#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-vos al corrent de les novetats de llançaments i iniciatives de la indústria catalana dels videojocs.

GRIS, de Nomada Studio per a Switch i PC

gris

Va ser una de les grans notícies d’aquest estiu, i no només dins de l’àmbit del videojoc català: GRIS, el joc de Nomada Studio amb art del Conrad Roset serà editat a finals d’any pel prestigiós publisher Devolver Digital, el qual té també en el seu portfoli jocs de la qualitat de Hotline Miami, The Red Strings Club o Luftrausers. Fa temps que des d’aquí seguim l’evolució de GRIS. El seu apartat visual és enlluernador i no podem esperar a posar-li les mans a sobre. Podeu veure el nou tràiler fent click aquí i, si us quedeu amb ganes de més, podeu fer click aquí per veure 15 minuts de gameplay. La data de llançament està prevista per desembre 2018.

Petoons Party, de Petoons Studio

petoons

De la iniciativa PlayStation Talents ha sortit Petoons Party, un joc exclusiu per a la consola de sobretaula de Sony i que aquest mes forma part -al costat de noms com Destiny 2 o God of War– dels títols inclosos dins del model de subscripció PlayStation Plus. A mig camí entre el videojoc i la joguina, Petoons Party es tracta d’un party game pensat perque els més petits i els més grans de la casa puguin compartir junts una estona d’oci: tres modes de joc, dos taulers i 14 minijocs senzills i molt intuïtius per gaudir fins amb quatre jugadors.

Rise of Titans, de GiantFox

risetitans

GiantFox és un dels equips presents el curs passat de la tercera edició de GameBCN, la incubadora de videojocs impulsada pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona i Canòdrom i de la qual, si sou seguidors d’aquest blog, ja haureu sentit a parlar més d’una i més de dues vegades. Des del passat 31 de juliol, el seu primer joc es troba en early access en Steam. Es tracta d’un joc de cartes hereu de Magic – The Gathering (com ho són tots els videojocs de cartes col·leccionables, en realitat), però presenta un gir original: el tauler a on es desenvolupa la partida és interactiu i té efectes en les estadístiques de les baralles. El joc es free-to-play i ja mateix podeu començar a experimentar amb algunes de les tres faccions (egipcis, grecs i víkings) amb les quals s’ha llançat.

Blood Ancestors, de Snow Peak Games

bloodancestors

Aquest és un battle arena d’ambientació medieval que ens arriba directament des dels Pirineus. Blood Ancestor és primer joc de l’estudi aranès Snow Peak Games, que va sortir amb accés anticipat el passat 18 d’agost. Aquest joc multijugador enfronta a dos equips de cinc guerrers (que responen a les clàssiques configuracions establertes per Dungeon & Dragons: el bàrbar, l’arquer, l’acròbata, el mag i el cavaller) per fer-se amb el control d’una arena de combat. Partides online, curtes i molt ràpides és el que podem esperar d’aquesta proposta competitiva.

Les Cuques, de Planet Factory

cuques

Les Cuques és l’últim joc de l’estudi especialitzat en el desenvolupament de software educatiu per a nenes i nens Planet Factory. Amb aquesta app, l’estudi intenta donar resposta a l’eterna curiositat infantil per les formigues, les papallones, els grills i, en general, pel món dels insectes. Una col·lecció de minijocs on no és possible fer res malament ni perdre la partida perquè estan pensats per a que els més petits s’hi apropin amb calma, amb la voluntat de passar-s’ho bé mentre aprenen informació bàsica sobre els cicles vitals dels insectes.

Masha y el Oso, de Tap Tap Tales

masha

Masha i l’ós és un conte popular rus sobre una nena i el seu gran amic pelut que des de l’any 2009 és també una sèrie d’animació i, ara, un videojoc per a dispositius mòbils pensat per als més petits de la casa. L’estudi barceloní Tap Tap Tales adapta la sèrie de televisió com una col·lecció de minijocs que van des de divertiments com el futbol o les dames fins a propostes amb una vocació tan educativa com lúdica: reciclatge, cuinar o cultivar pastanagues.

Super Volley Blast, d’Unfinished Pixels

volley

Hem de reconèixer a Unfinished Pixels que han tingut un timing perfecte: just quan van començar a pujar les temperatures van publicar el seu joc de vòlei platja a les botigues virtuals d’Steam i Nintendo Switch. Super Volley Ball és un joc esportiu que rebutja qualsevol intent de simulació fidedigna de la realitat per abraçar un tipus d’experiència molt directa i immediata, més propera a qualsevol party game que a un NBA 2K. Inclou un complet editor de personatges i, això és interessant, un mode història que ens portarà per escenaris ubicats en coloristes versions de Sidney, Nova York, Rio de Janeiro, Taipei i, és clar, Barcelona.

Oh My Godheads! – Party Edition, de Titutitech

 

omghpe

Tot i que Oh My Godhead! va aparèixer l’any passat per a PC, PlayStation 4 i Xbox One, durant aquest curs els nois de Titutitech han treballat en una versió per a Switch que adapta aquest captura-la-bandera multijugador a les particularitats de la consola híbrida de Nintendo. El joc arribarà a l’eShop el proper 25 de setembre de la mà de SquareEnix i, amb l’afegitó Party Edition, inclourà novetats com un nou nivell, millors gràfics, nous moviments, millor intel·ligència artificial o noves maneres de jugar.

Pablo Algaba

A %d bloguers els agrada això: