Estem recopilant els videojocs que es poden jugar en català, tant els que el tenen com a opció com aquelles traduccions fetes per amants dels videojocs. Ens ajudeu a fer créixer la llista? Si trobeu algun a faltar, escriviu-nos a digital.icec@gencat.cat!

 

0 A.D. (Wildfire Games) és un joc d’estratègia en temps real on, com a líder d’una civilització antiga, heu de reunir els recursos que necessiteu per crear una força militar i dominar els vostres enemics.

Agatha Knife (MangoProtocol) és una aventura satírica de senyalar i clicar en què l’Agatha intenta reconciliar sa seva amistat pels animals amb el seu delit per menjar carn.  Plataformes: PC, Switch, Xbox One.

Air HockeyZ: Zoo of Madness (Pixel Bones Studios) és un joc de hoquei d’aire boig i sorprenent! Els animals zoològics estan sembrant el caos i la teva missió és guanyar-los en una competició d’hoquei aeri! Plataformes: Aindroid, PS Vita

Alchemist Jousts (Lunatic Pixels) és un divertit videojoc d’estratègia d’acció 2D on comandeu els vostres elements i els milloreu amb poderoses habilitats per aixafar la base de l’enemic. Plataformes: PC, PS4.

Annie Amber (Pantumaca Barcelona) és el recorregut pels records de la protagonista recreats en el sistema solar a través de un joc de puzzles i trencaclosques. Plataformes: PC.


Aragami (Lince Works) és un joc d’infiltració i sigil en tercera persona on ets assassí amb el poder de controlar les ombres per infiltrar-se en les files de l’enemic i desfer-te dels teus objectius. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Bibliojuga amb el Gènius (Diputació de Barcelona) és una aplicació mòbil que t’ofereix vuit mini-jocs protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit. Plataformes: Android, iOS.

Bitlogic Enhaced (OXiAB Game Studio) és un joc d’acció i aventura on prens el control de Bit, el teu avatar personal en un món cyberpunk virtual ple d’enemics perillosos, camins amagats i misteris digitals. Plataformes: PC, Switch.

Blues and Bullets (A Crowd of Monsters) és un joc d’aventura fosca i violenta ambientada en una història alternativa d’Elliot Ness i Al Capone. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Canvaleon (OXiAB Game Studio)és un joc de plataformes amb sigil on et poses a la pell del camaleó Canvas per camuflar-te i superar diversos enfrontaments. Plataformes: Wii U

Caveman Warriors (JanduSoft S.L.) és un joc de plataformes que recorda a grans clàssics com Metal Slug. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Chrono Trigger (Square) és un joc de rol japonès. Amb viatges al passat oblidat, al distant futur i fins i tot a la Fi del Temps, aquesta aventura èpica per salvar el futur del planeta serà tot una fita a la història. Plataformes: SNES

CIPOActivity (CIPO) és un videojoc del tipus serious game que, des de una vessant lúdica, potencia les capacitats cognitives i motrius de les persones amb discapacitat intel·lectual. Plataformes: PC.

Civilization IV (Firaxis Games) és una de les entregues de la famosa sèrie de videojocs de estratègia creada per Sid Meier. Plataformes: PC

Collar de Calaveres (Cubus Games) és un joc de rol
per embarcar-te en una perillosa aventura al cor del misteriós mite Maia. Plataformes: Android, iOS.

Copper Mini Widget Game (Divertap) és un joc de plataformes on has d’evitar obstacles per guanyar el màxim possible de punts. Plataformes: iOS.

Dead Cells (Motion Twin) és un joc de plataformes i acció. Exploraràs un castell immens i en canvi constant… si pots vèncer els seus guardians. Plataformes: PC, PS4, Xbox One, Switch.

Deiland (Chibig) és un joc que combina gestió de recursos i construcció amb elements de joc de rol i una estètica que recorda molt el Petít Príncep. Plataformes: PC, PS4, Android.

Diaris d’un mort (Cubus Games) és un joc on decideixes com serà la teva aventura, un gamebook. Endinsa’t a una gran història amb diversos finals. Plataformes: iOS.

El Segell Màgic: La Falsa Princesa (SpiritVG) és un videojoc on acompanyeu a Maida i la resta de la cort en aquesta aventura a través de puzzles i acció. Plataformes: PC.

Energy Balance (Sometimes You) és un joc de puzzles matemàtic. Heu de canviar les unitats de potència de tal manera que les seves sumes formin cadenes correctes tant verticalment com horitzontalment. Plataformes: PC.

Euro Truck Simulator 2 (SCS Software) és un joc de simulació de camions. L’economia del joc us permet crear i fer créixer la vostra pròpia empresa de transports. Plataformes: PC

Golden Sun (Camelot Software Planning) és un joc de rol japonès popularitzat com a un dels RPG més famosos de la història en poc temps. Plataformes: GBA

Golden Sun the Lost Age (Camelot Software Planning) és la continuació del primer Golden Sun on acaben les aventures d’aquest grup d’herois. Plataformes: GBA

Heavy Metal Thunder (Cubus Games) és òpera espacial interactiva on t’endinsaràs en una sorprenent aventura a través de les regions més fosques de l’espai. Plataformes: Android, iOS

Heroes Trials (Shinyuden) és una aventura intensa i de ritme ràpid dividida en diverses proves que es poden jugar com a shooter. Ajuda els germans Elia i Zoel a esdevenir els herois de la seva terra!  Plataformes: PC, Switch, PS4, Xbox One

Infernium (Carlos Coronado) és una atrevida combinació entre Pac-Man i les aventures survival horror. A Infernum res és el que sembla.  Plataformes: PC, Switch.

Janken Cards (GKT Studios Entertainment) és un videojoc de cartes molt original i divertit!  Plataformes: PC.

Kingdom (Noio, Coatsink) és un joc d’estratègia i gestió de recursos envoltat d’una bella i moderna estètica de pixel art. Plataformes: PC.

Les aventures de Tintín: El secret de l’Unicorn (Ubisoft) és un videojoc de plataformes i d’acció i aventura basat en la pel·lícula d’animació del mateix nom. Plataformes: PC, PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS, Android, iOS, Symbian OS.

L’illa dels Tresors (Cubus Games) és un app/gamebook concebut com un recurs lúdic i educatiu alhora, amb l’objectiu d’engrescar els infants i públic familiar en la descoberta del territori de Mallorca a través de les seves llegendes populars… i viceversa! Plataformes: Android, iOS

MechaNika (MangoProtocol) és una aventura gràfica en la qual Nika, una nena de 7 anys, vol destruir tot el que no mola en aquest món. Plataformes: PC, Switch, Xbox One.

MIND: Path to Thalamus (Pantumaca Barcelona) és un joc de trencaclosques en primera persona que et posa en un entorn fantàstic i surrealista. Faràs que els elements de la natura obeeixin la teva voluntat per tal de progressar en aquest conte al·lucinant i emotiu. Plataformes: PC, Switch, VR.

Minecraft (Mojang) és un joc independent de món obert on tens la màxima llibertat per crear, explorar i sobreviure en aquest paisatge quadriculat. Plataformes: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PSVita, Android, iOS.

Mini Metro (Dinosaur Polo Club) és un joc minimalista en què hem de dissenyar la xarxa de metro d’una ciutat. La ciutat i les seves necessitats creixen constantment. Fins quan podràs mantenir el creixement sense que hi hagi un col·lapse? Plataformes: PC, Android, iOS.

Nihilumbra (BeautiFun Games) és un joc de plataformes i trencaclosques on viurem una aventura per fugir de la inevitable maledicció d’aquest món. Plataformes: PC, PSVita, WiiU, Android, iOS.

OpenTTD (OpenTTD) és un videojoc de simulació basat en Transport Tycoon Deluxe. Plataformes: PC. 

Petoons Party (Petoons) és un party game ple de minijocs molt divertits. És ideal per a disfrutar-lo en família i amb els amics! Premi al millor joc infantil als Playstation Awards. Plataformes: PS4.

Retention (Sometimes You) és un videojoc que ha inventat un gènere nou: aventura – àlbum de fotos. Ajuda el protagonista a viatjar pels seus records a través de diverses fotos del seu passat. Plataformes: PC.

Rise of Titans (GiantFox) és un joc d’estratègia i cartes col·leccionables amb un taulell que pots modificar en el teu favor. Converteix-te en un déu de la mitologia clàssica, col·lecciona cartes per crear una pila única, i defensa la teva civilització! Plataformes: PC, Switch, VR.

Rust (Facepunch Studios) és un videojoc on l’únic objectiu es sobreviure, contra la fam, la set i el fred, a més clar, dels perills que puguis trobar. Plataformes: PC.

Space Engineers (Keen Software House) és un sandbox on els jugadors exploren l’espai i descobreixen nous planetes per recollir recursos i sobreviure. Plataformes: PC.

STAY (AppNormals) és una aventura gràfica on xatejant amb en Quinn, a qui han tancat dins d’una habitació fosca sense res més que un ordinador, hem d’ajudar a escapar i descobrir qui l’ha segrestat. Plataformes: PC, Xbox One.

Steamroll (Anticto) és un joc d’aventura i trencaclosques amb un toc de minigolf. Crea una atmosfera de steampunk on hauràs de resoldre trencaclosques dissenyant i disparant pilotes de vapor des del teu vehicle per crear rampes, parets, activar els disparadors, desfer les coses i molt més. Plataformes: PC.

Super Hyperactive Ninja (GrimorioOfGames) és un joc de plataformes i acció en 2D ràpid i hipercarregat de cafeïna, pensat especialment per als speedrunners i els jugadors que cerquen desafiaments difícils. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Super Volley Blast (Unfinished Pixel) és un joc de voleibol per a tota la família amb un estil visual cartoon. Té un mode història ben complet i un multijugador on fins i tot hi poden participar 16 persones a la vegada. Plataformes: PC, Switch.

Superola and the lost Burguers (Undercoders) és un joc de plataformes d’estil clàssic, amb hamburgueses, llames i… salsitxes extraterrestres. Plataformes: Switch.

SuperTuxKart és un videojoc de curses amb karts de codi obert on els conductors i personatges son les mascotes d’altres projectes de codi obert. Plataformes: PC

The Battle for Wesnoth és un joc d’estratègia per torns amb temàtica de fantasia. Disposa de combats multijugador en línia. Plataformes: PC.

The Legend of Zelda: Skyward Sword (Nintendo) és unvideojoc d’acció i aventura que dona origen a la història cronològica de la sèrie de Zelda on pots explorar el regne del cel. Plataformes: Wii, Wii U.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Nintendo) és un altre videojoc d’acció i aventura dins de la popular sèrie de Zelda, aquest cop una aventura marítima. Plataformes: Wii U.

Tomb Raider 1 i 2 (Core Design) son l’inici de les aventures de la Lara Croft i la seva saga de videojocs d’acció i aventura. Plataformes: PC, PlayStation, SegaSaturn.

Unepic (Unepic) és un videojoc de rol d’acció amb molt d’humor on el protagonista, amant dels RPG, es troba de sobte dins del propi joc! Plataformes: PC.

Way of Redemption (Pixel Cream) és una combinació entre arcade i joc d’esports, amb un punt de MOBA. Guanya’t la redempció destruint el portal enemic, mostra la teva habilitat en el camp i utilitza els teus herois per acabar amb l’enemic. Plataformes: PC, PS4.

Youtubers Life (U-Play Online) és un videojoc de simulació en el qual et pots convertir en el millor youtuber del món. Editeu vídeos, amplieu la quantitat de subscriptors i feu-vos rics. Plataformes: PC, PS4, Switch, Xbox One

Zenith (Infinigon) combina l’estil i el glamur de l’etapa daurada dels RPG amb una bona dosi d’humor i parodia. El joc compta amb una història sòlida que es desenvolupa dins d’un món fantàstic poblat per dotzenes de personatges poc ortodoxos. Plataformes: PC, PS4, Xbox One

 

A %d bloguers els agrada això: