Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

 

Aquesta imatge és una habitació d’hotel a Lapland, la regió més al nord de Finlàndia. La decoració de l’hotel de neu està feta en gel i la temàtica és, ja ho veieu, Game of Thrones, en una col·laboració establerta amb HBO Nordic. Hi podem veure el tron de ferro gelat, les cares de Jaqen H’ghar o el rei dels caminants blancs. Ja ho sabeu, winter is comingaquí podeu veure més imatges!

El 18 de gener s’ha obert un espai dedicat a la realitat virtual a Londres. Un espai públic i gratuit, la Zabludowicz Collection, que es posarà a disposició dels artistes perquè facin creació i experimentin en 360 i VR. La Col·lecció Zabludowicz, una col·lecció privada d’art contemporani, te espais a Finlàndia, Nova York i ara a Londres, a una antiga església metodista, i vol recolzar els artistes que treballen amb les tecnologies digitals. N’haurem de fer una visita!

L’empresa alemanya Festo ha creat l’Smartbird, un robot que vola com una gavina. Amb una excel·lent aerodinàmica i la màxima agilitat, el robot és capaç de despegar, volar i aterrar sense l’ajuda de cap aparell o propulsió. Durant el vol es registren dades com la posició de l’ala i l’estat de càrrega de la bateria, i es controlen contínuament en temps real. L’empresa està treballant també en robots papallona, pingüí i d’altres. Veurem pingüins volant?

Toybox és una impressora 3D dissenyada perquè els nens la puguin utilitzar fàcilment i de manera intuïtiva, sense que els calgui cap formació prèvia. Toybox permet als nens (i als adults!) imprimir una munt d’objectes només amb un botó. Afirmen que te una alta resolució i que imprimeix ràpidament. Una gran base de dades de models permet trobar allò que volem imprimir o crear el nostre propi disseny, i després és facilíssim imprimir-ho. I net, perquè no fa brutícia! Encara la podem demanar als Reis?

Fa unes setmanes, la Xina va fer molta propaganda de la seva primera carretera feta amb plaques d’energia solar. El 28 de desembre la van inaugurar i durant una estona van ser un país punter en energia sostenible. Una estoneta perquè 5 dies després havien robat la carretera. Com ho llegiu. Bé, només una part i ja ha estat reoberta. Les autoritats no entenen perquè la van robar, ja que no es pot fer servir per projectes personals. Un cas curiós!

Us presentem Mini Telegraph, una mini impressora de telegrames. Bé, més aviat és un aparell que escriu amb un retolador en un paper missatges senzills que provinguin de twitter, whatsapp o altres aplicacions de missatgeria. Està feta amb una placa Arduino, fusta, motors i un rotulador. Senzilla i encantadora. En aquesta pàgina expliquen com fabricar-la (en rus, però segur que Google us donarà un cop de mà!)

Cookit és una espàtula intel·ligent que acabarà amb les sopes massa salades. I és que aquest aparell mesura la sal del que hem cuinat i ens permet controlar-ho al mòbil. Aquest dispositiu, per ara només un prototip, ha estat dissenyat amb la participació del centre tecnològic català Eurecat en el marc del projecte europeu Do Change, i ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea que reconeixen la innovació tecnològica.

L’empresa japonesa DNP ha creat aquest vestit que canvia de color. Està fet en un material tipus paper i amb tinta electrònica, i permet que vagi canviant mentre el portem posat. També presentaven les rajoles de la paret que també podem programar perquè canviïn de color. Com que no emet llum no te efecte estroboscòpic i podria funcionar durant tres dies amb una pila. Serà la nova moda?

Specdrums és un projecte genial que acaba de ser finançat a Kickstarter. Amb l’eslògan “música a la punta dels teus dits”, els Specdrums són uns anells connectats que converteixen els colors del món en una instrument musical personalitzat. Programeu el so que farà cada color i a partir d’aquí ja podeu sortir al món a tocar qualsevol cosa de color, sigui la roba que porteu, un quadre, el teclat de 12 colors Specdrum o qualsevol objecte que pugueu trobar. Mireu el vídeo perquè és realment molt divertit! Encara no és a la venda però ja es poden reservar per uns 89$ el parell.

Un anunci que us canviarà la vida! Ikea ofereix un 50% de descompte al bresol Sundvik. Però per gaudir d’aquesta oferta us heu de fer la prova d’embaràs… al mateix anunci! Com ho llegiu. A la pàgina de l’anunci hi ha una tira del mateix reactiu que s’utilitza per a les proves d’embaràs i si el resultat és positiu apareix al costat el nou preu del bressol. En aquest vídeo podreu veure com funciona!

Aquestes són les noves vambes connectades de l’empresa americana Under Armour. Fetes amb impressió 3D, contenen connexió Bluetooth, un acceleròmetre i un giroscopi, el que permet tenir un perfecte seguiment del teu treball esportiu amb l’aplicació de la marca. Disponibles a partir del febrer.

Però no ens enganyem, les vambes que han estat notícia han estat aquest parell creat per Adidas. Les sabatilles porten una gran sorpresa, i és que tenen incorporat a la llengüeta l’abonament anual del metro de Berlín. Només se n’han fet 500 parells, porta els colors de la tapisseria típica del metro berlinés (vermell, blau i negre) i es venien exclusivament a la ciutat de Berlín, és clar. Es van exhaurir el mateix dia que les van posar a la venda!!!

No ho hem fet volent! Però ens hem trobat amb tres, tres notícies de vambes aquests dies. Serà el nou tema estrella de 2018? El cas és que aquí teniu les terceres i darreres: unes sabatilles fetes per Nike en col·laboració amb el jugador de la NBA Paul George i PlayStation. Segons George, és un record a la seva infància i al moment en què li van regalar la PS2 per Nadal. I és que reconeix que de petit li agrava tant el bàsquet com els videojocs. Si voleu les PG2 “PlayStation” haureu d’esperar el 10 de febrer!

Fa un temps un supermercat d’Edimburg va “llogar” un robot per fer assistència als clients. La mala notícia és que l’han hagut de “despatxar” a causa del baix resultat que tenia: les seves respostes eren molt concretes, però tan bàsiques que no ajudaven realment als compradors. Tot i que ja veieu la pinta encantadora que te i que era capaç d’explicar acudits, les seves respostes escuetes han portat la gerència de la botiga a prescindir del robot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: