Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Heu vist Blade Runner 2046? Segurament sí (i si no, ja esteu trigant!!!). El que segurament no sabreu és que molts dels escenaris de la pel·lícula són miniatures creades detalladament, il·luminades amb molta cura, pintades per expressar la imatge crepuscular, boirosa i decadent d’aquest món futur. No us perdeu aquesta pel·lícula i al·lucinareu segur amb el treball de Weta Workshop!!!

I heu vist Stranger Things 2? La mítica sèrie de Netflix ha continuat les aventures a Hawkins del grup d’adolescents en bici que lluiten contra el Demogorgon. I com amb la primera part, Netflix ha portat el màrqueting més enllà del que coneixíem. Des de saber quin és el teu personatge de ST depenent de la música que escoltes a Spotify, Paco Lobatón buscant la Barb tipus Quién sabe dónde?, i ha amagat un easter egg a la pàgina de Netflix. Vols trobar-lo? Aquí tens les instruccions!

El novíssim iPhone X conté una opció que no tenen els altres (i que Apple diu que no tindrà cap dels mòbils que presentarà posteriorment): els Animojis. Tal com sona, són animacions dels emojis que tant fem servir cada dia. Una sèrie de gent ha pensat que eren perfectes per crear uns videoclips on els emojis canten èxits de sempre, com aquests quatre d’aquí dalt que intenten emular Freddy Mercury i els seus companys cantant Bohemian Rhapsody.  Si en voleu veure més només heu de buscar #AnimojiKaraoke a les xarxes. No us els perdeu!!!

Ja sabeu que les abelles són en perill d’extinció, i que això suposaria, diuen, la desaparició de la vida en el planeta. Als fantàstics Kew Gardens de prop de Londres es pot veure aquests dies l’escultura The Hive (el rusc) i és una experiència multisensorial immersiva. Les llums i els sons que es poden experimentar dins de The Hive són creats per l’activitat de les abelles en un rusc real proper a Kew. The Hive és obra de l’artista Wolfgang Buttress i originalment es va crear per l’Expo de Milà 2015. Amb 17m d’alçada, està feta per 170.000 peces d’alumini i 1.000 llums de led, i es va trigar quatre mesos en reconstruir-la.

Vols saber si la teva cervesa està prou freda? Aquí teniu una aplicació de tinta termocromàtica! L’etiqueta canvia de la icona per al fred a la del sol depenent de la temperatura del líquid interior. Per provar-la haureu de trobar unes de les 3.500 ampolles que va fer l’empresa danesa Mikkeller. Aquí podeu veure les diferents etiquetes.

Fa 28 anys que Nintendo va canviar-nos la vida amb la GameBoy, una consola portàtil que no podem oblidar. Ara, quan sembla que les consoles antigues estan tornant en un format mini, un estudiant a Bèlgica ha creat la GameBoy més gran del món. Una meravella que permet jugar als jocs clàssics i que li ha guanyat el premi Guinness World Record.

A Londres obrirà aviat The Cauldron Wizarding Pub & Inn, el primer pub “inspirat en la màgia” de Harry Potter. I els seus creadors, Matthew Cortland i David Duckworth, posaran en marxa el proper març la Magical Cocktail Experience, una escola, en un soterrani de òctels màgics en un escenari molt Hogwarts: un soterrani amb voltes de maó. Les classes de pocions faran servir varetes màgiques interactives i mixologia molecular.

Dot Watch és un rellotge per a cecs. O més aviat és un smartwatch. No només dona l’hora en Braille. A més permet rebre notificacions de missatges i trucades i incorpora altres funcions a través d’una aplicació per a telèfons mòbils. És la primera vegada que la tecnologia Braille s’integra d’aquesta manera en el mòbil dels mòbils i els smartwatches. I és preciós!

L’escriptora Mary Soon Lee ha publicat a la revista Science una taula periòdica perfecta per als alumnes interessats en la poesia. Una taula periòdica interactiva que conté un haiku per a cada element. A mes, els estudiants poden afegir nous haikus via twitter amb el hashtag #ChemHaiku. Quin és el vostre element preferit?

Powerpoint. L’adorem, l’odiem. Però no sabem viure sense ell. I això que fins i tot hi ha un partit polític anti-Powerpoint a Suïssa! Voleu saber la història del format ppt des que va nèixer el 1987? Aquí teniu totes les imatges i com ha anat evolucionant un programa que s’ha tornat imprescindible i que ens ha allunyat definitivament de les (recordeu?) transparències.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: