Les redactores del blog de cultura digital sentim fascinació per les obres d’artistes actuals que s’inspiren en l’art de fa generacions i en creen versions que incorporen aspectes de la nostra societat digital de manera original i sovint crítica. Us n’hem parlat en aquests posts anteriors i us acostem les obres d’alguns d’aquests artistes. Teniu a les mans una nova edició del nostre Classics reloaded!

El Renaixement d’avui en dia

L’escultor gironí Gerard Mas ha creat una sèrie de busts de dames renaixentistes on aplica una exquisida tècnica escultòrica amb un toc gamberro que fascina. Unes dames d’altres temps amb actituds modernes que porten unes setmanes cridant l’atenció de la xarxa. Uns preciosos i fascinants anacronismes que hem pogut gaudir en diferents galeries d’art catalanes!

La quotidianitat dels Déus

L’artista ucraïnès Alexey Kondakov porta temps fent un ús magistral del Photoshop per submergir els protagonistes de pintures clàssiques el bell mig del dia a dia del món modern. La seva sèrie “The Daily Life Of Gods” ha creat obres molt evocadores, crítiques i fascinants que ja us hem ensenyat en Classics Reloaded anteriors. Us deixem amb les seves obres més recents. Us recomenem que el seguiu a Instagram, un veritable imperdible!!!

Graffitis reinaixentistes

L’artista Marco Battaglini ha creat ARTPOPCLASSIC®, una sèrie de pintures protagonitzades per figures clàssiques del renaixement amb tocs de cultura pop i art urbà. Les seves obres dissolen les barreres del temps i l’espai, oferint una experiència plena de contrast i un ampli ventall de lectures possibles.

Reimaginar les icones més clàssiques

L’artista francès Pez ha creat la sèrie d’il·lustracions “Muses et Hommes” on reimagina sis pintures icòniques de la història de l’art afegint un punt fosc i provocador  que canvia la manera en que les percebem.

Recreant els clàssics

La fotògrafa Gemmy Woud-Binnendijk s’ha inspirat en els vells mestres de la pintura per crear unes peces fotogràfiques que semblen fora de temps, capturant l’estil, la paleta, les llums i la postura d’obres com la Noia de la Perla de Vermeer. Si us sembla que són pintures és perquè afegeix molta feina de post-producció en Photoshop per recrear la textura original de les pintures a l’oli.  Feu una ullada al seu instagram.

Una mirada algorítmica als clàssics

El dissenyador visual grec Dimitris Ladopoulos ha emprat una sèrie d’algoritmes per analitzar la composició de color i obres d’alguns retrats d’autors clàssics com Rembrandt. A través del software Houdini ha creat treemaps (un sistema de visualització de dades jerarquitzades que utilitza figures normalment rectangulars) que acaba donant una nova visualització a les pinzellades dels autors, ja que com més informació detallada hi ha en l’obra, més petits són els rectangles que la reinterpreten. Mireu aquí com és el procediment! Els resultats són sorprenents!

Recentment l’usuari de reddit anvaka va publicar un codi en java, disponible a GitHub, que permet als usuaris crear unes curioses animacions que deconstrueixen pintures clàssiques a partir de variables com els colors de cada pixel creant una mena de histogrames dels grans clàssics. No sabem perquè, però el resultat és hipnòtic i sorprenent…

Sculptquè?

L’artista digital americà Ben Fearnley acaba de presentar Sculptmojis, un projecte que barreja l’escultura clàssica més tradicional amb els moderns emojis. Ens passem la vida enviant cares somrients als xats, però no deixa de ser una mica inquietant veure’ls prendre vida…

Ave al panteó del rap

Spotify va voler homenatjar tres dels artistes de hip hop que formen part de la seva influent playlist Rap Caviar esculpint una sèrie d’escultures a mida real en el Museu de Brooklyn. Les escultures creades per braços robòtics Kuka a l’estic clàssic grecoromà representen l’inici del projecte Rap Caviar Pantheon, que vol donar cada any visibilitat als artistes del món del rap i el hip hop que més han destacat i visualitzar el seu paper com a icones de la música i de la societat moderna americana.

Apropant els clàssics a les noves generacions

El Metropolitan de Nova York allotja actualment una gran retrospectiva del pintor renaixentista Michelangelo Buorratoni. I a qui no podien deixar de convidar, sinó a l’altre famós Michelangelo? Una acció ben senzilla, que només consisteix en vestir a una persona de Tortuga Ninja i deixar-la donant voltes per l’exposició, que va córrer com la polvora per twitter!!!

Colegueo de clàssics

L’usuària de Twitter @nxrrington va penjar fa un parell de setmanes uns fils renaixentistes que consistien en uns divertits memes que mostraven comptes falsos dels grans mestres del Renaixement interaccionant entre ells. Un gran moment d’inspiració dels que ens agradaria tenir noves entregues…

Uns memes que ens han recordat els del gran clàssic del nostre país: El Hematocrítico de Arte! El coneixeu?

tumblr_h1

Por poco no llego (Le matinne accidenté) de Jean Bourdichon

Velaske, yo soy guapa?

Més de 4 milions de reproduccions a Youtube d’un vídeo del gènere trap, barreja de hip hop amb música electrònica, i una pila de memes a les xarxes amb el hashtag #VelaskeYoSoiGuapa!  Sembla mentida, però les noves generacions han sentit parlar de Las Meninas i Velázquez gràcies a la inspiració de Christian Flores de Playground. Un èxit viral protagonitzat per una petita Infanta Margarita d’Àustria, que serveix alhora per denunciar el masclisme, els cànons fixats de bellesa i la funció de les dones en la societat.

I fins la nostra nova ració de Classics Reloaded!

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: