva estimada Mono, i per fer-ho farà un pacte amb una entitat misteriosa i incorpòria que li ofereix la resurrecció a canvi de que derroti a setze Colossos que estan repartits per aquell paratge prohibit on passa la història del videojoc. I ja us podeu imaginar com son els Colossos, oi? Criatures gegants amb tot tipus de formes creades de roca, terra i pell molt difícils de derrotar però que poc a poc Wanda aconsegueix eliminar, deteriorant-se ell mateix progressivament. El preu a pagar per retornar la vida a la seva estimada és molt alt, i no hi ha res com experimentar-lo personalment. Així que, si no has jugat a aquest joc, a què esperes?

Drake i Elena (UNCHARTED)

La parella que formen aquests dos comença com la més clixé de totes: un jove atractiu, bohemi i aventurer s’aprofita d’una reportera guapa, valenta i intel·ligent per aconseguir trobar algun tresor, i entre perills enmig d’una selva sorgeix l’amor, és a dir, l’Indiana Jones i la noia. Però a mesura que van passant les entregues de la sèrie Uncharted, aquesta relació es va tornant més profunda i humana, tenen les seves etapes, estan bé, ho deixen, tornen, deixen la vida aventurera, però tornen a caure, es casen, tenen fills… Sí, potser continua sent una relació clixé, però el carisma dels dos personatges i les seves converses ens encanten a tots. A més, a qui no li agrada una mica de tensió amorosa entre tiroteig i tiroteig? En fi, que després de totes les emocions que hem viscut juntament amb ells, veure a Drake i Elena feliços a la casa de la platja amb la seva filla a Uncharted 4 ens va fer caure alguna llagrimeta.   

El Príncep i Farah (PRINCE OF PERSIA)

Si en una cosa podem estar tots d’acord és que la millor etapa de Prince of Persia va ser la trilogia de Les Arenes del Temps, on coneixem la relació entre el Príncep i Farah.  Perquè potser ens trobem amb una de les relacions més complexes dels videojocs, ja que jugar amb el temps pot causar grans altercats en l’amor. En un principi l’únic objectiu de conquista del príncep és el regne d’un poderós maharajà de l’Índia i no el cor de cap donzella, però ser els únics supervivents a la gran desgràcia que suposa alliberar les arenes del temps provoca un gran vincle entre els dos. Seria una llàstima que quan tot s’arreglés i tornés a la normalitat un dels dos no recordés tot el viscut… Però encara així, quan un amor és tan intens perdura més enllà del temps i els records i aquesta trilogia és una prova d’això. 

Geralt i Yennefer (THE WITCHER)

Si haguéssim de definir la trilogia de The Witcher d’una manera ràpida i eficaç diríem que és l’equivalent a Joc de Trons però en videojoc. La trama és sens dubte una de les més complexes i sorprenents que hem jugat a cap consola, i com no, l’amor i el sexe també estan molt presents durant tota la aventura. Sens dubte un dels punts més forts de The Witcher és el seu protagonista, Geralt de Rivia, un bruixot amb qualitats sobrehumanes que encara que no te una especial dot per la comunicació està fet un don joan. Però com tot casanova té el seu punt feble, i en el seu cas és la meravellosa bruixa Yennefer de Vengerberg, una relació tan apassionada com tempestuosa. I perquè és tan difícil aquesta relació? Gestionar el compromís per part de dos personatges amb aquestes habilitats suposa tot un conflicte: no tenen un lloc estable on viure, els dos són repudiats i alhora necessitats per la societat, i el seu comportament provoca moltes disputes. Per aquests motius la relació entre els dos ens sembla tan complexa com interessant, perquè encara que costa pensar que puguin acabar com a parella formal, és evident que senten un amor molt profund l’un per l’altre. Encara que The Witcher III va plasmar molt bé el vincle que existeix entre aquests dos personatges, si voleu saber més és molt recomanable llegir els llibres de Andrej Sapkowski, on es van basar els desenvolupadors de CD Projekt Red.     

John i Abigail (RED DEAD REDEMPTION)

Sabem que durant la major part del temps a Red Dead Redemption John Marston es troba perseguint malfactors pel salvatge oest. Però és cap al final del videojoc quan es veu el gran vincle que existeix entre el pistoler i la seva família, i a part de la interessant relació amb el seu fill per recuperar el temps perdut, ens encanta com fa el possible per donar a la seva dona la vida que tant havien buscat, allunyada de la delinqüència i escapant de la llei. Per molts potser és la part més avorrida del joc, conduint un ramat de vaques o comprant matèries primeres per la granja (sabem que és mes divertida l’acció), però a la vegada ens mostra la part més humana dels personatges, coneixent la seva vida en família, la rutina del camp, la paternitat i, sobre tot i pel que estem escrivint això, la vida matrimonial amb els tots els seus colors. Abigail és una dona amb caràcter i ens podria fer recordar una mica a les nostres mares. Per aquest motiu hem decidit afegir-los en el nostre top, per la manera tan real que té Rockstar en aquest joc de plasmar el matrimoni, a diferència de les parelles esmentades abans. A més, s’acaba d’aprofundir en la relació amb els esdeveniments del recent Red Dead Redemption II.         

Max i Chloe (LIFE IS STRANGE)

Allà al 2015 el videojoc de Dontnod, Life is Strange, va ser la sorpresa de l’any. Una aventura gràfica que jugava molt amb el conegut com efecte papallona, on cada decisió, per petita que fos, podia arribar a tenir gran importància en els esdeveniments posteriors i els viatges en el temps. Però sobretot, el que ens va mantenir enganxats a la pantalla va ser el magnetisme de la relació entre les dues protagonistes, Max i Chloe, dues amigues de la infantesa que es retroben anys després quan la primera torna a casa per estudiar fotografia. Si bé es cert que depenent de les teves decisions pots aconseguir que la seva història acabi com una bonica amistat, la tensió sentimental entre les dues és prou evident durant tot el videojoc, i no podíem no portar-les cap a l’esperat petó. Encara que no sigui una obligació unir-les, estan millor com a parella. 

TOTS ELS PROTAGONISTES DELS FINAL FANTASY

D’acord, aquí m’he deixat portar per els meus gustos més personals, i és que crec que hauria de ser més que evident que les millors històries d’amor a tot el llarg de la història dels videojocs es troben a la aclamada sèrie Final Fantasy. El problema ha estat que entre totes les parelles de protagonistes no he pogut decidir-me per cap. Totes em semblen fantàstiques, amb les seves alegries, els seus drames, els seus diàlegs, les seves escenes màgiques, els seus clímax. En fi, no he pogut resistir-me a posar-les totes. Però faré un esforç i almenys esmentaré algunes de les parelles més mítiques de la saga (fins a la data d’avui, 15 Final Fantasy sense contar spin-offs):

Per una banda tenim a Tidus i Yuna, protagonistes de Final Fantasy X, que comparteixen un dels finals més emblemàtics que he jugat a cap videojoc. Encara que hi ha escenes realment ridícules entre ells, com el famós mem del riure forçat de Tidus, també tenen algunes escenes la mar de romàntiques, com el preciós moment al llac de Macalania. Si sou més d’amors adolescents entre classe i classe, ens trobem amb Rinoa i Squall a Final Fantasy VIII, un jove tímid i solitari que s’enamora d’una noia alegre i optimista. Al principi del joc, l’escena on es coneixen, al ball de graduació (sembla típic, però ja u asseguro que res en aquest joc ho és), és potser una de les escenes més recordades d’aquesta entrega. Però no és l’única història d’amor en aquest Final Fantasy: també hi ha un altre personatge, Laguna, i la seva història d’amor durant la guerra. Per posar-nos a plorar! No podia faltar tampoc el trio amorós de Final Fantasy VII entre Cloud, Aeris i Tifa, amb el seu tràgic final, que evitarem explicar per no fer spoiler (encara que tot jugador de videojocs n’hauria d’estar més que assabentat). I encara n’hi ha més, com la parelleta que fan l’entremaliat lladre Yitán i la princesa Garnet a Final Fantasy X o Locke i Celes a Final Fantasy VI compartint l’actuació a la famosa Òpera Maria and Draco. I parem aquí perquè em pot l’emoció per aquesta sèrie i no acabaríem mai o hauriem de fer un nou post per parlar de com de boniques són les històries de tots aquests personatges.

Quina és la vostra parella preferida? Potser alguna que no hem esmentat? Som conscients que l’amor és molt present als videojocs i ens deixem moltes parelles icòniques, però aquest és un tema més personal i a cadascú li agraden les que més els fan emocionar o amb qui més es sent identificat. Per tant, comparteix si sents la necessitat de explicar-nos quina parella amorosa dels videojocs et sembla la millor! 

Sergi Palomo

A %d bloguers els agrada això: