Tots els començament d’any ens agrada tornar la mirada enrere i fer un repàs de l’audiovisual català d’animació de l’any anterior. Aquest 2018 no és una excepció. Aquí us deixem amb la collita del 2017, plena de stop motion, modelats 3D digitals i tècniques tradicionals. Aquesta informació ha estat proporcionada per les mateixes empreses, gràcies a la coordinació de ProAnimats.

Misha, la Gata Violeta (2a Temporada) El Mag
misha mago

De Teidees Audiovisuals

De De Verité Produccions, SL.
La Misha és una gata molt espavilada i desperta. Li encanta investigar tot allò que passa al seu voltant… cosa que li comporta viure aventures d’allò més divertides amb els seus amics. Qualsevol cosa pot passar al món de la Misha; investigacions misterioses, competicions divertides… tot amb una bona dosi d’amistat. Després de passar molt de temps tancat a la seva torre en la recerca del coneixement, el Mag arriba a un penya-segat on manipula antics símbols en un ritual màgic, amb el qual acaba fusionat corporalment amb un mussol. Units, viatgen pels quatre elements de la natura: foc, terra, aigua i aire, transformant-se en flames, libèl·lula, peix i huracà. Fan un recorregut per mons fantàstics plens d’éssers màgics, fins acabar a la ment d’una nena asseguda a les escales d’una porta enmig de la civilització. La mirada del mag a la nena es fon amb el cosmos.

From the Same Thread Tuning
From the same thread Tuning

Curtmetratge de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Dirigit per Antonia Piña, Rucha Dhayarkar, Phaedra Derizioti, i Lorène Friesenbichler

Curtmetratge de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Dirigit per Ferran Viura Salas, Gáspare Savio Lo Vacco, Juan Vásquez i Giovanni Aguilar
Estar lligada a una plataforma la limita en tots els sentits. Només li permet tenir un so a la seva vida. Però un dia apareix un nou so, i amb aquest, el desig de aconseguir-ho. Dos germans emprenen una guerra de sons, on cadascun busca superar l’altre en volum. El germà gran roman dins de la seva habitació utilitzant les seves guitarres mentre que el petit  es troba al passadís fent sorolls amb olles. En algun punt d’aquesta baralla els sons produïts pels dos germans es sincronitzen i es fusionen en perfecta harmonia.
Tin&Tan Morning Cowboy
tintan morning

Sèrie de Mago Productions

Curtmetratge de Travelogue Studio
Tin & Tan són dos germans que viuen en una reserva forestal, en  contacte amb la natura. Per a ells, cada dia és una nova aventura. En Tin té 3 anys, és atabalat i salvatge, i no  te por de res. La Tan en té 6, és curiosa i molt intel·ligent. Amb grans dosis d’energia i humor, Tin& Tan descobreixen el món que els envolta i aprenen a bregar amb diferents emocions, mentre viuen divertides aventures ajudant els animals de la reserva. Un home normal un matí qualsevol es vesteix de cowboy per anar a la feina. Un viatge emocional pel seu passat i les seves il·lusions. L’aventura d’un home que somia despert per escapar de la seva realitat.
Cucarachas El Pou
Cucarachas ElPou

Curtmetratge de I+G Stop Motion

Curtmetratge de I+G Stop Motion
Un home, una dona, un edifici i una plaga de paneroles… Una visita inesperada interromprà un plàcid dia de pesca.
Gormiti Mutant Busters
gormiti mutants

Sèrie de Kotoc

Sèrie de Kotoc
Quan quatre nens descobreixen l’amagada Torre de Gorm, sembla que els seus somnis d’herois de cop s’hagin fet realitat. Amb la torre, han trobat els Braçalets Elementals, que els permeten convocar i lluitar amb els llegendaris Gormiti. Però la Torre s’ha desvelat per una raó: els Darkans, els ancestrals enemics dels Gormiti, han tornat, i amenacen totes les criatures de Gorm. Sense estar preparats, els nens han de convertir-se en verdaders heralds. Amb l’ajuda d’Ao-Ki, la noia encarregada d’entrenar-los, els nous herois dominaran els Braçalets Elementals convocant els llegendaris Gormiti i salvant el seu món. Gormiti és una sèrie sobre treball en equip, amistat, superar reptes i divertir-se al mateix temps. Després del cataclisme conegut com el Gran pet, la Terra s’ha convertit en un cul gegant envaït per mutants. Un busca-vides anomenat Sheriff haurà de liderar un grup de truans i formar La Résistance: un equip de guerrers humans que lluita contra els mutants per recuperar el planeta.
I, Elvis Riboldi Darrel
elvis darrel

Sèrie de Wuji House, S.L.

Cuurtmetratge de Marc Briones Piulach i Alan Carabantes Person
L’Elvis Riboldi és un bon noi amb un gran cor que sempre té bones intencions. És enèrgic, optimista, apassionat…  ple de vida! Reflecteix l’alegria de ser un nen portada a l’extrem. És massa enèrgic, massa optimista i apassionat, de manera que les coses s’escapen de control. Per tant, cada vegada que l’Elvis intenta enfrontar-se a un problema, el problema tendeix a ser més gran. Tota la ciutat d’Icara pateix les conseqüències de viure amb l’Elvis. Passen tot tipus de coses: viatges en el temps, karaoke, baralles èpiques fins a la mort, vampirs, musicals, trobades  concursos de televisió, etc. Amb l’Elvis al teu costat, tot és possible! I més desordenat! I més graciós! Creuament de mirades al metro. Quantes oportunitats has deixat escapar? Darrel farà tot el possible per no perdre la seva …

 

 

 

 

Pablo Algaba

%d bloggers like this: