GameSpot és una secció mensual (o gairebé) que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana de videojocs. Aquest mes et portem jocs de trencaclosques en realitat virtual, rougelikes ambientats en presons medievals, un videojoc d’autor i una campanya de crowfunding d’un dels títols catalans més interessants que veurem properament. Sense més introducció, passem a veure els jocs.

 

Infernium (Carlos Coronado) per a Nintendo Switch, PC i PlayStation 4

El nou joc de Carlos Coronado ja està disponible en la teva botiga virtual favorita des del dimarts passat. A l’igual que Mind – Path to Thalamus o el seus jocs per a realitat virtual, amb Infernium continua confiant en les possibilitats expressives de la càmera en primera persona, en aquest cas amb una aproximació personal cap al gènere de terror. Controlem a un misteriós viatger durant la seva estada a l’infern, on es trobarà amb enemics als quals no es podrà confrontar de manera directa i haurà de recórrer tant a fugir com al pensament lateral per resoldre trencaclosques ambientals.

Elium – Prision Escape (Lone Artisan Games) per a PC

Sembla que aquest 2018 és l’any dels videojocs ambientats a presons. Escapar de la presó està de moda. Segur que ja hauràs sentit parlar del joc cooperatiu A Way Out, però unes quantes setmanes abans del llançament d’aquest títol de l’Hazelight Studio, l’RPG català Elium – Prision Escape ja era disponible a Steam. No obstant això, el joc desenvolupat (gairebé en solitari) per l’Óscar Sanz, en comptes d’oferir una aventura cinematogràfica, s’ha fixat en clàssics com Thief o Dark Messiah (gust per les masmorres, el gore, les mecàniques de sigil,…) però amb un gir cap el gènere del rougelike amb escenaris generats de manera procedimental.

Neonwall (Jandusoft) per a Nintendo Switch, PC i PlayStation 4

Nova entrada en el catàleg de Jandusoft. Amb prou feines han passat sis mesos des del llançament de la plataforma d’acció Caveman Warriors, quan l’equip barceloní té ja el seu nou joc per a PC i consoles. Neonwall és un joc de trencaclosques que et demana que guiïs una esfera per estructures geomètriques impossibles, totes elles flotants sobre un espai infinit que porta a la memòria els paisatges de neó de Tron o Rez. La versió de Nintendo Switch es fixa en les possibilitats interactives dels giroscopis i de l’innovador sistema de vibració dels joy-cons, mentre que les versions per a PC i PlayStation 4 tenen compatibilitat amb dispositius de realitat virtual.

The Librarian (Octavi Navarro) per PC i Mac

L’Octavi Navarro és un dels millors pixel artists de l’actualitat. Si no ens creieu, entreu a la seva pàgina web, perquè la seva obra parla per ella mateixa. Ha treballat com a artista en projectes aliens com Thimbleweed Parkl’últim joc del Ron Gilbert- o Photographs, però també desenvolupa els seus propis videojocs. Després de debutar l’any passat amb Midnight Scene, torna ara amb una altra píndola interactiva de pocs minuts de duració i forma d’aventura gràfica clàssica. L’escenari és una llibreria misteriosa i la protagonista, Liz, la bibliotecària que haurà de descobrir què està passant. Podeu descarregar The Librarian ja, de manera gratuita, des d’aquest enllaç.

Altered Matter en FIG

Si ets un habitual de les fires de videojocs o has estat pendent de les notícies sobre els propers llançaments indies, ja coneixeràs Etherborn. Si és la primera vegada que escoltes parlar d’ell t’hem de dir que es tracta d’un joc de trencaclosques / plataformes que juga amb una llei de la gravetat canviant, que la seva presentació visual és fantàstica i que ha cridat l’atenció d’esdeveniments especialitzats de mig món. Després de dos anys de desenvolupament, Altered Matter espera fer el llançament durant l’últim quart d’aquest any. Per arribar a aquest punt en les millors condicions possibles, han començat una campanya de crowfunding a FIG. De moment només és accessible des d’aquest enllaç, però si arriben al voltant dels cent backers, la campanya serà pública i apareixerà a la portada de la web, al costat d’altres de les propostes independents més estimulants que vindran durant els propers mesos.

6DNassos

6d

El passat febrer va néixer 6DNassos, la revista digital sobre videojocs escrita enterament en català. Es tracta del nou projecte de l’equip darrera de 3DNassos, la web especialitzada que des de l’any passat porta fent divulgació en català de la cultura del videojoc. A més a més de les notícies, articles d’actualitat i columnes d’opinió signades per altres bloggers catalans convidats, aquesta nova publicació mensual (i gratuita) posa el focus en el joc competitiu i en l’escena local. Així podreu trobar al seu primers dos números entrevistes amb els responsables de les comunitats de jugadors de Sea of Thieves o Clash Royal, a més a més d’informació sobre diverses competicions.

 

 

Pablo Algaba

A %d bloguers els agrada això: