Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

El titular: el pitjor incident que han tingut els robots als magatzems d’Amazon ha estat causat per, no us ho perdeu, un paquet de mantega. Com ho llegiu. Resulta que va caure un paquet de mantega, un robot va passar per sobre, els altres robots van anar a veure què passava, van començar a resbalar, xocar entre ells… en fi, que es va muntar un atracció d’autos de xoc amb els robots d’Amazon! Prenem nota: en previsió d’un atac de robots com el de Terminator, carreguem la nevera de paquets de mantega!!!!

Aquest article presenta alguns dels edificis nous o previstos que tenen una característica comuna: ser dissenys futuristes propers a la natura. Alguns els havíem vist, com el gratacels en forma d’U invertida. D’altres són una mica somni, com el que flota i orbita sobre la terra. El pont de la imatge sembla un insecte metàl·lic o un robot gegant. D’altres són edificis en espiral seguint la successió de Fibonacci plens de plantes. Us recomanem molt que feu aquesta mirada a l’arquitectura que ens arriba!!!!

Aquesta camisa no és taca. Tal qual. No cal rentar-la perquè està feta d’un teixit que repel les taques. Ah, i a més no cal planxar-la! No és perfecta? No deixa marques de suor i no agafa olors. Aquesta meravella ha estat creada per l’empresa valenciana Sepiia Per ara només hi ha models d’home, en camises llises i de quadres i en polos. Però esperem que ben aviat hi hagi una gran varietat… i també per a dones!!!

Resultado de imagen de ChroMorphous

I seguim amb temes de roba!!!! Els investigadors de la Universitat de Florida Central han creat un teixit intel·ligent que canvia de color anomenat ChroMorphous. Aquest teixit (que te una bateria) es connecta a una aplicació que, quan s’engega, envia una ordre que fa canviar de color el teixit.  La tecnologia es teixeix a tot el teixit, utilitzant fils que incorporen micro-cables i pigments canviants de color.

Les robes que serveixen per altres coses estan evolucionant molt ràpid (no sabem si de forma molt encertada). Ja coneixem una jaqueta Levi’s que es pot connectar amb Uber o Lyft i demanar un transport, Samsung té un vestit d’home que té una sèrie de sensors en forma de botó que poden desbloquejar el telèfon . Pizza Hut té unes bambes amb les quals pots posar la tele en pausa.

Heu vist Doctor Strange? recordeu els encanteris astrals que fa amb cercles de llum? Doncs han tunejat una pistola de dards Nerf per fer-los. Bé, dubtem seriosament que funcioni i et transportin a d’altres dimensions o a l’altra banda del món, però no em negareu que és impressionant!!!! Una pistola steampunk d’encanteris que funciona amb un motor que fa rodar uns leds i acaben constuint aquesta imatge. El vídeo és en japonès però segur que podeu intentar copiar-ho. Si ho feu (i funciona) envieu-nos una imatge!!!!

Resultado de imagen de hello kitty bullet train

Aquí els trens bala ens sonen a peli de ciència ficció. Al Japó ja fa molts anys que funcionen i són una marca del país. Tant que ara han decidir tunejar un Shinkansen (que és com es diuen aquests trens) amb imatges de la Hello Kitty, la gateta més kawaii (o sigui, cuqui). Aquest tren tan especial començarà a circular aquest estiu i farà diàriament el recorregut diàriament entre l’estació de Shin-Osaka a la prefectura d’Osaka i Hakata a la prefectura de Fujian. Per fora, el tren té tons rosats i està embolicat amb una cinta. Per dins els seients i les superfícies estaran decorades amb imatges de la Kitty, i hi haurà una reproducció gegant de la gateta perquè la gent s’hi pugui fer fotos. Aquí podeu veure algunes imatges.

El que tenen les xarxes socials és que hi ha gent que deixa anar idees boges i divertides pensant que no ho veurà ningú i acaben en aquest blog. Aquest és el cas. Steward Knox, un escocès, ha posat a la venda la capa d’invisibilitat (com la de Harry Potter) a Facebook per 200 lliures. Explica que ho va fer perquè estava de baixa i s’avorria. El text de venda diu: “Venc la meva capa d’invisibilitat. He inclòs una fotografia de la capa i una altra amb ella posada. És de la talla 42 d’home, amb coll de 15 polzades i dues butxaques interiors de color blau. Encara té les etiquetes posades, me l’he posat poques vegades i la venc perquè he agafat pes i em queda estreta de pit. Aprofita aquesta ganga “. Afirma que alguna gent s’hi ha posat en contacte interessada en comprar-la!

Tallest 3D printed sculpture of a human James

James Bruton és un youtuber amb més de mig milió de subscriptors que parla de robots, enginyeria, Star Wars… i impressió 3D. I lligat a això, Bruton ha entrat al Guinness World Records gràcies a la construcció d’una estàtua d’ell mateix impresa en 3D de 3,62m. Aquesta impressió va necessitar dues màquines imprimint durant dos mesos, gairebé dia i nit, unes 500 hores. Els estudiants de la Universitat de Portsmouth el van escanejar i després la impressió es va fer en parats per poder moure-ho. Podreu veure aquesta estàtua al Winchester Discovery Centre de juliol a setembre, on formarà part de la Creative Genius Exhibition.

led stool good posture img 2931

Si passeu molta estona enganxats a la cadira, i si patiu de mal d’esquena, aquesta notícia us agradarà. Han creat uns tamborets que us avisen si no esteu asseguts correctament. El centre de recerca Fraunhofer han desenvolupat aquest tamboret LED està dissenyat per fomentar que seiem de forma saludable i que fem “moviments actius i conscients” que no només ajuden a reduir el mal d’esquena (un efecte secundari evident de seure amb mala postura), sinó també problemes cardiovasculars, excés de pes i hipertensió, que poden derivar d’un estil de vida inactiu. El tamboret està equipat amb una varietat de sensors i LED que envien informació a una aplicació connectada. A més, i per fer-ho més divertit, amb els moviments podem jugar. Com??? Doncs com ho llegiu. S’han inspirat en jocs com el Pong. Quan ho provem?

Els telèfons mòbils van nèixer fa més anys dels que us penseu. De fet, als anys 40 ja hi havia telèfons que funcionaven via ràdio. Eren telèfon que s’instal·laven en els cotxes per poder comunicar-se quan s’estava de viatge. Aquest vídeo mostra com han evolucionat els telèfons mòbils en aquests anys. Impressiona veure com aquesta evolució s’accelera els darrers 4 o 5 anys. Què passarà els propers anys? Quina serà la propera evolució?

 

 

 

 

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: