• El Departament de Cultura serà present aquest any amb un estand de 204m2 on es podran veure i provar desenes de nous videojocs independents catalans.
  • Professional si públic assistent podran conèixer i comentar els jocs amb els seus creadors.
  • La tercera edició tindrà lloc entre el 29 de novembre al 2 de desembre en el recinte firal Gran Via de L’Hospitalet.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) participa en la tercera edició del saló de videojocs Barcelona Games World (BGW), que se celebra entre el 29 de novembre i el 2 de desembre, amb un estand que acull 33 empreses catalanes. En el seu tercer any, Barcelona Games World (BGW) es consolida com la fira especialitzada en videojocs més important del sud d’Europa.

L’esdeveniment, que enguany trasllada la seva seu des de Fira Montjuïc fins als espais de Fira Gran Via, tornarà a ser un punt de trobada ineludible pels professionals de la indústria i una data molt assenyalada pels aficionats que busquen provar, abans que ningú, les últimes novetats del sector. Hi haurà centenars de jocs, jornades oficials de la LVP – Liga de Videojuegos Profesional, conferències, zona retro organitzada per Retro Barcelona i la presència de figures històriques del prestigi d’Akira Yamaoka (compositor de jocs com Silent Hill) o Tom Kalinske (CEO de Sega of America durant els anys noranta i artífex de l’èxit de la companyia nipona als EUA i Europa).

Molts dels videojocs més arriscats i estimulants que es podran veure durant la fira tenen accent català. L’estand organitzat per l’ICEC – sota la seva marca d’internacionalització CatalanArts – Video Games– ofereix 204m² a les empreses catalanes perquè puguin mostrar en un espai propi els seus jocs tant als professionals com al públic assistent, i hi puguin desenvolupar reunions de negoci i trobades amb professionals d’altres països.

La gran tendència dels videojocs catalans d’enguany és la voluntat de subvertir els esquemes establerts pels videojocs clàssics. En aquest corrent s’emmarquen títols com Bitlogic d’OXiAB Game Studio, un joc d’acció en espais cyberpunks; Willy Jetman, reimaginació del clàssic dels anys vuitanta Jet Set Willy per part de Last Chicken Games; o jocs d’acció molt immediata i directa com Super Block Rain de Chloroplast Games, Hyper Parasite de Troglobytes Games, V.O.I.D. de Nape Games i Highscore Master de Dolores Entertainment.

En aquest sentit, és evident també el gust dels desenvolupadors catalans pel beat’em-upmés tradicional. Fins a tres estudis presentaran una variant d’aquest gènere: Rawal Rumble d’Anarkade, ambientat en una Barcelona pixelada i post-nuclear; Colossus Down de Mango Protocol, la nova entrada dins de l’univers compartit Psychotic Adventures; i el futurista Sold O2ut dels sabadellencs SandBloom Entertainment.

No només hi haurà lloc per a la immediatesa i l’acció retro. Propostes com Arima de 3D2 Entertainment, Etherborn d’Altered Matter, Endling d’Herobeat Studio o Arok and the Chaos Outbreak’s de Sunforge Interactive suposaran un benvingut canvi de ritme. Quatre propostes molt emocionals per agafar-s’ho amb calma i  gaudir d’uns apartats gràfics cuidats fins a l’obsessió.

Alhora, la indústria local mostrarà la seva capacitat per abordar gèneres molt diversos: JanduSoft i ANCLA s’atreveixen amb el gènere de les aventures gràfiques, el primer amb una intra-història sobre el món del desenvolupament de videojocs independent i els segons amb una comèdia de pirates completament traduïda i doblada al català. Oh My Godheads (Titutitech) i Petoons Party (Petoons) són dues atractives mostres de party game que gaudeixen, respectivament, del suport de gegants com SquareEnix i PlayStation. BMX – The Game de Barspin Studio, Smoot Summer Games de Kaneda Games i Super Tennis Blast d’Unfinished Pixels, per la seva banda, demostren el talent per al videojoc esportiu. Jocs de terror (Underworld Dreams de Drop of Pixel), multijugador (Dragon Duelist de ShadowCompany Games i Agents Biohunter de Playstark), metroidvanias protagonitzats per óssos rentadors i llames (SuperEpic d’Undercoders), jocs de rol amb viatges en el temps (Overtimers de ZinkMedia Studio), trencaclosques (Steamroll d’Anticto) i els dos nous jocs dels estudis 2AwesomeGames i Grimorio of Games.

Com a novetat enguany, la realitat virtual serà molt present a l’estand de l’ICEC. Tres estudis de desenvolupament compartiran propostes molt diferents entre si: des del joc de conducció de karts d’Ivanovich Games (Touring Karts) fins a  baralles amb armes blanques en el simulador de gladiadors romans (GladiusVR) de VirtualAge, passant pel sorprenent joc de la desenvolupadora Black Alligator, la qual portarà a la fira Captain Goldrush: One More Treasure…, un joc que adapta les característiques de les escape room a les particularitats de la tecnologia VR.

A més, dues empreses de serveis auxiliars compartiran espai amb la resta de desenvolupadors. SekG ofereix un avançat programari per testejar jocs, mentre que zeeWave Sound s’especialitza en disseny de so i música per empreses de videojocs.

Fora de l’estand de Catalan Arts – Video Games, també es podran trobar mostres del sector local de videojocs: els estudis Dark Curry, Distorsion Games, Garage51, Kendaigames, Scarecrow Studio i The Game Forger tindran estands propis dins la fira i institucions de la ciutat com la incubadora Gamebcn o el festival Sónar han establert noves aliances amb Barcelona Games World. La primera per co-organitzar la Startup Competition, un certamen que té com objectiu estimular la innovació i l’originalitat en estudis de desenvolupament joves, i la segona per portar la música de The guest collective, Fuego DJ Squad (DJ2D2, Sanatruja, Will Blake i Ybril Rue) a la XR Zone.

La Barcelona Games World tornarà a ser no només un dels grans aparadors europeus del videojoc comercial i la cultura gaming de masses, sinó també un valuós espai per a conèixer el present del sector local, un vertical slice que ofereix una vista àmplia del futur de la indústria catalana.

La internacionalització de les empreses culturals catalanes

L’ICEC és una institució pública del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que treballa pel desenvolupament i la consolidació del sector cultural impulsant les empreses iels professionals de la cultura per millorar-ne la competitivitat i  la professionalització. L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics. A través de les seves accions, l’ICEC col·labora en la construcció d’un teixit cultural competitiu i de qualitat i fomenta, també, els hàbits de consum i la generació de públics.

Catalan Arts és la marca de l’ICEC per a la promoció internacional de les empreses creatives i culturals catalanes. Mitjançant la xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París) es treballen diverses línies d’actuació per connectar, guiar i donar suport a les empreses culturals i creatives en la seva trajectòria internacional. Amb aquest objectiu, Catalan Arts promou la presència de creacions i empreses catalanes a mercats, fires i esdeveniments professionals clau. A més, ofereix tot tipus de materials i recursos als professionals de Catalunya que cerquen desenvolupar els seus projectes internacionalment, així com a professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques per als seus festivals o espais culturals.

Més informació: 

Per visitar l’estand, sol·licitar material o contactar amb alguna de les empreses participants envieu un e-mail a: pablo.serrano@gencat.cat (Pablo) o adreceu-vos a l’estand Catalan Arts – Generalitat de Catalunya (Pavelló 2 / Nivell 0 / Estand 327) del BGW.

A %d bloguers els agrada això: