mwbA l’empara del Mobile World Congress, enguany es torna a celebrar la Mobile Week Barcelona. Des del 15 fins el 24 de febrer i organitzat per la, Mobile World Capital amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Mobile Week Barcelona acull un ampli programa d’activitats, relacionades amb la capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals; la transformació digital d’indústries; i l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital.

L’eix articulador d’aquesta nova edició serà el concepte de “futur quotidià”. Desenes d’artistes, científics, filòsofs, enginyers i professionals de les industries que s’encarreguen d’inventar la nostra vida del demà es reuniran en aquesta iniciativa oberta a tots el ciutadans de Barcelona i difosa per tots els districtes (totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic, amb registre previ).

El Mobile Week 2018 organitza els seus continguts en quatre branques que es desenvoluparan de manera paral·lela en diversos equipaments de la ciutat:

  1. Les MWeek Talks es tracten de xerrades, conferències i entrevistes entre experts, futuristes i visionaris. Cada dia, en cada districte, durant tota la durada del MWB, es faran almenys dues taules de debat que tocaran temes com l’ètica, blockchain, la cultura post digital o com la tecnologia pot ajudar-nos a iniciar (i mantenir) hàbits saludables.
     
  2. Sota l’etiqueta MWeek Lab s’aglutinen tallers i activitats desenvolupades en espais i ambients de creativitat, innovació i sensibilitat cultural. Iniciació al 3D, intel·ligència artificial, robòtica, composició musical fent servir el mòbil que portes ara mateix a la butxaca, origami electrònic o desenvolupament de petits videojocs. L’oferta és, sense dubte, diversa.
     
  3. Una exposició amb les obres finalistes de 10 artistes que exploren les interseccions entre possibles escenaris de futur i les relaciones humà-tecnològiques. Amb el títol MWeek Gallery – Futur Quotidià, aquesta exposició temporal podrà visitar-se a la Sala B del Disseny Hub a partir del proper dijous 15 fins el 4 de març.
     
  4.  Novetat d’aquesta edició, la MWeek Kids consistirà en’una sèrie d’activitats orientades caps les nenes i els nens i vinculades amb el món de l’art, la ciència i la tecnologia. El dissabte 24 s’oferiran diverses propostes als districtes, com construir un robot pintor, crear un videojoc o participar a activitats de tecnologia creativa en família.

En tot cas, si voleu informació més detallada, us recomanem que consulteu el mapa complet d’activitats penjat a la mateixa web Mobile Week 2018.

%d bloggers like this: