No sabem què té l’estiu, però per a molts és el moment adient per fer canvis a casa nostra. Sou dels que us poseu a pintar, canviar la decoració d’alguna habitació o a fer projectes de DIY quan teniu una estona lliure? Doncs us proposem algunes idees per a que el vostre moment “redecora la teva vida” sigui el més digital possible.

Les apps que necessites per decorar casa teva

Però com ens ho fèiem fins fa uns mesos sense aquestes apps en el telèfon? La realitat augmentada marca un abans i un després. Ara posar-nos a emular els programes de decoració de la televisió és molt més fàcil!!

Per canviar els mobles

Com no, la primera app d’AR de decoració va venir de la mà gegant suec Ikea amb la primera generació d’apps revolucionàries de l’ARKit de l’iOS 11: Ikea Place. Ara ja la tenim disponible fins i tot per Android per als dispositius compatibles amb ARCore de Google. Molt senzilla de fer servir, esculls un moble i mires com quedaria a casa. Ja no cal que facis mil i un croquis per si entra o no…

Cada cop més aplicacions utilitzaran la tecnologia de realitat agmentada i serà possible provar visualment els catàlegs de decoració que tenen disponibles a la venda, com Istaging, o Pair. Un showroom al bell mig de casa vostra.

I entre les aplicacions de l’ARKit d’apple podem trobar RoomScan Pro, que t’ajuda a crear un plànol de casa teva, o MeasureKit, per mesurar tot el que se’ns posi pel davant, o Tap Measure, una combinació de les dues. S’han acabat les cintes mètriques!

I si canviem els quadres?

Si el que vols és mirar com lluirien a la teva paret algunes de les millors obres d’art del món, ara també pots comprovar-ho amb les funcions d’ARKit que han incorporat fa pocs mesos dues de les grans plataformes de venda d’art mundials: Artsy i Saatchi Art, la galeria d’art líder mundial online. Utilitzant la última tecnologia els col·leccionistes ja poden comprovar si aquella obra en la que han posat l’ull quedaria bé penjada en una paret del seu menjador. S’ha acabat patir per si la pintura queda bé amb el color de la paret o dels sofàs!

Per pressupostos més modestos, també podem mirar com quedarien fotos, impressions o altres obres d’art en les parets de casa nostra gràcies a PictureThat, que utilitza ArKit de Apple i ARCore de Google.

Introdueix la decoració digital a casa teva

Les nostres cases poc a poc es van omplint de tecnologia digital i el regnat de les IOT (Internet de les coses) tot just comença. Tot estarà interconectat, des de les neveres a les rentadores. Acaba de desembarcar a Espanya el primer altaveu digital amb la gama del Google Home i estem a l’espera que l’Echo amb l’Alexa d’Amazon i el HomePod amb la Siri d’Apple es facin un lloc a casa nostra. Així que perquè no anem digitalitzant la decoració de casa nostra?

L’empresa de bricolatge francesa Castorama va crear l’any passat el primer paper pintat interactiu. Le Papier Plein d’Histoires és perfecte per les parets de les habitacions dels nens: ple de 10 diferents personatges de superherois, princeses i criatures del bosc que gràcies a la realitat augmentada prenen vida.  Gràcies a les apps disponibles per iOS i Android els nens poden escanejar un personatge de la paret i escoltar o llegir un curt conte de cinc minuts per anar a dormir relacionat amb el personatge, i fins i tot escanejar dos personatges i crear un conte totalment nou. Hi ha 55 combinacions possibles! Dissenyat per l’estudi TBWA\Paris, i fabricat per Graham & Brown està a la venda a  Castorama per 9,90 euros el rollo. Disponible en francès i anglès.

Perquè tenir només un quadre en aquell racó del menjador? Potser estaria bé anar canviant d’obra cada poca estona. O bé podríem tenir una obra digital, amb moviment i tot, en exhibició a la nostra paret. Una nova manera de consumir l’art tradicional i l’art digital combinats en un únic dispositiu: els marcs digitals. Hi ha molts exemples al mercat, però les propostes més conegudes que proporcionen una gran qualitat tècnica i un catàleg interessant per escollir són Meural (el marc digital costa entre $595 i $695) i Depict (amb un cost del marc digital de $899).

El futur està a tocar

Quina és la propera passa en decoració? Doncs la robòtica. Sí, sí, ho heu entès bé. De fet, l’automatizació de la construcció ja és un fet, amb la posada a la venda aquesta primavera en el mercat immobiliari espanyol de les primeres cases construïdes per impressió 3D a València. Així doncs, perquè no deixar la decoració en mans d’uns cosins evolucionats de la roomba?

Scribit és un robot amb ànima de pintor de cases. Ell escriu i dibuixa el que li demanis sobre la paret. Aquest projecte de l’influent dissenyador Carlo Ratti, professor del MIT es va presentar en la recent Milan Design Week i està buscant finançament a indiegogo, on ja el pots reservar per $399. És un plotter vertical que incorpora a un petit robot uns rotuladors especials reversibles (es pot esborrar!). És molt fàcil de fer servir ja que incorpora una app que permet completar qualsevol disseny en pocs minuts i disposa de diverses plantilles. Ideal per decorar l’habitació de casa o bé per us comercial a tendes o restaurants. Un original invent que sembla que tindrà molt d’èxit i mercat.

Com tot bon blog de decoració ens ensenya, una casa no està completa sense unes quantes plantes que aportin contrast, profunditat i vida a la teva decoració. Però tranquil, si sou dels que se’ls hi mor qualsevol planta que cau en les vostres mans, ha arribat la solució perfecta!

El recent projecte artístic de l’empresari Sun Tianqi, és un robot que cuida sens descans d’una planta que porta en un test sobre el cap. El robot viu exclusivament dedicat a tenir-ne cura oferint-li tot el sol o ombra que necessiti i monitoritzant les seves necessitats hídriques. Quan la humitat de la planta arriba a uns nivells perillosos avisa al propietari de que cal regar-la d’una manera ben efectiva: ballant! El projecte és una actualització de seva instal·lació d’art de 2014 Sharing Human Technology with Plants i consisteix en la modificació d’un robot HEXA de la seva companyia Vincross (un petit robot amb forma d’aràcnid o cranc de 6 potes) al qual s’incorpora una planta, diversos sensors i una programació per a complir certes indicacions segons les necessitats de la planta. El seu creador per ara no té intencions de comercialització i el que pretén el seu creador és inspirar a les persones perque reflexionin sobre el potencial de la tecnologia en favor de la natura. Seria fantàstic poder tenir aquests petits robots per casa cuidant de les nostres plantes!

Us animeu a fer els vostres projectes makers en digital?

Si us han vingut ganes d’anar més enllà i trastejar amb raspberrys i arduinos, Xataka ha fet una selecció de 46 projectes maker digitals. Teniu per triar o remanar, però podeu fer des d’un hort urbà automatizat amb arduino a una planta que et comunica l’estat de l’aire a través d’una senyal lluminosa amb raspberry pi. Ens ensenyareu els projectes que us animeu a fer?

https://youtu.be/O_Q1WKCtWiA https://youtu.be/J86Bk3tuqco

Imma Garcia

%d bloggers like this: