Cada final d’any els principals gegants digitals fan un resum audiovisual de tot el que ha passat al món. El més important de l’any que ja pertany al passat! Us recordem què va donar de si el 2018 en el món digital!

Google – Year in Search

Google ens porta les tendències mudials en el cercador (mundials sense comptar la Xina, que per alguna cosa totes les aplicacions de la família d’Alphabet hi estan prohibides). Com és d’esperar en ells, han creat una pàgina on pots fer cerques sobre les cerques: per temàtiques, per països i també per anys (per si voleu saber quines van ser les tendències els anys anteriors). A l’estat espanyol, el més buscat va ser allò relacionat amb el Mundial de Futbol, com fer la declaració de la Renda i, com no, Rosalía! Us deixem amb el vídeo que han fet ensenyant les tendències de l’any a nivell mundial.

Instagram Year in Review

Quins són els emojis, filtres o stickers més utilitzats a Instagram, la xarxa social preferida dels millennials i els influencers? Quin #hashtag ha triomfat? Sembla que l’amor i el bon rotllo han marcat l’any: a les Instagram Stories el més utilitzat han estat l’sticker Heart Love d’Arata i el filtre Heart Eyes (ja sabeu, els ullets de cor). L’emoji més utilitzat als comentaris va ser el cor, més de 14 mil milions de vegades. #Fortnite és el hashtag de més ràpid creixement a nivell mundial, i s’hi ha vist un gran domini del K-Pop. Finalment, milions de persones van utilitzar Instagram per fer sentir les seves veus el 2018. Els hashtags més destacats de l’any han estat #metoo( 1,5 milions), #timesup (597K), #marchforourlives (562K), que demostren que Instagram pot ser una poderosa plataforma perquè la gent expressi els seus sentiments i opinions i per treure a la llum causes socials.

Facebook Year in Review

El Facebook Year in Review és personalitzat. Et pots baixar com ha estat el TEU any a la xarxa social. Aquest vídeo, anomenat “El teu any 2018 revisat”, mostra els records que has compartit el 2018 i, a la vegada, es pot compartir amb els amics de Facebook. A més, també han fet un resum del temes més tractats a la xarxa. Tornem a trobar les reivindicacions i les notícies que han sacsejat el nostre món aquest 2018, com el Dia Internacional de la Dona (el num 1), el cas de la Manada, les marxes antiracistes als Estats Units, les eleccions brasileres… però també temes més inocus com el casament reial al Regne Unit, els premis Oscar o la Copa del Món de Futbol.

YouTube Rewind 2018

El video de YouTube Rewind 2018 ha acumulat més de 100 milions de visualitzacions, però no precisament perquè a la gent li hagi agradat. El desembre van penjar el vídeo YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind, un repàs visual (és clar) als moments més importants de l’any en vuit minuts. En només 5 dies el vídeo acumulava més de 8 milions de “no m’agrada”. En el moment d’escriure aquest post ja passa dels 15 milions, un 10% de la gent que l’ha vist (que ja puja dels 164 milions). És considerat el vídeo pitjor valorat de la plataforma un cop ha sobrepassat el que liderava aquest rànquing, el vídeo Baby de Justin Bieber.

Les raons d’aquesta reacció tan negativa no és la qualitat del vídeo, la producció, el guió… sinó que no hi apareixen els personatges controvertits de 2018: PewDiePie (per comentaris racistes i homòfobs), Logan Paul (per publicar un vídeo d’uan víctima al bosc dels suïcides del Japó) i Shane Dawson (per fer bromes sobre la pedofília). Us el deixem perquè jutgeu vosaltres!!

Spotify Wrapped

Spotify també personalitza i t’empaqueta el teu any. Entrant a https://open.spotify.com/view/2018-page pots trobar les teves cançons preferides de l’any i una altra llista de cançons que potser no has escoltat mai però que l’algoritme d’Spotify pensa que et podrien agradar.

Pocket: els articles més guardats

Si no coneixeu Pocket us esteu perdent una de les nostres eines preferides. És una aplicació que permet guardar i gestionar fàcilment contingut en molts diferents formats: tant enllaços i pàgines web com vídeos o música. Imprescindible per fer aquest blog! Els responsables de Pocket també han fet un resum dels articles preferits de l’any. I evidentment trobem els grans clàssics: Donald Trump i Mark Zuckerberg. Però també altres temes com bitcoin, hàbits de menjar o com millorar la carrera professional. Molt variat, com podeu veure! A nivell de vídeos un dels més guardats és el genial vídeo de Childish Gambino This is America, però també vídeos sobre Elon Musk i els seus cohets o criptomonedes.

I que en diu la Viquipèdia?

La Viquipèdia considera que el 2018 va ser un any normal començat en dilluns. Bé, això no vol dir que sigui normal-avorrit sinó que se’n diu dels anys de 365 dies. En la seva pàgina de l’any podeu trobar els principals esdeveniments, les efemèrides de l’any, i un breu resum del més interessant en molts temes culturals, polítics i esportius. També hi fa constar els naixements (un) i les defuncions més destacats de l’any.

 

D’aquí a un any us portarem les notícies més importants, les cerques més populars, els vídeos més vistos de 2019!!!

 

 

Marisol López.

 

A %d bloguers els agrada això: