Recordeu la Wii i els Wii Sports? Uns jocs de simulació de fer esport que van causar lesions (lleus) i agulletes (greus) en molta gent de totes les edats. El videojoc preferits de les famílies, que veien com l’àvia guanyava les partides de bitlles i el petit de la casa era el golf master. Però no és l’únic videojoc creat per fer exercici. N’hi ha alguns més, molt divertits i potser fins i tot útils per posar-vos en forma. Us hem seleccionat tres formes divertides de fer exercici!!!

Run an Empire

El causant d’aquest post és el videojoc Run an Empire, publicat a finals de 2018. Un joc on l’objectiu és conquerir territoris… corrents. Tal qual: per ampliar el teu imperi has de córrer físicament, i així podràs també guanyar diners (només virtuals, per això).  Al començament del joc la teva societat és petita i a més molt primitiva, però si corres la portaràs a una època tecnològicament potent i avançada.  Passarem de cabanes i caçadors a centres d’investigació i portes espacials. També es pot caminar, si córrer et fa mandra, però el que es recapta (i que permet fer aquestes millores socials) va d’acord a l’esforç físic així que no esperem grans tresors si anem de passeig. És un joc basat en la geolocalització i que per tant reconeix el terreny al voltant de la persona que corre i li adjudica. Si sou competitius podeu prendre edificis i terreny als competidors.

Just Dance!

No podem oblidar un videojoc tan relacionat amb l’art i la cultura, on se sumen la música i el ball! Si heu provat el Just Dance estareu d’acord amb nosaltres que és un joc amb el què s’acaba suant de valent. Tot i que la idea principal del joc no és fer exercici el cert és que acaba sent un gran motivador per moure una mica el cos (sobretot després d’hores de només moure neurones enganxats a l’ordinador, com ens passa a la gent que fem aquest blog!!!). Cada any tenim fornada nova de Just Dance, amb les cançons més actuals i exigents i divertides coreografies etiquetades per dificultat. Així que és qüestió de triar la cançó preferida entre les 400 que ofereixen i començar a ballar!! (cantar és opcional)

Zombies, Run!

Zombies, Run! no és ben bé un videojoc, però sí és una gamificació del running. És una mena d’audiollibre gamificat que t’acompanya mentre corres. Creada per la companyia britànica Sixt to Start, l’app està organitzada en temporades com si fos una sèrie (inspirada potser en Walking Dead) que va incrementant la dificultat conforme avança. Comença amb un accident d’un helicòpter que atreu els zombies de la zona. Has d’arribar a un espai segur mentre et donen instruccions per la ràdio. Però els zombies s’apropen i has de sortir corrent!!! A cada episodi tindràs una missió mentre sents com s’apropen els no-morts i mentre també pots escoltar la teva música preferida, esquitxada de grunys i crits. Aquesta app ja te uns anys però continua en funcionament i amb actualitzacions, plans d’entrenament, personatges… Per si voleu córrer amb un objectiu clar: no ser devorats!

 

A més, hi ha moltíssimes apps: de fitness, d’entrenament, per fer exercici a casa, de relaxació,… fins i tot hi ha una, Charity Miles, on el teu exercici es converteix en diners per institucions benèfiques gràcies a un grup d’espònsors. Tria, remena, i si trobes alguna especialment divertida no t’oblidis de recomanar-nos-la!!!

 

 

 

 

Marisol López

%d bloggers like this: