Gràcies per seguir-nos un any més! L’equip de Cultura Digital us volem agrair el vostre afecte recuperant els posts que més us han agradat aquest darrer 2018. Bones Festes i feliç 2019!!!

Salut i molta Cultura Digital!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png 1 Fake News: com saber si una imatge es veritable o falsa

Fake-News

Els darrers mesos estem veient com s’utilitzen imatges per alimentar les fake news. T’ensenyem a detectar quines imatges són falses o estan trucades.

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png 2 Videojocs Catalans 2017

videojocs-catalans

Tots els anys ens agrada fer una foto de grup amb tots els videojocs catalans publicats durant el lapse de temps que va des de l’1 de gener fins al 31 de desembre. Aquí teniu els que van sortir el 2017!

 

El post preferit de l’Imma…

Miautocràcia: Breu història dels gats a internet. Totes les pel·lícules i totes les sèries del món juntes no són rivals davant del gènere audiovisual amb més impacte i més transversal del nostre temps: els vídeos de gatets. Quan es va convertir el Marrameu en el gran protagonista de l’audiovisual contemporani?

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png3 “Agafes prou bé el ‘mando’ per ser una noia”

noia-gamer-1

“Agafes prou bé el mando per ser una noia.” Un comentari que demostra el prejudici que encara hi ha sobre les dones a qui els agraden els videojocs. N’hem reflexionat en aquest post.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png4 T’agraden els gifs? T’ensenyem a fer-los!

gatsby

Any 2018: els gifs formen part de la nostra manera d’expressar-nos, del nostre discurs. Igual que els mems, els fem servir en tots contextos. És per això que us donem la clau per crear-los!

 

sergiEl post preferit del Sergi…

Narratives transmèdia amb els còmics com a protagonistes.  Hem preparat un petit llistat amb còmics que són origen (o formen part) de narratives transmèdies més grans i destaquem el paper central del llenguatge d’aquest art dins les ficcions que consumim.

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png5 Videojocs – guia per a principiants #03: la música 

música

Des de fa uns pocs anys, la música creada per a videojocs ha guanyat visibilitat: concerts multitudinaris amb les millors orquestres del món, premis, reconeixement crític, retrospectives… Us portem 15 temes emblemàtics de la història dels videojocs!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png6 Inventant l’endemà: parcs temàtics i tecnologia

This image has an empty alt attribute; its file name is parcs-temàtics.jpgEls grans parcs temàtics han competit, des de la seva creació, en abraçar les últimes novetats tecnològiques abans que ningú: hologrames, realitat virtual i augmentada, robots… Us convidem a fer un ràpid repàs a les últimes tendències en parcs temàtics i tecnologia.

 

pabloEl post preferit del Pablo…

El mem com a forma d’expressió. Sona el despertador i trobem el primer Whatsapp del dia. És un mem que ha compartit la mare. Esmorzem mirant Twitter, compartim un mem i ens posem en marxa. Potser ens tornem a distreure a la feina retuitejant un mem sobre l’última pífia d’algun polític i arribem a casa en metro rellegint el Classics Reloaded. Els mems formen part del nostre dia a dia i són una nova manera d’expressar-nos.

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png7 No saps on anar de vacances? Et recomanem la millor cultura digital per veure a l’estiu

robot

No volem que us quedeu sense la vostra dosis habitual de cultura digital durant les vacances.Us hem escollit una pila d’exposicions i festivals ben xulos per tot el món per que mateu el cuquet!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png8 Art interactiu: quan el públic és, a més, el creador i la creació

públic-i-creació

Hem recollit algunes de les creacions digitals interactives recents que destaquen per la seva capacitat de reflexió, les oportunitats tècniques i creatives o simplement perquè la seva bellesa i perfecció tècnica ens agraden. Ens acompanyeu?

 

martaEl post preferit de la Marta…

Dansa i Fortnite, una relació creativa. Si us diem “dansa i Fortnite” què us ve al cap? Probablement res. Però aquests dos conceptes tenen una relació molt directa, creixent… i molt divertida. El famossíssim joc al qual juguen milions de joves diàriament ha fet que es posin de moda un munt de danses, s’han muntat concursos de ball i fins i tot es creen coreografies que van de la realitat als personatges i de tornada cap al món real. Us parlem de la relació entre Dansa i Fortnite!!!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png9 Aprenem a cuinar amb Netflix: algoritmes adictius

netflix

Sota el paraigües de la marca Netflix Originals la plataforma de visionat cuina produccions al gust del consumidor. The OA, Narcos, Stranger Things, són algunes produccions que han estat en boca de tothom aquest darrer any i que han estat elaborades en el laboratori culinari de Netflix. Descobrim l’ingredient secret que les ha portat a l’èxit: els algoritmes.

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png10 Òpera i tecnologia: Una combinació en digital

norma

Darrerament hem pogut veure en els escenaris de la nostra ciutat alguns exemples de l’ús de les noves tecnologies en les produccions operístiques. Us els expliquem i també us mencionarem altres produccions europees molt interessants. Ens acompanyeu en aquest viatge de descobriment?

 

Marisol.pngEl post preferit de la Marisol…

Classics reloaded: el retorn. Les redactores del blog de cultura digital sentim fascinació per les obres d’artistes actuals que s’inspiren en l’art de fa generacions i en creen versions que incorporen aspectes de la nostra societat digital de manera original i sovint crítica. Us n’hem parlat en aquests posts anteriors i us acostem les obres d’alguns d’aquests artistes. Teniu a les mans una nova edició del nostre Classics reloaded!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png11 Hem anat a… París!

paris

Hem agafat les maletes i ens hem calçat ben còmodes per fer una ràpida i intensa visita a la capital francesa, on en un cap de setmana coincidien un munt d’exposicions, fires i instal·lacions interactives. Imperdible si us agrada la cultura digital!

This image has an empty alt attribute; its file name is campana.png12 Llibres per altres realitats. Literatura immersiva

literatura-immersiva

Literatura + Realitat Augmentada = immersió en la narrativa, noves formes d’experimentar amb les històries i d’interactuar amb els personatges. Us n’hem seleccionat uns bons exemples per nens i per no tan nens. Juguem a llegir?

%d bloggers like this: