Si us diem “dansa i Fortnite” què us ve al cap? Probablement res. Però aquests dos conceptes tenen una relació molt directa, creixent… i molt divertida. El famossíssim joc al qual juguen milions de joves diàriament ha fet que es posin de moda un munt de danses, s’han muntat concursos de ball i fins i tot es creen coreografies que van de la realitat als personatges i de tornada cap al món real. Us parlem de la relació entre Dansa i Fortnite!!!

Si has estat vivint a una cova durant aquest últim any i no saps què és Fortnite no passa res, nosaltres t’ho expliquem. Es tracta d’un videojoc del gènere battle royale, és a dir, supervivència extrema dins d’un escenari on només pot quedar un dels jugadors en peu (com uns Jocs de la Fam online).

El joc actualment és immensament popular, no només per la seva jugabilitat addictiva, sinó també per la seva disponibilitat gratuïta. Si, gratuïta completament. I d’on provenen tots els ingressos que recapta el joc? Doncs de les compres integrades dins de la botiga online, entre les quals es troba el llarg repertori de balls i gestos que s’han fet tan populars. Pot semblar una ximpleria, però veure ballar el teu personatge a Fortnite és de les coses que més entusiasma els jugadors i que s’ha convertit en un moviment viral a les xarxes.

Tant és l’enrenou que Epic Games, companyia responsable del joc, va organitzar el passat mes de març un concurs de ball anunciat a través de YouTube on els participants havien d’inventar una coreografia única, original i divertida, i compartir-la amb el hashtag #boogiedown per Twitter, Facebook o Instagram. La dansa guanyadora estaria disponible dins del joc entre tot el repertori de balls; premi que va motivar a participants d’arreu a presentar les seves creacions coreogràfiques.

Finalment, el 21 d’abril Epic Games va revelar el top 100 de tots els participants, que guanyaven una sèrie de recompenses depenent del seu lloc en el ranking: disfresses de temàtica disco per als seus personatges, una certa quantitat de paVos (moneda per a les compres internes de Fornite)… Però el premi gran se’l va emportar @Populotus, un jove holandès d’Almere, ballarí i gamer.

Després de l’èxit del concurs tota la comunitat del Fortnite està a la espera de nous esdeveniments o reptes per tal de tornar a participar en el procés del joc. I mentre esperem, hem fet una recerca per intentar entendre l’expectació que han creat aquests balls i perquè s’han fet tan famosos. No són danses qualsevol. Cada ball té la seva petita història: una pel·lícula, un youtuber, un vídeo viral, una sèrie dels anys 80… Res és casualitat i en aquest post ens proposem a mostrar-te l’origen de aquells balls més populars perque, si t’animes, et puguis aprendre alguna de les coreografies.

Fresh (Carlton)

Tothom recorda la exitosa seria dels anys noranta The Fresh Prince of Bel-Air, una de les sit-com (comèdies de situació) més premiades. Protagonitzada pel Will Smith, tractava d’un noi de Philadelphia que es muda a Bel-Air a viure amb els seus familiars rics. Però més enllà dels seus personatges i arguments, el que més ha traspassat les barreres del temps i encara continua sent un dels moments més icònics de la sèrie són els estrambòtics i alhora divertits balls del cosí Carlton, al ritme de la música del Tom Jones. Fortnite va aprofitat la tirada d’aquests passos i va introduir-los al joc, i ara és un dels balls més populars.

Floss (en nen motxilla)

En Rusell Horning potser no et sona de res, però aquest jove, també conegut com el nen motxilla, és el causant que munts de nens ballin com a possessos una dansa demoníaca anomenada Floss o Swish Swish, que es fa amb la cara inexpressiva i movent els braços, sincronitzats amb el maluc, de banda a banda.

Als 16 anys, el Rusell és un dels nens més populars gràcies al ball que va popularitzar durant el show de final de temporada de Saturday Night Live, quan va sortir al escenari juntament amb la Katy Perry en la presentació del seu nou single Swish Swish. Un cop aquest moviment peculiar va sortir per televisió es va convertir en un mem viral que arrossega milions de seguidors. Fins i tot hi ha hagut esdeveniments i reunions a llocs públics per tal de que el nen motxilla en persona ensenyi a ballar la seva famosa coreografia. Tal és la relació que s’ha creat entre aquesta dansa i la comunitat de Fortnite que en un col·legi de Devon han prohibit ballar el Floss per considerar que representa un “joc violent”.

Electro Shuffle

El shuffle és un estil de ball que ha arrasat les xarxes a través d’usuaris compartint els seus vídeos i coreografies. Aquest derivat del claqué consisteix a ballar al ritme de música electrònica amb els peus de la manera més creativa, original i divertida, i no són pocs els youtubers i influencers que s’han animat a ensenyar el seu públic a ballar-lo i l’han convertit en una tendència mundial. I quan alguna cosa és tendència no passa desapercebuda per Fortnite, que de seguida ho inclou dins del seu contingut, aquesta vegada basant-se en els passos de la Gabby J David, una coreògrafa professional fanàtica d’aquest estil de ball i que penja vídeos ballant amb les seves sabatilles de llums de colors, enaltint així l’esperit del shuffle.

Take The L

Aquest ball destaca darrerament gràcies a un nom propi: l’Antoine Griezzman. El jugador de futbol, titular a l’Atletico de Madrid i la selecció francesa, va sorprendre tothom amb els seus peculiars passos de ball cada cop que celebrava algun gol, saltant mentre aixecava les dues cames amb els dits en forma de L en el seu front. Tot això ens dona una informació sobre Griezman: és jugador de Fortnite! El ball és un dels seus moviments musicals. Però el ball ve d’encara més lluny que Fortnite, ja que els seus creadors es van inspirar veient ni més ni menys que una pel·lícula de terror. La famosa novel·la It de l’Stephen King va tenir una nova adaptació cinematogràfica el 2017 dirigida per l’Andres Muschietti, i en una de les seves escenes terrorífiques, el pallasso Pennywise balla uns diabòlics balls durant uns segons. Amb aquest material Epic Games va crear la seva pròpia versió de la dansa afegint la L al front que Griezzman s’ha encarregat de popularitzar, fins arribar a ser més conegut que el ball original.

I més

Més enllà dels exemples anteriors, Epic Games també va recollint alguns passos d’altres temes musicals que van acompanyats de coreografia. Com el famós Gangnam Style, que va aconseguir un èxit majúscul el 2012 i que actualment compta amb més de tres mil milions de visualitzacions a YouTube, i que aporta la seva senyal d’identitat amb el trot a cavall tan característic que va mantenir tothom ballant ara farà 6 anys. Altres passos que Fortnite ha plasmat en les pantalles dels jugadors són el Smooth Ride del raper Snoop Dogg en el videoclip de la cançó Drop It Like It’s Hot o l’estrany Reanimated, basada en una banda femenina anomenada Necrophilia i que balla a l’estil zombie. Molts son els altres balls basats en pel·lícules i youtubers, però Fortnite també dona la possibilitat de realitzar un gran nombre elevat de mems: la confusió de Vincent Vega a Pulp Fiction, el cuiner turc i la seva elegant forma de ficar-li sal als aliments, la dansa boja del nen de la samarreta taronja, el dub que tan es va posar de moda…

En l’última actualització han portat novetats que han augmentat molt més l’entusiasme de tota la comunitat de jugadors, com una nova opció de joc al més pur estil “rei de la pista” en què els jugadors han de combatre per poder mantenir-se el màxim temps possible movent l’esquelet evitant que ningú els tregui el lloc dins la pista de ball.

Aquesta i moltes més sorpreses ens esperen al llarg de les temporades de Fortnite, com la recent febre per a les noves mascotes. Les veurem també ballant a la pista?

Sergi Palomo

A %d bloguers els agrada això: