ATENCIÓ!!! Aquest és un post del 2018. Aquí teniu la informació actualitzada de les colònies d’estiu 2019.

Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen activitats relacionades amb la tecnologia a l’estiu. Aquí teniu les d’enguany!

Voleu aparèixer en el llistat? Envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat


A continuació trobareu el llistat d’entitats organtizadores:

Aprentik

Art & Paraula

BDN LAB

Camp Tecnológico

ClauTic

Codelearn

Edukem-nos

English Summer

ENTI-UB Summer School

eXplorium

Innova Didactic

Innova’t Educació

La mandarina de Newton

Fundació Pere Tarrés

Sònar Campus

Tbkids


Aprentik. “Durant les vacances d’estiu, t’oferim una activitat divertida, educativa i innovadora per passar uns matins diferents! Et convidem a participar en els Casals Tecnològics de Robòtica Educativa d’Aprentik on construirem els nostres propis robots, els programarem per assolir els reptes que els plantegem, descobrirem conceptes nous de mecànica i electrònica, descobrirem el fucionament de motors, sensors…. i un munt de coses més!”

Informació Pràctica:

Dates: de dilluns a divendres, 3 setmanes independents del 25 de Juny al 27 de Juliol
Horari: de 09:00h a 13:00h
Edat: entre 6 i 16 anys

Lloc: Vic (Alberg Canonge Collell), Granollers (CTUG. Roca Umbert Fàbrica De Les Arts), Tona (Can Licus), Barcelona (La Violeta De Gràcia)

Tornar amunt  


Art & Paraula. Xup Xup El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen el XUP XUP, un taller creatiu estiuenc durant 4 setmanes de juliol i setembre. Cada setmana (de dilluns a divendres) s’ofereixen propostes al voltant de temes com la literatura, la moda, la il·lustració o la música. viuran intensament relats i aventures, construiran algun objecte relacionat, coneixeran parts del museu i del seu edifici i també practicaran la comunicació oral, escrita i escenogràfica. Cada semana compta amb la presència d’un artista diferent, un membre de l’equip de Tantàgora i l’ajut de l’equip de suport del museu.

Informació Pràctica:
Dates:

  • Setmana 1: del 2 al 6 de juliol
  • Setmana 2: del 9 al 13 de juliol
  • Setmana 3: del 16 al 20 de juliol
  • Setmana 4: del 3 al 7 de setembre

Horari: de 09:00h a 17:00h
Edat: entre 6 i 16 anys
Lloc: Museu del Disseny

Art & Paraula. ZIP, TALLER DE CREACIÓ PER A JOVES El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen una proposta estiuenca adreçada a nois i noies de 13 a 17 anys. Cada taller, d’una durada setmanal, compta sempre amb la presència d’una persona de l’equip de Tantàgora que n’assumeix el fil literari i, a cada edició, comptarà a més amb un artista diferent que proposarà als participants un treball basat en el còmic o en la creació audiovisual perconèixer-ne les claus, així com la manera d’abordar-ne la creació.

Informació Pràctica:
Dates: 9 – 13 de juliol | 16 – 20 de juliol
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: entre 13 i 17 anys”
Lloc: Museu del Disseny

Tornar amunt  


BDN LAB. “El campus d’estiu de BDN Lab és una excel·lent oportunitat perquè els joves de la casa aprenguin jugant amb la tecnologia. Al BDN Lab gaudiran de les diferents activitats tecnològiques que hem organitzat per a ells i elles.

En aquesta ocasió proposem un nou repte cada setmana: dissenyar videojocs; experimentar amb el vessant més artístic; explorar l’Univers; construir jocs i joguines… tot això utilitzant la programació i/o les diferents tecnologies del fab lab (impressores 3D, màquina de tall i gravat làser, màquina de tall en vinil i la fresadora cnc).”

Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 27 de juliol
Horari: de 09:30h a 13:30h
Edat: de 8 a 12 anys
Lloc: BDN Lab 

Tornar amunt  


CAMP TECNOLÓGICO. Campaments Urbans “Campaments d’Estiu sobre Tecnologia Educativa, amb novetats en l’àrea de Robòtica Educativa, nous materials i tallers innovadors en formació sobre Tecnologia Educativa, com drons o fer anar impressores 3D. Els joves programadors del món dels videojocs segueixen aprenent a programar cada vegada de manera més professional gràcies a les últimes plataformes”.

Barcelona – Sarrià
Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 27 de juliol
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: de 4 a 17 anys
Lloc: Sagrado Corazón Corazonistas
Barcelona – Sants
Informació Pràctica:
Dates: del 20 – 24 d’agost | del 27 – 31 d’agost
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: de 4 a 17 anys
Lloc: Club Esportiu Mediterrani
Barcelona – L’Eixample
Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 7 de setembre
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: de 4 a 17 anys
Lloc: Barcelona Learning Center
Lleida – Vall d’Aran
Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 20 de juliol
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: de 4 a 17 anys
Lloc: Naturaran

 

 

Campament amb allotjament a la Vall d’Aran. Per fi arriba l’estiu i els teus fills/es mereixen gaudir del millor Campament on, a més d’aprendre Tecnologia estaran en plena natura i podran aprendre i practicar anglès”

Informació Pràctica:
Dates:del 24 de juny a l’1 de juliol / del 8 al 15 de juliol / del 15 al 22 de juliol
Edat: de 9 a 17 anys
Lloc: Vall d’Aran

Tornar amunt  


CLAUTICCurs intensiu de Robòtica amb Lego Mindstorms (8 a 12 anys) .“En grups de 4, aprendran a dissenyar, construir i programar el seu propi robot de LEGO® MINDSTORMS NXT. Programaran el robot amb el programa de software lliure Enchanting, un entorn de programació basat en Scratch pensat per a fer entendre de manera més fàcil la programació als més petits. També hi haurà alguna activitat amb robots diferents o amb altres aplicacions com per exemple Dash and Dot o apps de programació i disseny. Aprendran a controlar els moviments del robot a través de la programació dels diferents motors i sensors, tot això a través de reptes proposats. La temàtica d’aquest estiu serà “Un estiu de pel·lícula“.

Informació Pràctica:
Dates: del 2 al 6 de juliol (Barcelona), del 9 al 13 de juliol (Barcelona), del 23 al 27 de juliol (Pineda)
Horari: de 09:00h a 17:00h
Edat: de 8 a 12 anys

Curs intensiu de Robòtica amb Vex IQ (13 a 17 anys).“En grups de 4 aprendran a dissenyar, construir i programar el seu propi robot de VEX® IQ. Els nois/es durant la setmana aniran coneixent i treballant els diferents sensor, motors i estructures, per tal d’arribar a controlar els moviments del robot. També aprendran a programar el comandament a distància amb el programa de software Modkit, un entorn de programació visual per blocs pensat per a fer entendre de manera més fàcil la programació. El divendres durant l’última hora es farà una presentació de projectes, on els equips de VEX acabaran competint col·laborativament fent un repte on demostraran les habilitats i els coneixements apresos durant la setmana. Aquesta última hora és oberta als pares/mares i familiars dels participants”.

Informació Pràctica:
Dates: del 2 al 6 de juliol (Barcelona), del 9 al 13 de juliol (Barcelona), del 30 de juliol al 3 d’agost (Pineda)
Horari: de 09:00h a 17:00h
Edat: de 8 a 12 anys

Curs intensiu de Videojocs amb Scratch (8 a 12 anys).“Aquest curs permetrà als nens i nenes conèixer de forma fàcil i pràctica la programació a través de Scratch (un entorn de programació a través de blocs) i la creació de videojocs amb reptes pràctics que els motivin a continuar aprenent i descobrir. A través dels videojocs, no només programem, sinó que introduïm tots els passos per a la creació de videojocs i tocant els diferents rols: artista, dissenyador/a del videojoc, programador/a…per tal d’intentar cuidar tots els aspectes del videojoc”.

Informació Pràctica:
Dates: del 16 al 20 de juliol (Barcelona), del 30 de juliol al 3 d’agost (Pineda)
Horari: de 09:00h a 17:00h
Edat: de 8 a 12 anys

Curs intensiu de Videojocs amb Unity (13 a 17 anys).“Activitat adreçada a nois i noies on aprendran a dissenyar i crear videojocs amb una eina de creació professional, lliure i gratuïta (Unity). Treballarem en diferents reptes on, de forma progressiva, aprendran a moure personatges, la càmera, a crear camps de joc, a animar objectes, etc.

Contingut del curs:

Treball en espai 3D
Importació i modificació d’assets
Moure i animar el jugador
Control de càmera i il·luminació
Crearun marcador i assignar punts en funció d’accions
Crear un esdeveniment guanyar / perdre per finalitzar el joc
Afegiu música de fons i efectes de so
Afegeix efectes d’imatge i textures
Exportació en diferents formats”

Informació Pràctica:
Dates: del 16 al 20 de juliol (Barcelona), del 30 de juliol al 3 d’agost (Pineda)
Horari: de 09:00h a 17:00h
Edat: de 8 a 12 anys

Tornar amunt  


CODELEARN“Torna l’estiu, i amb aquest tornen els famosos campus i casals de Codelearn! N’hi ha per a totes les edats, coneixements i interessos! Unity, Robòtica, RPGMaker, Domòtica, Minecraft, Blockchain… tot tipus d’activitats tecnològiques per a aprofitar aquests dies!”

Campus Codelearn: Banyoles, Barcelona (Eixample Dret, Les Corts, Sant Gervasi), Castellar del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Lleida, Manresa, Molins de Rei, Sabadell, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vedruna Sant Sadurní d’Anoia.

Activitats Codelearn:

Tornar amunt  


Edukem-nos. “Aquest estiu t’esperem ple de reptes i aventures! Crearem i programarem diferents robots, cada setmana farem activitats diferents on la creativitat i la diversió sempre hi serà present!”

Casal d’estiu 2018. 
Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 20 de juliol
Horari: de 09:00h a 13:00h
Edat: de 5 a 7 anys / de 8 a 11 anys
Lloc: Vilassar de Mar

Casal de robòtica i programació
Informació Pràctica:
Dates: del 23 al 27 de juliol
Horari: de 09:00h a 13:00h
Edat: de 10 a 14 anys
Lloc: Vilassar de Mar

Tornar amunt  


Colònies d’estiu + tecnològic. DYNAMIND Ments Dinàmiques arriba a English Summer S.A. per presentar una nova forma d’aprendre ciència i tecnologia, a través d’una robòtica educativa. Aquest campament tecnològic segueix l’estela dels millors tech camps d’EEUU, i en ell s’experimenta amb noves tecnologies per potenciar l’enginy i la creativitat dels participants. Pels matins, els alumnes realitzen 3 hores de classes d’anglès amb professors nadius i per les tardes, assisteixen a tallers impartits per dissenyar, construir i posar en marxa el seu propi robot que haurà de resoldre diferents reptes que se li plantegin. A més, aprendran també a estructurar el pensament lògic, a dissenyar les seves pròpies aventures gràfiques, videojocs o construir una web de manera molt intuïtiva.

Dins de cada activitat es treballarà en dos nivells adaptats, un de més inicial i un altre més avançat, per exemple:

Nivell 1: Robòtica amb LEGO WeDo per treballar sobre tot el muntatge d’estructures amb engranatges i motors per la seva programació.
Nivell 2: Robòtica amb LEGO Mindstorms on s’ensenyarà a crear i programar un robot amb diferents sensors.

Campament d’anglès + tecnologia
Informació Pràctica:
Dates: del 24 de juny al 1 de juliol
Edat: de 8 a 17 anys
Lloc: Prades

Campament d’anglès + tecnologia
Informació Pràctica:
Dates: del 29 de juliol al 4 d’agost
Edat: de 18 a 14 anys
Lloc: Prades

Tornar amunt  


ENTI. SUMMER SCHOOL. “L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) segueix amb la seva oferta formativa també a l’estiu. Ofereix el curs ‘Aprèn a dissenyar un videojoc en un mes’, on els alumnes rebran una formació completa sobre totes les fases de desenvolupament d’un videojoc.

El curs està molt orientat a la part pràctica, ja que des del primer dia els estudiants tindran l’oportunitat de treballar en el seu propi projecte, aprenent conceptes de disseny de jocs, programació pel motor Unity 3D, narrativa audiovisual, modelatge de personatges, animació en 2D i 3D i creativitat digital. En aquest sentit, el curs és una molt bona manera de familiaritzar-se amb la metodologia d’ENTI-UB i amb la seva oferta formativa.

Un professorat universitari de primer nivell, el d’ENTI-UB, realitzarà les sessions i anirà transmetent als alumnes nocions de disseny i programació, per tal que el producte final sigui el més satisfactori possible”.

Informació Pràctica:
Dates: del 2 al 31 de juliol
Horari: de 09:30h a 14:00h
Edat: a partir de 14 anys
Lloc: Summer School ENTI-UB. Barcelona

Tornar amunt  


eXplorium. Colònies científiques d’estiu 2018 

“La quarta edició de les Colònies Científiques d’eXplorium ja està en marxa. Amb les bones experiències que ens precedeixen, aquest any hem introduït novetats, com per exemple fer dos torns; un per joves d’ESO i un altre per infants de primària.

Des d’eXplorium proposem unes colònies que giraran entorn d’un fil conductor que ens proposarà activitats de diferents disciplines per anar resolent els problemes que se’ns plantegin.

Farem activitats de robòtica i programació, de matemàtiques i també de les diferents ciències naturals, posant sempre al centre la reflexió i l’experimentació. I és que a eXplorium sabem que és quan els infants i joves fan és quan més aprenen. I tot això sense deixar de banda la prespectiva de l’educació en el lleure que ens caracteritza.

Colònies Primària
Informació Pràctica:
Dates: del 8 al 15 de juliol
Edat: Infants nascuts entre els anys 2006 i 2011
Lloc: Casa Les Codines, a Montesquiu

Colònies ESO
Informació Pràctica:
Dates: del 1 al 8 de juliol
Edat: Infants i joves nascuts entre els anys 2002 i 2005
Lloc: Casa Les Codines, a Montesquiu

Tornar amunt  


Innova Didactic. Campus d’estiu. “La història de la robòtica ha estat unida a la construcció d””artefacte” que tractaven de materialitzar el desig humà de crear éssers a la seva semblança i que ho descarreguessin de treball.

La robòtica és una eina, una branca de l’enginyeria que concep, dissenya i construeix robots i tot el que estigui relacionat amb ells.

És per això que des d’Innova Didàctic proposem una estructura de convivència per a nens i nenes de 6 a 14 ants on combinarem aquesta modalitat científica i d’altres activitats per gaudir de l’estiu”.

Informació Pràctica:
Dates: del 8 al 14 de juliol / del 15 al 21 de juliol
Edat: de 6 a 14 anys
Lloc: Les Preses – Casa de Colònies

Tornar amunt  


Innova’t Educació. Colònies de robòtica. “Aquest juliol durem a terme la cinquena edició de les nostre colònies d’estiu de robòtica amb 4 torns de 7 dies (6 nits) a la Granja-Escola “La Perdiu” de Cabanes (Alt Empordà) a només 4 km de Figueres. Les nostres colònies de robòtica estan destinades a nens i nenes de 6 a 16 anys i en aquesta edició pretenem donar continuïtat  a la metodologia de l’estiu anterior oferint una oferta d’activitats tecnològiques més àmplia pels nostres participants: robòtica educativa, creació de videojocs, modelatge 3D, animació, programació… que com sempre combinarem amb altres activitats de lleure més tradicionals, per passar unes bones vacances, acompanyats d’un monitoratge responsable i de qualitat en un entorn natural inigualable.”

Informació Pràctica:
Dates: del 1 al 7 de juliol / del 8 al 14 de juliol /  del 15 al 21 de juliol / del 22 al 28 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Granja Escola “La Perdiu” de Cabanes (Alt Empordà)

Campus de vacances: “Us oferim la possibilitat de tematitzar els diferents Campus de vacances. Tanmateix a part de continuar treballant la robòtica educativa i la programació de videojocs en aquesta edició introduïm el treball del modelatge en 3D, la seva impressió i/o animació.  Els participants podran triar una temàtica per aprofundir cada setmana i en el cas que vulguin repetir temàtica en vàries setmanes s’oferiran nous projectes i reptes per cada setmana.

Robòtica amb Lego
Els participants s’endinsaran en la programació gràfica de robots de Lego i hauran de superar una sèrie de reptes i proves adaptades al seu nivell. Utilitzaran les últimes versions de Lego Wedo i Lego Mindstorm EV3, segons la seva edat i experiència.

Robòtica Avançada
Amb aquesta temàtica els participants treballaran amb robots derivats de la placa d’Arduino com són els PrintBots de Bq o els robots de MakeBlock. També s’iniciaran en la construcció de robots metàl·lics i programats amb codi com son els VEX.

Creació de videojocs
Els alumnes viuran tot el procés de creació de videojocs, aprenen diferents llenguatges de programació gràfics, adaptats a la seva edat i experiència, com poden ser: Scratch, Kodu, Stencil o Unity. Aquest procés, a part de la programació, també inclou tot l’aspecte artístic i de guió .

Creació 3D
Els alumnes crearan objectes i personatges en 3D amb diferents softwares adaptats a les seves edats i capacitats. Amb aquest personatge podran crear animacions en 3D o preparar els seus models per ser impresos amb les noves nostres impressores 3D.”

Informació Pràctica:
Dates: del 25 al 29 de Juny / del 2 al 6 de juliol / del 9 al 13 de juliol  / del 16 al 20 de juliol / del 23 al 27 de juliol
Horari: de 09:00h a 13:00h
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Granja Escola “La Perdiu” de Cabanes (Alt Empordà)

Tornar amunt  


La mandarina de Newton. Casal d’estiu. “S’apropa l’estiu i les vacances dels més menuts… i el casal d’estiu de La Mandarina de Newton! Aquest any La Mandarina de Newton obre de nou la seva proposta de Casal d’Estiu, del 25 de Juny al 13 de Juliol.

Seran 3 setmanes temàtiques (‘Som el que mengem’, ‘Estem connectats’ i ‘Un univers de partícules’) durant les quals explorarem conceptes de ciència i tecnologia combinats amb les arts de la dansa, el teatre o el cinema. En cadascuna de les setmanes treballarem en un projecte comú que culminarà en una mostra a les famílies l’últim dia de cada setmana. Biologia, química, física, programació, scratch, makey makey, dansa, teatre, cinema… seran alguns dels ingredients per a cadascuna de les setmanes del nostre casal! Recorda que per a garantir que els vostres fill@s gaudeixin al màxim d’aquestes tres setmanes, les activitats es realitzaran amb un grup reduït de 10 a 12 participants”.

Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 13 de juliol
Horari: de 10:00h a 17:00h
Edat: a partir de 6 anys
Lloc: La Mandarina de Newton. Barcelona

Tornar amunt  

 


Fundació Pere Tarrés. “Hem estat treballant de valent i amb molta il·lusió en noves i sorprenents experiències, on divertir-se, riure, créixer, conviure i sentir-se estimat es converteixen en l’objectiu de tots aquells que formem part d’aquest gran projecte, les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés.”

Colònies de robòtica i impressió 3D. “A través d’un entorn divertit que ofereix unes estades en una casa de colònies amb nois i noies amb les mateixes inquietuds, es pretén utilitzar la tecnologia per resoldre problemes i treballar en equip. L’activitat de robòtica amb Lego Mindstorm EV3, WeDo, Impressió 3D i altres activitats relacionades amb la tecnologia les portaran a terme tècnics/monitors especialistes. El primer dia es plantejaran reptes senzills per tal de conèixer el nivell dels participants i organitzar nivell inicial i nivell avançat. Les colònies s’organitzen amb la col·laboració de Sis Costats.”

Informació Pràctica:
Dates:  del 8 al 14 de juliol
Edat: de 10 a 17 anys
Lloc: LA CONRERIA – Tiana

Colònies de disseny de videojocs (Col·laboració amb ENTI). “Colònies pensades per estimular la creativitat dels joves. S’organitzaran petits grups on cada participant desenvolupa un rol dins de l’equip que els permet avançar el desenvolupament del taller de videojocs. En una setmana farem 24h de taller pràctic de disseny de videojocs amb monitors/es especialitzats, mestres de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB). Les colònies s’organitzen amb la col·laboració de Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI).”

Informació Pràctica:
Dates:  del 15 al 20 de juliol
Edat: de 13 a 18 anys
Lloc: LA CONRERIA – Tiana

Tornar amunt  


Sónar Campus   

Sònar Campus. “Sónar i la Fundació Pere Tarrés presenten Sónar Campus, un curs d’estiu estructurat com una sèrie de workshops dirigits a nois i noies de 14 a 17 anys, amb l’objectiu d’acostar els joves a les tecnologies aplicades a la creativitat. De la mà d’artistes i tecnòlegs, els participants podran aprendre i experimentar amb la música, les arts visuals i el disseny d’interacció en les diferents activitats proposades. Aquesta oferta formativa transdisciplinar és una excel·lent introducció a la creació artística digital vinculada a la programació informàtica i l’enginyeria electrònica.

En els tallers, els joves podran construir els seus propis instruments musicals electrònics amb el professor de tecnologia maker i musical Marc Sivila, mentre que, amb l’artista sonora Linalab, aprendran a crear música electrònica mitjançant el llenguatge informàtic. Coneixeran Arduino, una plataforma de prototipat electrònic que permet construir objectes interactius, amb Mariona Aloy i Marina Quintero, i podran crear art visual amb la visualista Alba G. Corral.”

Informació Pràctica:
Dates: del 2 al 6 de juliol/ 9 al 13 de juliol
Horari: de 09:00h a 14:00h
Edat: de 14 a 17 anys
Lloc: Facultat de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés – URL

Tornar amunt  


Tbkids. Campus vacacionals“Aprèn i gaudeix de l’estiu a partir de la tecnologia. Diferents projectes de base tecnològica cada setmana. Dissenya videojocs, construeix amb robòtica, programa molts prototips i converteix-te en un “Maker” tecnològic.

Plataformes tecnològiques segons projecte i grup
Lego Mindstorms · Arduino · MBot · Unity 3D Disseny i impressió en 3D · Diferents llenguatges de programació · Programes d’edició”

Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 7 d’agost
Horari: de 09:30h a 13:30h / 15:00h 16:30h
Edat: a partir de 6 anys
Lloc: La Mandarina de Newton. Barcelona

Tornar amunt  

 


NOTA: els textos provenen de les webs de cada una de les entitats organitzadores d’activitats.

%d bloggers like this: