Arriba la tardor, però no arriba sola. Cada any el canvi de fullatge ve acompanyat de diversos festivals audiovisuals que fan que no sigui tan complicat deixar enrere els “xiringuitos” de la platja per donar pas als vespres de sofà, manta i peli.

Parlem del Festival de Sitges i del Serielizados Fest!


Sitges: terroríficament digital

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya arriba a la seva 51ª edició i nosaltres no ens el podem perdre. Tot i ser un festival purament audiovisual la seva aposta per la cultura digital és irrefutable. I com bé sabeu, ens encanta tot allò que té a veure amb el cinema de terror, però encara ens fascina més quan ho podem veure en realitat virtual!!

Fa un parell d’anys ja vam parlar de noves narratives i interactivitat a partir del que vam aprendre a Sitges i us vam fer un recull de què vam poder experimentar al Sitges Cocoon, l’espai de realitat virtual del festival. Ara, volem destacar un any més l’espai en RV, que ve acompanyat de novetats.

Slatix Sitges Cocoon, secció oficial de RV i 360º

La secció de realitat virtual del festival aquest any està marcada per una de les persones més influents i amb més seguidors dels darrers anys. I no, no parlem de Nicolas Cage, Ed Harris o John Carpenter, que tindran un paper destacat en el festival, sinó del mateix Rubius. El youtuber presentarà, de la mà de Movistar+, la seva nova sèrie ‘Virtual Hero‘, on l’influencer viurà diverses aventures per alliberar els gamers atrapats en el Master Mundial de Videojocs. Per acompanyar el visionat, es presentarà ‘VR Virtual Hero’, l’experiència en realitat virtual de la nova sèrie del youtuber!

Més youtubers

Rubius no serà l’únic youtuber que tindrà un paper destacat en el festival, sinó que diversos companys de professió i professionals del món del manga i l’anime parlaran del paper de la dona en el sector. Ens acompanyaran Mari OKada, Naoko Yamada i Lolita Aldea.

Recordeu què és el blockchain? Aquí us ho explicàvem!

Criptomoneda

L’aposta per la realitat virtual no és l’única mostra de voluntat d’apostar per la innovació del festival. Serà la primera vegada que un festival audiovisual faci servir la criptomoneda com a mètode de pagament. Mitjançant la tecnologia blockchain podreu comprar les entrades amb una major seguretat, ja que són molt difícils de falsificar.

Mike Hostench, subdirector del Festival de Sitges, apunta que “estem enormement emocionats per ingressar a l’espai del blockchain en els seus inicis. Des de sempre, Sitges està reconegut com un festival de cinema que es líder en tecnologia i en films de gènere que inclouen la realitat virtual, i creiem que aquest desenvolupament és coherent amb aquesta tradició”.


Serielizados Fest: el festival internacional de sèries de Barcelona

Vince Gilligan

El Festival Internacional de Sèries de Barcelona celebra el seu cinquè aniversari i nosaltres no en podem ser més fans. Després d’haver convidat en anteriors edicions grans de la televisió com David Simon (‘The Wire), Dan Harmon (‘Rick & Morty’, ‘Community’) o Tony Grisoni (‘The Young Pope’), aquesta edició els de Serielizados tornen trepitjant fort amb la presència de Vince Gilligan (‘Breaking Bad’, ‘Better Call Saul’) com a cap de cartell.

Gilligan oferirà una masterclass a estudiants i professors del sector audiovisual a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna. Les entrades ja estan exhaurides, així que correu a reservar-vos la tarda del dissabte 29 per veure l’entrevista que li farà Toni Garcia Ramon al hall del CCCB!!!!

El país convidat d’enguany és Islàndia i tenim convidat estrella: Jón Gnarr Kristinsson, actor, guionista, humorista i… polític! La carrera humorística de Gnarr el va portar a crear de manera satírica el partit Best Party, partit amb el qual va arribar a ser alcalde de Reyjavick (2010-2014). Més tard faria la sèrie Borgarstjórinn (The Mayor), en què relataria aventures de la seva experiència política.

Així que podeu fer dues coses abans del cap de setmana del 29, o veure les cinc temporades ‘The Wire’ (tal com Gnarr va obligar a fer els membres de la seva coalició) o empapar-vos de sèries islandeses! Per començar, teniu l’oportunitat de veure el documental ‘Gnarr’ aquest diumenge 23 al Zumzeig Cinema per conèixer més aquest personatge!

Cicle Jón Gnarr:

Ep, però això no és tot! Podreu gaudir de diverses projeccions com ‘Il Miracolo‘, ‘Mai Neva a la meva ciutat‘, ‘Patrick Melrose‘, ‘The Problem with Apu‘, ‘Freaks and Geeks: the documentary‘; xerrades com la Sessió Pro: Upcoming de sèries espanyoles i el cas islandès, la Masterclass GAC, Doble sessió: Seriefòbia + Les dues Barcelones, la projecció de ‘XConfessions’ i el Q&A amb Erika Lustl’estrena de ‘La amiga estupenda‘, ‘Sleeping Bears‘, ‘El Lobista‘, ‘Mr. Mercedes‘, ‘Heimebane‘, ‘De Dag‘, ‘Liberty‘. Ah! I tampoc us podeu perdre el 5è Showcase de Pilots de Ficció o l’Homenatge a Maria Aurèlia Capmany!

ALTRES FESTIVALS AUDIOVISUALS D’AQUESTA TARDOR 🍂🍁

27 – 30 SETEMBRE

Serielizados Fest. Barcelona

4 – 14 OCTUBRE

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Sitges

19 – 28 OCTUBRE

FILMETS. Badalona Film Festival

25 OCTUBRE – 4 NOVEMBRE

IN-EDIT. Festival de Cine Documental Musical de Barcelona.  Barcelona

1 – 9 NOVEMBRE

FICMA. Festival Internacional de Cine del Medi Ambient. Barcelona

9 – 18 NOVEMBRE

Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

12 – 18 NOVEMBRE

L’Alternativa. Festival Independent de Barcelona. CCCB

20 –  25 NOVEMBRE

Zoom Festival. Festival de Ficció Televisiva. Igualada

30 NOV – 1 DES

b’Ars, Barcelona International Arts & VFX Fair. Barcelona

Ens acompanyareu? 😜

Marta Izquierdo

A %d bloguers els agrada això: