Recentment us vam parlar dels Youtubers catalans i en català, i vam descobrir que n’hi ha més dels que pensàvem. Tot i així, ens vam quedar amb la sensació que encara ens quedava molt per explicar. Una de les coses que ens van cridar més l’atenció va ser que la major part de contingut publicat en català té a veure amb el món dels videojocs.  I, evidentment, com no podia ser d’una altra manera no hem volgut perdre l’oportunitat de recollir un  TOP 5 de Youtubers catalans (i en català!) apassionats dels videojocs.

Youtubers.cat és una pàgina web que recull diversos usuaris de Youtube que editen i pengen a la plataforma el seu contingut en català. Tenen dues llistes, una dels usuaris que actualment són  actius i dels inactius (a partir dels 3 mesos de no penjar cap vídeo).

Segons la plataforma Youtubers.cat, aquest darrer any el nombre de Youtubers catalans ha incrementat i han aparegut uns 40 nous usuaris. Però aquesta no és l’única bona notícia: estem contentes d’anunciar-vos que també estem a punt d’arribar els 10.000 vídeos publicats! Albert Fox ens explica tot això i el funcionament del web en aquest vídeo.

Si en el post anterior us vam parlar del web Youtubers.cat, en aquest us presentem Gaming.cat, el seu equivalent però especialitzat en videojocs. El web vol ser el punt de trobada de la comunitat gamer catalana. Hi trobareu articles, podcasts, recursos, llistes d’esdeveniments o de videojocs en català. I si sou més de mirar vídeos que llegir, us podeu subscriure al seu canal de Youtube Gaming.cat. Com veieu, teniu contingut per estona.

Si voleu veure vídeos de gamers a YouTube i ja us cansa que l’algoritme barregi als suggeriments els vídeos de la remuntada, la cançó de Despacito i els vídeos de MineCat, podeu entrar a YouTube Gaming. Seguireu sense treure-us la cançó de Luis Fonsi del cap, però almenys no caureu en la temptació de mirar-ne una altra paròdia.

Però si de debò el que voleu veure és gent que sap de videojocs, no us perdeu aquesta selecció!!!!


15deJoc1. 15 de Joc

15 de joc és un canal que recull els 15 primers minuts de diversos videojocs. En Jaime i en Xavi sempre comencen els seus vídeos amb una breu explicació del videojoc que jugaran i els controls. No espereu trobar-vos partides del Battelfield, del Fifa o de GTA. Són uns nostàlgics! Fa uns mesos van entrevistar la directora del Butlletí de Cultura Digital al Barcelona Games World. Us vau perdre el vídeo ?


Arandur2. Arandur

Arandur és un canal en què trobareu gameplays, unboxings i d’altres. L’últim vídeo que ha publicat és un gameplay de Jedi Knight: Jedi Academy, un joc de la saga d’Star Wars del 2003. No és la primera vegada que penja partides d’aquest joc (i és que ho val!) però també en trobareu d’altres com Paladin, Zenith, Youtubers Live, Silence Of The Sleep o del Destiny. El podeu seguir en el Blog d’Ara Vadejocs


Eti theCat3. Eti the Cat

L’Eti no només es limita als videojocs, sinó que també penja vídeos d’humor. Entre ells trobem  la saga de “Lo pagès emprenyat” o “El Hacker Català”. Mireu com la lia hackejant la partida d’un altre jugador! Pobre…


Roger Baldomà i Leiva4. Roger Baldomà i Leiva

En el post anterior  vam categoritzar diversos Youtubers Catalans segons temàtiques, us vam presentar a Roger Baldomà i Leiva com a un dels mestres dels Youtubers Gamers catalans. És un dels creadors de VaDeJocs, la secció de videojocs i tecnologies mòbils del diari ARA.


xavalma5. Xavalma

En Xavalma és un dels usuaris que penja vídeos de manera més freqüent. L’últim vídeo que ha penjat és un gameplay de Pokémon Black 2 Randomlocke i ja en porta 41 del mateix! Entre els seus jocs preferits també trobareu el Banjo-Tooie, el Dark Souls, l’Undertale, el Hearthstone o l’Skyrim.

 Altres Youtubers gamers en actiu (per Gaming.cat)

Marta Izquierdo

A %d bloguers els agrada això: