Des de fa més d’un any us portem cada mes les novetats que ens semblen més interessants en relació a una de les tecnologies del moment, la realitat virtual. Però la velocitat de creuer que porta el desenvolupament tècnic ens pot arribar a deixar una mica atabalats amb el seguit d’anuncis dia rere dia de les grans companyies en relació a nous models de visors en desenvolupament, utilitats o patents. Fins on arribarà?

Potser no tindrem una resposta clara fins d’aquí a un parell o tres d’anys, però per ara hem decidit ensenyar-vos alguns dels projectes recents més interessants amb els que podeu anar explorant les possibilitats inicials de la VR.

RIP Oculus Studio

Comencem però, amb una trista notícia. Facebook, empresa propietària de Oculus Rift, ha decidit tancar l’estudi de desenvolupament de projectes artístics de Oculus. Aquest estudi ha estat responsable d’alguns dels exemples d’investigació narrativa visual en VR més innovadors i pioners, com ara el premiat Guanyador de l’Emmy Henry o la recent delícia visual presentada a Sundance Dear Angelica, que podreu veure en directe a Sónar+D o bé gratuïtament si teniu un Oculus a casa vostra.

Oculus.png

Facebook Spaces

Facebook Spaces és una nova app de realitat virtual on els usuaris poden interaccionar en un entorn virtual interactiu amb els amics de manera que sembli que es troben en la mateixa habitació. Una mena de xat virtual per passar l’estona que es troba en beta per Oculus Rift i que et permet crear un avatar propi a partir d’una fotografia, veure vídeos en  360, dibuixar en 3D, fer-se selfies, compartir memòries, vídeos i fotos de facebook, trucar a un amic amb les videotrucades de Messenger encara que no estiguin en VR…

Share
Share

Experiments WebVR

Els últims experiments de Google en VR els trobem al WebVR de Chrome, que poden gaudir tots els usuaris d’android amb Google Daydream i Cardboard. Cada experiment mostra mostra alguna cosa diferent que es pot provar al web: des de jugar a tennis de taula amb un amic a Konterball a explorar el món amb la teva veu amb Speak to go, sentir com sona quan plouen tota classe de coses com amb Sonic Umbrella o convertir-te en un Donut i tractar d’embolicar els teus enemics amb un mocador a Mr. Nom Nom. Si aquestes esbojarades propostes no són per vosaltres, podeu provar amb l’experiència animada interactiva musical creada per Jono Brandel i Zach Richter pels sempre imprescindibles Within a partir de la cançó de The Chemical Brothers amb Saint Vincent Under Neon Lights.

,

Dust

La peça de dansa immersiva Dust, dels artistes txecs Andrej Boleslavský i Mária Júdová mostra una coreografia de dansa capturada per Kinect i traslladada a VR, de manera que permet als usuaris experimentar ser una partícula de pols a través d’un visor de VR. La performance permet a l’audiència flotar al voltant dels ballarins lliurement, aportant una perspectiva única i donant la possibilitat de veure la coreografia des de qualsevol punt de vista. Segons els seus creadors, la peça permet una immersió visual, física i emocional, creant una experiència poètica que permet reimaginar com el públic pot apropar-se i gaudir de la dansa contemporània.

Movie Barn VR

Shaun the Sheep és un dels personatges preferits dels més petits, i producte del mític estudi d’animació Aardman. Encara no hi ha moltes aplicacions disponibles pels més petitons de la casa, però amb la nova app Movie Barn VR d’aquesta entremaliada ovella, disponible en iOS i Android, els més petits a partir de 7 anys poden explorar la granja que apareix en la sèrie d’animació en realitat virtual. Es pot comprar fins i tot un visor Cardboard del personatge.

Greenpeace Virtual Explorer

Greenpeace UK ha publicat a una nova app de realitat virtual que pretén encoratjar l’activisme ambiental a través de vídeos 360 que faciliten la immersió al bell mig de paratges impressionants i en perill, que està disponible en iOS i Android. Un nou pas en el foment de l’empatia que facilita la tecnologia virtual. L’any passat ja va presentar una experiència àrtica A journey to the Artic en 360 º.

Desperados

Cada any la marca de cervesses amb gust a tequila Desperados comissiona un disseny nou per la seva ampolla icònica. Aquest any va comptar amb la col·laboració de l’artista Matthieu Dagorn, membre del col·lectiu d’artistes de carrer 9ème Concept, que en una residència artística de 14 dies va crear una proposta d’etiqueta amb l’ús de l’eina de disseny virtual Tilt Brush. El resultat ha donat lloc a l’app Desperados Édition Augmentée, disponible per iOSAndroid, que permet descobrir la decoració de l’etiqueta animada en 3D en realitat augmentada i investigar tots els seus detalls, així com fer una visita en 360 al taller de l’artista i el seu procés de creació.

Ostrich

Us deixem per acabar la versió complerta del divertit anunci de les Gear de Samsung, on amb la música de Elton John de fons un austruç aprèn a volar gràcies a la realitat virtual.

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: