Hem recollit les notícies i els articles que no us podeu perdre aquest mes de juny. Poseu-vos al dia en 2 minuts!
El passat dia 19 de juny va ser el Dia Internacional dels Refugiats. Nosaltres vam parlar fa uns mesos de com la tecnologia ajuda els refugiats quan arriben al país d’acollida. Una sèrie d’artistes i dissenyadors també han posat el seu granet de sorra i creat aquests projectes per als refugiats o per donar visibilitat a la crisi i la problemàtica de totes aquestes persones que han hagut d’abandonar les seves llars.
- Els robots, les intel·ligències artificials, creen… art? Aquest és un debat ètic que està sent cada dia més evident i més present per a la gent que treballem en la cultura. Aquest article ens parla del concepte “intel·ligència artificial espressiva”, màquines intel·ligents que converteixen el que creen en obres d’art. Els nous ciberartistes!
- Primer va ser Japó, després Austràlia i Estats Units… i ara ens arriben els bars de videojocs, una derivació del que van ser els arcades dels 90. Llocs on pots prendre alguna cosa mentre jugues als teus videojocs favorits amb els amics. Aquí tens on anar si tens ganes de compartir les teves partides!!!
- El CIDOB edita cada any un Anuari sobre política, economia i societat. A la darrera edició podem trobar un interessant article de Henning Meyer, de la London School of Economics, sobre “Entendre la revolució digital i el que realment implica“. Interessant mirada sobre com el canvi tecnològic afecta el món del treball i les organitzacions.
Ja us hem parlat altres vegades de Black Mirror, l’exitosa sèrie de Charlie Brooker que mostra un futur on la tecnologia juga un important (i sovint terrible) paper. Ara, el mateix Brooker ha anunciat que Black Mirror esdevindrà una saga literària i que ell mateix en serà l’encarregat. Aquest projecte constarà de tres llibres que editarà Random House Penguin. Està previst que els llibres estiguin disponibles a partir de febrer de 2018, però ja es poden reservar. La quarta temporada de la sèrie tornarà a Netflix abans de finals d’aquest any!
- Vona, “Ella” en ucranià, és un videojoc que reflexiona sobre el paper de la dona a la societat a partir dels objectes que formen part del Kharkiv’s Gender Museum, el museu de gènere d’Ucraïna. Aquest projecte sorgeix de la campanya#SaveGenderMuseum que es va posar en marxa arran de l’amenaça de tancament d’aquest museu. El joc sorgeix de la unió de Gammera Nest (estudi especialitzat en la creació de videojocs per a museus i responsables també del videojoc del Museu Thyssen) i la investigadora María Sánchez a Factoria Cultural.
I ara us parlarem d’un altre joc. Però no d’un videojoc, sinó d’un joc de taula. Es diu Ex Libris i és un joc amb un bonic objectiu: crear la millor biblioteca del món. Al joc, cada jugador té el paper d’un col·leccionista de llibres rars i valuosos en una ciutat de fantasia. Quan l’alcalde anuncia el lloc de Gran Bibliotecari, tots els participants han d’ampliar les seves biblioteques personals i aconseguir els millors llibres. Juguem?
- A la darrera edició del Ericsson Mobility Report es pronostica que hi haurà 2.600 milions de nous subscriptors de banda ampla mòbil fins 2022, un milió més de mitjana cada dia. S’espera que el 2022 hi hagi més de 500 milions de subscripcions 5G, amb una cobertura global del 15%.
- Dijous 15 de juny va marcar el final del roaming. Un dia històric! Ara ja podem viatjar per Europa sense que la nostra tarifa telefònica canviï quan fem trucades, enviem missatges o naveguem per internet. Les negociacions han estat llargues i complicades, però finalment el projecte s’ha posat en marxa i no podem fer res més que celebrar aquest avanç cap al sentiment europeu.
- El Gremi d’Editors de Catalunya ha creat una nova eina: “Tendències del món editorial”. Un nou espai web que cada quinze dies recopilarà les novetats del sector, especialment les relacionades amb el món tecnològic. A més, han creat un butlletí amb aquestes informacions, i us en podeu subscriure aquí. Molt recomanable!!!
I us deixem amb la Gina Tost, que te un canal de youtube molt recomanable! En aquest cas, parla dels videojocs com a art i ens deixa uns quants (bons) exemples. Gaudiu-ne i fins el mes vinent!