Benvolguts a GameSpot, la secció del Blog de Cultura Digital que parla dels últims llançaments de videojocs catalans, aquells que abandonen el recer de l’estudi de desenvolupament i surten al món a trotar lliures per les praderes digitals. Aquest 2018 ha començat un mica lent per a l’oci interactiu del país. Potser l’onada de vent glaciar. Potser la ressaca de llançaments nadalencs. En tot cas, de cap manera podem parlar d’una aturada total, ja que tenim quatre nous jocs per sadollar la nostra gana de jocs de proximitat. Sense més introducció, passem a veure’ls:
Bring You Home (Alike Studio) per a iOS

El nou joc d’Alike Studio, els creadors de Love You to Bits, ens posa a les sabates d’en Polo, un extraterrestre en busca de la seva mascota. En la mateixa línia que jocs tan interessants com Framed o Where Is My Heart?, Bring You Home es tracta d’una aventura de puzles basada en reordenar l’espai de la pantalla, ajudant el pobre Polo no mitjançant un control directe, sinó manipulant el seu entorn. Us prometem que si li doneu un cop d’ull al tràiler entendreu perfectament el concepte.

Lil Music (KD Toons & Games) per a Android i iOS

Nova aplicació infantil de KD Toons & Games, estudi que tot just acaba de rebre el Premi Tecnologia del Siglo XXI en la categoria de Videojocs per la seva aportació a l’àmbit infantil a la creació de continguts educatius i d’entreteniment. Lil Music és la primera app vinculada amb el seu canal de YouTube Lil Kurious, pensat per aprendre anglès amb cançons clàssiques i originals.

 

Superola and the Last Burger (Undercoders) per a Nintendo Switch

Als anys setanta, deia el gran Sun Ra que “space is the place”, però a l’any 2018 ens ajustaríem més a la veritat si diguéssim: “Switch is the place”. L’èxit de la nova consola de Nintendo l’ha convertir en el lloc on tothom hi vol ser. Undercoders ja va llançar l’any passat una versió de Conga Master, el seu premiat títol de dansa en línia, i ara treu aquest Superola and the Last Burger, un vertiginós joc de plataformes protagonitzat per ehem una llama amb la missió ehem, ehem de rescatar les hamburgueses de la Terra segrestades per una raça alienígena de… ehem, ehem, EHEM frankfurts. Concepte i desenvolupament absurd –només un videojoc pot sortir airós de tan gran embolic- per a un joc amb cents de referències tant a títols clàssics com a la cultura del meme.

 

Vesta (FinalBoss Games) per a Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 i Xbox One

L’estudi de desenvolupament barceloní FinalBoss Games debuta amb aquest joc d’aventures i puzles que porta un temps mostrant-se en fires i festivals. Controlem a una nena enginyera i al seu amic robot i hem de combinar les habilitats de tots aquests dos personatges per superar reptes i avançar a través d’una fàbrica plena de gom a gom de perills i amenaces.

 

 

 

Pablo Algaba

A %d bloguers els agrada això: