#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquest mes portem molta varietat, des del llançament definitiu d’un joc molt estimat durant els dos anys que ha estat disponible en early access, fins la campanya de crowfunding d’un dels videojocs catalans més atractius que està ara mateix en desenvolupament.

Kickstarter d’UnmemoryunmmemoryUns dels projectes més interessants que s’estan cuinant en aquest moment dins de l’oci interactiu català es tracta d’Unmemory. Segons els seus autors, és un videojoc que es pot llegir. O una novel·la que pots jugar. Uns dels seus atractius és aquesta naturalesa inclassificable. És tan complicat de ficar-ho dins les etiquetes genèriques més clàssiques que els seus autors han hagut d’inventar-se un terme nou: escapebook. Nosaltres vam poder provar el primer capítol el passat Gamelab i ens vam enamorar els seus recursos narratius i el to hard boiled de la seva història de motels, assassinats i delinqüents de poca volada. Pots contribuir a la campanya de crowfunding del joc fent click en el següent enllaç.

The Journey Down – Chapters 1 & 2 de BlitWorksjourneydownBlitWorks és uns dels estudis barcelonins especialitzats en ports i conversions més reclamats per desenvolupadors indies de tot el món. Per les seves oficines han passat alguns dels videojocs més rellevants dels últims anys: AmnesiaFezOlli OlliSunless SeaBroken AgeSoma… Aquest juliol li ha tocat el torn a The Journey Down, una aventura gràfica amb ambientació tiki desenvolupada pels suecs Skygoblin que ha trobat, sis anys després del seu llançament original en PC, el seu camí cap a Nintendo Switch.

Monster Prom de Beautiful GlitchmonsterpromFem un altre petit salt al passat recent per recuperar el llançament d’uns dels videojocs catalans més reeixits del que portem d’any. El 27 d’abril sortia en Steam Monster Prom, que (si la memòria del que us escriu aquestes línies no s’equivoca molt) és la primera aproximació del videojoc català al terreny dels simuladors de cites. A més a més, amb la particularitat de ser un multijugador online, una característica molt poc freqüent en el gènere. L’objectiu d’aquest dating sim de Beautiful Glitch és aconseguir no anar sol al ball de fi de curs, per la qual cosa haurem d’explorar els espais de l’institut Spooky High interactuant amb els nostres companys de classe.

The Spatials – Galactology de Weird and WryspatialsRecuperem un títol que va passar per sota dels nostres radars quan va ser llançant el passat 18 d’abril. Es tracta de The Spatials – Galactology, joc dels germans Carlos i Marx Carrasco que va sortir finalment de la seva fase d’accés anticipat per passar a la de full release. Aquesta primera seqüela del primer The Spatials continua amb les mateixes bases fundades pel joc original, es a dir: mecàniques de jocs pròpies d’un city builder (el mateix gènere que el clàssic Sim City, per exemple) per a la part del joc consistent en construir les teves bases i colònies espacials i, per l’altra banda, ofereix un joc de rol tàctic quan arriben els moments de conquistar altres fortificacions.

Toys & Goblins – Fun Factory de Jordi Matosas VilajoliutoysgoblinsContinuem amb l’estètica amable i de caramel de Toys & Goblins – Fun Factory, un joc per iOS i Android desenvolupat per en Jordi Matosas Vilajoliu.  Es tracta d’un petit títol de gestió empresarial, tot i que en aquest cas porta una disfressa d’una fàbrica de joguines regentada per barrufets kawaii. La gestió de recursos i la recol·lecció de materials per donar forma a óssos de peluix, ninots i dolços per enviar a les nenes i nens bons seran les principals preocupacions que tindreu en aquest simpàtic joc.

 

 

 

Pablo Algaba

%d bloggers like this: