Hem recollit les notícies i els articles que no us podeu perdre aquest mes d’abril. Poseu-vos al dia en 2 minuts!

1- Fa un parell de mesos que us estem parlant de la Intel·ligència Artificial i de com afectarà (i de fet, ja afecta) la creació cultural i artística. Ara us presentem un article on explica com es veu l’arribada de la IA des de Google. En resum, amb un entusiasme prou moderat. La intel·ligència artificial, diuen, encara està donant els primer pasos.

Singularity Guru Ray Kurzweil says we will merge with machines by 2045. Interview with Ray Kurzweil in Katalyst VS Singularity: http://katalystnetwork.com/vs/singularity/: 2- En canvi, d’altres fonts situen la Singuralitat en 2030. La Singularitat és el moment en què els robots i la intel·ligència artificial superaran la ment humana. El Director d’Enginyeria de Google i gurú de la innovació, Ray Kurzweil, va afirmar a la darrera edició del SXSW que el 2029 una màquina podria superar el Test de Touring i el 2045 es produiria la Singuralitat.

3- En aquesta mateixa línia, us deixem aquest article que ens avisa que és hora de preparar-se per al Maquinocè. El seu autor, Huw Price, afirma: “Els nostres néts, o els seus néts, probablement viuran en una era diferent, potser més que Maquinocè que Antropocè. La nostra feina és fer el millor possible aquesta transició d’època, per a ells i les generacions futures. Necessitem el millor de la intel·ligència humana per fer el millor de la intel·ligència artificial.”

Ulleres 3D4- La reconstrucció en 3D de la ciutat ibèrica d’Ullastret, realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, ha estat convidada als congressos internacionals de Cleveland i Bolonya. Museums and the Web és un congrés sobre patrimoni i tecnologia que se celebra a Cleveland (EUA) i que enguany per primer cop presenta projectes en realitat virtual. D’altra banda, la conferència internacional Kainua està organitzada per la Universitat de Bolonya i patrocinada per la UNESCO i s’hi presentarà una ponència en la qual es detalla el procés de reconstrucció virtual en 3D, així com les aplicacions desenvolupades per al gran públic: una sala immersiva i una experiència de realitat virtual per a ulleres HTC Vive. Felicitats als companys de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural!

5- Heu sentit a parlar dels eSports? Segur que sí. Sota aquest nom s’engloben les competicions de videojocs en directe. Darrerament els diaris se n’estan fent ressò i fins i tot hi ha un canal de televisió que emet eSports en exclusivitat. La consultora Newzoo ha determinat en un estudi que el 2020 els eSports tindran més ingressos i audiència que els esports tradicionals. Aquí teniu un resum dels principals resultats.

6- Steve Wozniak va ser el cofundador d’Apple juntament amb Steve Jobs el 1976. Ha plogut molt des de llavors i hem vist crear-se i morir grans empreses tecnològiques, però Apple (amb pujades i baixades) ha superat molts problemes i mals moments, entre ells la mort de Jobs. Ara Woz ha fet unes declaracions afirmant que algunes grans corporacions, com Google i Facebook i la mateixa Apple, no només continuaran en marxa el 2075 sinó que seran més grans i potents que avui. I posa com a exemple IBM, una tecnològica que s’ha reinventat diverses vegades des de la seva creació el 1911. “Mireu el valor d’Apple ($246.1 mil milions). Pot invertir en el que vulgui.” Els rumors de la compra de Disney per part del gegant tecnològic es van revifar.

7- Darrerament s’han produït ciberatacs a diverses empreses (com Adobe, LinkedIn, Dropbox) que han posat en qüestió la seguretat de les nostres dades. Si voleu saber si les vostres dades personals han estat exposades com a conseqüència d’un ciberatac, consulteu la pàgina web https://haveibeenpwned.com. Allà només amb el vostre nom d’usuari o compte de correu podreu saber si la vostra informació ja no és segura.

8- App Annie és una de les webs de referència pel que fa analítica i dades sobre apps. Ara han tret l’estudi App Annie Market Forecast 2016 – 2021, que dóna dades sobre com evolucionarà el mercat de les apps els propers anys i fa recomanacions sobre com aprofitar-lo al màxim possible. Una de les dades és que el consum de videojocs mòbils el 2021 superarà els 105.000 milions de dòlars.

9- La Comissió Europea ha publicat el Digital Economy and Society Index (DESI), un informe que recull els indicadors més rellevants del procés de digitalització a Europa i compara l’evolució dels 28.  La Comissió Europea ha analitzat diversos factors claus: connectivitat, capital humà i competències digitals, ús d’Internet per part de la població, assimilació per part del teixit empresarial de les tecnologies digitals i l’oferta de serveis públics digitals.

10- Per novè any consecutiu. CTecno realitza el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya, l’estudi sobre l’evolució del sector TIC que analitza la situació de les empreses del sector i la seva evolució en els propers anys. Si voleu participar-hi, trobareu tota la informació aquí.

 

 

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: