Som en temps de vacances i qui més qui menys intenta trobar alguns dies per canviar d’aires. Us hem preparat un seguit de propostes perquè seguiu gaudint d’experiències de cultura digital tant si esteu de viatge per algunes ciutats del món, com si us quedeu per casa durant aquest estiu.

Aneu a Suècia? Visiteu El museu dels fracassos

Si heu triat un país ben fresquet com Suècia, entre les visites als seus immensos boscos, multitud de llacs i precioses illes podreu buscar un moment per visitar a Helsinborg el Museum of Failure , un petit museu que va obrir les seves portes no fa gaire i on podem trobar tota classe d’idees i innovacions que tot i que semblaven tenir un gran futur es varen quedar en un no res. Els requisits per formar part del museu són només dos: que la creació del producte volgués aconseguir la innovació i que en arribar al mercat no trobés el seu lloc i esdevingués un estrepitós fracàs. No hem d’oblidar que per innovar cal aprendre dels errors i acceptar que les equivocacions i els fracassos són part inherent de la innovació.

Una escapada a Londres: Pink Floyd al V&A

Si ja heu visitat les exposicions de les grans figures de la música i tecnologia que tenim concentrades a Barcelona (us les recordem: Lightforms / Soundforms de Brian Eno a l’Arts Santa Mònica fins el 1/10/17, Bjork Digital al CCCB fins el 24/9/17 i David Bowie Is al Museu del Disseny fins el 25/9/17) i encara teniu ganes de submergir-vos en el món propi d’alguns dels creadors musicals més innovadors, us podeu animar a agafar un avió i passar uns bons dies de vacances a Londres per visitar l’exposició que el Victoria Albert Museum ha dedicat a Pink Floyd.

The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains serà fins el proper mes d’octubre en el Victoria & Albert Museum de Londres. Hi podeu trobar tot el que faria salivar a un super fan del grup britànic (des d’entrevistes en vídeo a gravacions de directes i articles de les col·leccions privades dels membres del grup) però també mostra els més de 50 anys de trajectòria d’un grup que ha estat sempre en l’avantguarda de les tecnologies musicals i dóna també l’oportunitat de viure una experiència amb so 3D immersiu.

De ruta pel Cantàbric? Bill Viola a Bilbao

Bill Viola està considerat el videoartista més important de l’actualitat. La seva llarga trajectòria de més de quaranta anys està centrada en l’espiritualitat, la història de l’art i la tecnologia. La unió d’aquests tres elements aconsegueix la perfecció en algunes de les obres que es poden veure en la retrospectiva que li dedica el Museu Guggenheim de Bilbao. La seva perfecció tècnica produeix obres mestres on destaquen l’ús de varies càmeres en una mateixa gravació,  la superposició d’imatges i diferents temps, i una gran feina de muntatge i l’edició. Una obra perfecta tècnicament que cerca el sentit de la vida i de l’individu a través de la història de l’art i de la bellesa.

Podeu visitar Bill Viola: Retrospectiva fins el 9 de novembre.

Us presentem l’Ars Electronica

Ars Electronica és el gran festival de cultura i tecnologia que té lloc a la ciutat austríaca de Linz del 7 a l’11 de setembre. S’hi mostren alguns dels treballs més innovadors que combinen art i tecnologia. Molts dels projectes que es poden veure en primícia han estat especialment comissionats per aquest festival. L’edició de 2017 incidirà en la relació entre intel·ligència artificial i l’art. Si us apropeu per la ciutat en un altre període de l’any podeu visitat el Ars Electronica Center, un dels millors espais per descobrir les millors innovacions en cultura digital.

Marxeu cap a Nova York? Visiteu el festival Panorama

Ja teniu les maletes preparades per creuar l’Atlàntic? Doncs us podeu apropar al festival musical Panorama, que a  banda de programar grups com Frank Ocean, Tame Impala, Belle & Sebastian o Nine Inch Nails, inclou The Lab, un espai interactiu comissionat per META, que proposa 6 instal·lacions que combinen tecnologia, art i disseny creades per artistes locals i un gran espai de realitat virtual en 360 graus.

Pels que no us podeu moure de casa

Si no podeu marxar perquè esteu de guàrdia a la feina o sou uns dels afortunats que ja ha gaudit dels seus dies de desconnexió, també us deixem algunes idees perquè pugueu explorar algunes col·leccions artístiques des de les vostres pantalles.

Xateja amb un museu…SFMOMA

Text screen screengrab

Send Me SFMOMA és el servei de xat artístic que el MOMA de San Francisco acaba de posar en funcionament.  El servei permet enviar un SMS al museu indicant una paraula, frase i/o emoji. L’algoritme del bot del museu enviarà una obra relacionada pel context escollida entre les més  34.678 obres que conformen el fons de la institució que ha estat convenientment digitalitzat i tractat amb metadades. És una manera personal i divertida de connectar amb l’art i visibilitzar la major part del fons de la institució, que normalment mai es mostra en la part expositiva del museu.

 

Pinta i acoloreix col·leccions museístiques

Si ja heu acabat amb molts dels llibres d’acolorir per a adults que els últims anys han omplert les nostres llibreries i busqueu noves imatges que us inspirin i relaxin, us podeu baixar les col·leccions d’una munió de biblioteques d’institucions i museus de primer nivell a través de la iniciativa  Color Our Collections  organitzada per The New York Academy of Medicine Library, que inclou les col·leccions per colorejar de l’Smithsonian, el Metropolitan o el projecte Europeana. Preparats per pintar?

 

 

Visita més de 2.500 museus des de casa

Si us ha quedat el cuquet de visitar més museus o no vareu tenir temps de gaudir d’algunes col·leccions artístiques o monuments en els vostres viatges, el Google Arts & Culture Institute us permet visitar més de 2.500 col·leccions i altres experiències culturals. Exploreu la immensitat del geni artístic i de la diversitat cultural del món!

 

 

Imma Garcia

%d bloggers like this: