Com cada any us hem preparat un recull de centres que ofereixen colònies i campaments de Setmana Santa relacionats amb el món de la tecnologia, especialment activitats robòtiques i de disseny de videojocs. Si en trobeu a faltar alguna, feu-nos-ho saber!

Aquí podeu trobar la llista de Colònies Tecnològiques 2017: Estiu

ClauTIC

Campus de Videojocs Setmana Santa

Aprèn totes les tasques i figures que hi ha a dins de la creació de videojocs: fes de dissenyador, d’artista, de desenvolupador i de director d’equip.

Edat: Entre 8 i 14 anys

Horaris: 09:30 – 13:30 h

Dates: 10 – 13 d’abril

Lloc: Pineda de Mar

 

 


 

Xnergic

ROVERY LUNAR

Construcció i programació per MBLOCK d’un robot explorador pilotat per una aplicació dissenyada i personalitzada des de 0 pels alumnes.

Edat: de 12 a 15

ROVERY LUNAR AMB WEBCAM WIFI

Construcció d’un robot explorador mode tanc amb un braç robòtic de 4 graus de llibertat, controlat per BlueTooth mitjançant l’ordinador o un smartphone. A més inclou una mini-càmera WI-FI que mostra a temps real el que veu el robot. Aquest taller treballarà la programació per donar als joves eines per poder desenvolupar altres robots.

Edat: de 15 a 18

DISSENY D’UN VIDEOJOC 3D TPS (THIRD PERSON SHOOTER) AMB UNITY

Durant aquest campus programarem i dissenyarem un videojoc tipus TFS amb Unity3D. Unity és un motor de jocs que utilitzen molts desenvolupadors per crear els seus videojocs. No seran necessaris coneixements previs ja que es faran servir prefabs i uns scripts d’ajuda per introduir a l’alumne en el món de la programació de videojocs de forma fàcil.

Edat: de 12 a 17

TALLER DE DRONS

Construeix el teu propi dron des de 0 i aprèn a fer-lo volar. Al finalitzar el taller l’alumne s’emportarà dos drons. Un minidrone amb càmera per fer pràctiques de vol i el dron de carreres de fibra de carboni que muntarà durant el taller.

Edat: +16

CONSTRUCCIÓ D’UNA MÀQUINA ARCADE MINI

T’agraden els videojocs clàssic d’arcade? Vine a construir la teva pròpia màquina arcade de sobretaula amb una Raspberry Pi  per poder jugar als jocs clàssics o als que tu vulguis programar.

Edat: +16

Dates: 10 – 13 d’abril

Lloc: Mataró, Barcelona

 

 

 


Innova’t Educació

Campus Tecnològic Infantil de Setmana Santa

Amb l’ús de les noves tecnologies, la robòtica educativa i les nostres dinàmiques creatives crearem uns entorns amens i propicis per treballar de forma cooperativa i els principals valors de la cultura de la pau a partir de diferent eixos conductors. Els alumnes gaudiran tot treballant amb robots, creats i dissenyats pels més petits de la casa, com són els Pleos o les Bee–bots. Crearan escenaris amb la innovadora metodologia “Build to Express” de Lego i es divertiran i consolidaran els seus aprenentatges jugant i treballant de forma cooperativa amb les nostres tablets.

Constantment adquirim nou material per fer més amenes i innovadores les nostres sessions, per aquest curs per exemple tenim nous companys de viatge, els simpàtics Dash & Dot i Zowi, dos nous robots que ens permetran endinsar els participants, més menuts, en l’inici de la programació gràcies a la gamificació del seu aprenentatge combinat amb els dispositius dels telèfons intel·ligents i les tablets.

Edat: Per alumnes d’educació infantil (P3, P4, o P5)

Hores: 09:00 – 13:00h

Dates: 10 – 13 abril

Lloc: Girona

Campus Tecnològic de Setmana Santa

A més de treballar la robòtica educativa i la programació de videojocs en aquesta edició introduïm el treball del modelatge en 3D, la seva impressió i/o animació. Els participants podran triar una temàtica per aprofundir entre: robòtica educativa, robòtica avançada, creació de videojocs o creació 3D.

Robòtica amb Lego
Els participants s’endinsaran en la programació gràfica de robots de Lego i hauran de superar una sèrie de reptes i proves adaptades al seu nivell. Utilitzaran les últimes versions de Lego Wedo i Lego Mindstorm EV3, segons la seva edat i experiència.

Robòtica Avançada
Amb aquesta temàtica els participants treballaran amb robots deribats de la placa d’Arduino com són els PrintBots de Bq o els robots de MakeBlock. També s’iniciaran en la construcció de robots metàl·lics i programats amb codi com son els VEX.

Creació de videojocs
Els alumnes viuran tot el procés de creació de videojocs, aprenen diferents llenguatges de programació gràfics, adaptats a la seva edat i experiència, com poden ser: Scratch, Kodu, Stencil o Unity. Aquest procés, a part de la programació, també inclou tot l’aspecte artístic i de guió.

Creació 3D
Els alumnes crearan objectes i personatges en 3D amb diferents softwares adaptats a les seves edats i capacitats. Amb aquest personatge podran crear animacions en 3D o preparar els seus models per ser impresos amb les noves nostres impressores 3D.

Edat: Per alumnes d’Educació Primària i/o Secundària

Hores: 09:00 – 13:00h

Dates: 10 – 13 abril

Lloc: Girona

 

 


Camp Tecnológico

Campaments Setmana Santa – Barcelona

Tallers de Tecnologia per nens/es i adolescents de 4 a 17 anys de diverses temàtiques relacionades amb la tecnologia: Robòtica Educativa, Programació, Videojocs, Drons, Impressores 3D, etc. Des dels més petits amb el seu primer acostament a la tecnologia educativa als adolescents, joves programadors, creadors de videojocs i aficionats a l’electrònica.

Horari: 09:00 – 14:00h

Dates: 10 – 13 d’abril

Lloc:  Barcelona (Paral·lel i Sants)

 

Si organitzeu colònies o campaments durant aquesta Setmana Santa relacionats amb el món de la teconologia, aviseu-nos a digital.icec@gencat.cat i us afegirem a la llista!!

Marta Izquierdo

A %d bloguers els agrada això: