4ff34ac89e859cc198ed09695251e2b8_showEn el marc del Saló es van aplegar 16 projectes que es troben en diferents fases de producció i des de Cultura Digital volem donar-los a conèixer. Tot són petites produccions fetes amb molt d’amor i dedicació. Durant el saló, els visitants podien dipositar un codi QDR que  els donaven a la entrada per votar els projectes que més els havien agradat. Tanmateix, necessiten més col·laboracions per tirar endavant els seus projectes. Us animeu a descobrir-los i a participar?

Aquí teniu la descripció dels projectes i el seu contacte per si en voleu saber més.

Projecte Responsable / Productora
Bandada

Bandada és un curtmetratge que deixa en suspens la línia que separa el món de la veritat i de la ficció. La història, basada en la ambigüitat de les fonts escoltades, assigna al dubte la part de la principal protagonista, convertint d’aquesta manera la incertesa en un element de vital importància que portarà a l’espectador a qüestionar activament sobre l’origen de les imatges en pantalla.

Amb els diners de la campanya podrem llogar un equip professional (càmera, lents de cinema, llums i una dolly) amb el qual, gravar la part de ficció de la història i mantenir el nivell de qualitat de les imatges dels arxius utilitzats.

16473827_1357581020930018_1137234412410914701_n

Alberto Giovenco
Bandada – Facebook
Bandada Cortometraje – Youtube
IvY

Experimentava una estranya i tumultuosa sensació que bé en cert sentit em resultava agradable, m’inundava al mateix temps de temor i repulsió.

Rubén Abarca
IvY – Facebook
VERKAMI
Matarlas Callando

Què passaria si a una dona se li presenta l’oportunitat de trencar amb la rutina diària i, amb això, descobreix que ja no està enamorada del seu marit.

La Manoli és una dona de 55 anys que un dia decideix prendre el control de la seva vida, enfrontant-se al més gran enemic de l’amor: la rutina.

Mercedes González
Matarlas Callando – Facebook
Matarlas Callando – Youtube
matarlascallando.com
Mientras Sueñas

La Berta és una jove executiva que ha estat ingressada tot el dia a l’hospital a causa d’una crisi d’ansietat. A la nit decideix tornar al seu gran pis on viu sola després de la recent ruptura amb la seva parella. A mitjanit, es desperta sobresaltada i comença a patir succeïments estranys i inexplicables.

Mintras Sueñas és un curtmetratge de terror, claustrofòbic i aclaparador. És un relat ple de tensió i misteri, però també una història de coneixement introspectiu i superació personal, amb un final sorprenent.

Josep Padró – Fuera de Campo Films
Mientras Sueñas – Facebook
Teaser “Mientras Sueñas” – Vimeo
Solstice

Què passaria si Verano i Invierno fossin veïns?

Al jardí de Solsticio, una tanca de fusta separa dues parcel·les molt diferents. Una poblada de neu i amb una caseta vella però resistent on viu Invierno. I una altra banyada per un càlid sol que s’assembla més a un solar que no pas a un lloc per viure.

Invierno és un ancià solitari i cascarabies que viu l’ocàs de la seva vida intentant que la neu no embussi l’entrada de la seva caseta. Amb l’arribada d’un nou veí a la parcel·la contigua, el jove bona fe Verano, la pau d’Invierno es veurà alterada. Verano està decidit a construir-se una llar, a pesar que no disposa dels coneixements per fer-ho.

Invierno no dubtarà en entorpir la labor de Verano per tal d’aconseguir que aquest no li ocasioni cap molèstia. Tanmateix, quan per fi aconsegueix frenar l’esperit entusiasta de Verano. Invierno se sent miserable i carregat de culpa, intentant no només animar a Verano perquè segueixi endavant amb la seva tasca, sinó ajudant-lo.

La construcció de la casa amb l’ajuda d’Invierno avança ràpidament. No obstant això, quan la casa ja estigui acabada, Invierno i la seva caseta nevada hauran desaparegut. En el seu lloc, la innocent nena Primavera s’instal·la on la neu fosa dóna lloc a un jardí de flors. El que una vegada havia estat Verano, ha madurat tornant-se en un adult Otoño.

Emilio Enigma
Solstice Short Film – Facebook
solsticeshortfilm – Instagram
solsticeshortfilm.com
VERKAMI
Discovering Ramon Llull

“Discovering Ramon Llull” és la lluita èpica d’un equip de cinema per finalitzar la producció d’un llargmetratge documental sobre la vida de Ramon Llull i el judici al Temple, de cara al rodatge d’escenes il·lustratives i a entrevistes de grans autoritats sobre el personatge, l’Islam i l’Edat Mitjana.

Óscar Palet Santandreu – Alucine Films
@AlucineFilms – Twitter
Alucine Films –  Facebook
VERKAMI
Grups

Grups és un documental musical en producció que actualment està cercant finançament per finalitzar-se. Aquest documental s’ambienta en el moviment musical de la comarca d’Osona, des dels anys 80 fins a l’actualitat. D’aquí van sorgir grups com El Último de la Fila, Los Trogloditas, Sau o Duble Buble. Duran els anys 80 Osona va ser un lloc molt marcat per la creativitat musical fins el punt que la premsa la va anomenar “El petit Liverpool Català”.

En l’actualitat, després de 3 dècades això es repeteix i una nova onada de joves músics estan sonant amb molta força per tots els festivals del nostre país: Els Catarres, Txarango, Núria Graham, La iaia, Joana Serrat, Oques Grasses i molts més…

Grups, conversa amb tots ells i amb experts per reflexionar sobre què passa musicalment a la comarca d’Osona i sobre les dificultats de l’ofici de ser músic a Catalunya. També és un concert de petites peces audiovisuals de la nova escena musical catalana, tocades en acústic i gravades amb so directe.

nuria-graham_astronaut-films-web

Daniel Feixas – Astronaut Films
Grups – About me
Paris Cortázar

Documental sobre Julio Cortázar

cortazar

Guillermo Alcalá-Santaella
@ParisCortazar
guillermoalcalasantaella.com
Terra d’Edom

Terra d’Edom és un documental que traça la història dels catalans jueus, una història de més de mil anys amb períodes d’absència decisius per a la història d’aquest país.

Terra d’Edom relata uns fets locals d’una naturalesa malauradament global. Partint d’una realitat molt concreta ens dirigim a qualsevol persona sensibilitzada en la persecució de les minories que malauradament tant ha caracteritzat la història de la humanitat. Terra d’Edom no pretén respondre gaire preguntes, ans al contrari, vol que ens en fem. No entenem la història com un entreteniment, sinó com un seguit de lliçons i aquesta en concret ens toca de ben a prop.

Alex Trallero Carracedo
Memòria – Google Drive
Mecenatge – Google Drive
Terra d’Edom – Web
VERKAMI

 

ULU, Un latido universal

Estem acabant la pel·lícula que transcorre a través d’un fil conductor, una persona que para i deixa seguir les imposicions d’una societat que, a més a més, van en contra del seu cor. En aquest moment, fa un gir a la seva vida i emprèn un camí, una aventura impulsada pel que li senyala el cor, per descobrir si hi ha alguna cosa més enllà d'”aquelles normes”. El cor fa temps que truca i ha arribat el moment de l’acció. Aquesta acció el porta a uns retrobaments, durant anys, on grava a més de 70 persones que li van mostrant, van compartint les claus, per viure una vida “des del cor”.

Juan Antonio Muñoz Lobato
unlatidouniversal.com
VERKAMI
Tabula Rasa

Tancada en un pis aïllat de l’exterior, l’Helena sent gelosia del seu propi fill. Aquest subjecte d’experiments d’Ángel, la seva parella, obsessionat amb la creació d’un ésser capaç de restablir el Bé de la Terra. En veure que el seu fill és una víctima més, l’Helena començarà a posar en dubte la seva situació i tot el que l’Ángel li havia explicat de l’exterior.

@tabularasafilm – Twitter
Tabula Rasa – Película – Facebook
tabularasapelicula – Instagram
tabularasapelicula.com
VERKAMI
Amigos de Sangre

En Draco és un noi de barri, criat i que ha crescut al carrer, que s’obre pas a la vida liderant una organització criminal, coneguda com “Los Jinetes”, amb la que controla els negocis bruts de la ciutat. ArKa pertany a una família de classe mitjana que espera la seva oportunitat per avançar a la vida mentre paga el lloguer com pot amb la seva feina de cambrer. Quan el destí creua els seus camins a Salamanca, els seus mons es creuen sense retorn, començant una etapa de transició que els portarà a explorar junts aquest món suburbial d’amistat, violència, ambició, vicis, traïcions, amor, diners, sexe i drogues que totes les urbs amaguen tant en els carrerons més foscs com en les avingudes més cèntriques del seu cor d’asfalt. A partir d’aquest moment, les decisions dels dos jugaran un paper determinant a l’hora de definir el futur immediat, arreglar el passat i descobrir si seran “Amigos de Sangre”, per bé o per malament.

Guillermo Pelaez González
@amigosdesangre – Twitter
Amigos de Sangre – ADES Webserie – Facebook
ADES La serie – Youtube
amigosdesangre.com – Web
blogamigosdesangre.com – Blog
VERKAMI
Cerdos y Putas

“Cerdos y putas” és la seqüela del curtmetratge d’humor negre “Aborto Negro“, sèrie feta amb carinyo per apassionats del gènere i professionals de l’audiovisual. Diuen d’Aborto Negro que està ple de temes tabús, que només està fet per consciències fortes, que mostra la raça espanyola en la seva pitjo versió i que som uns capullos estúpids. Per a la segona part volem guanyar-nos aquests qualificatius de veritat. En llegir el guió, el nostre director de foto ens va confessar que era ambiciós, per això us demanem la vostra col·laboració. Oh amants del gore, els tabús i situacions escatologiques intenses!

Ricard Nolla i Gaseni – Ebec Films
@ebecfilms – Twitter
Ebec Films – Facebook
Ebecfilms – Youtube
ebecfilms.com
VERKAMI
El club de los cobardes

Després de descobrir que són germans i que el pare que tenien en comú acaba de morir, David, Guillem i Jhony comencen a viure junts en el pis que el seu pare, Adán, tenia a Barcelona. Si aconsegueixen conviure durant un any, heretaran la resta de l’herència que el seu pare els ha deixat.

El dia a dia dels tres germans no serà gens fàcil, i és que són molt diferents entre si: David és un faldiller el qual la seva principal afició és fumar porros i beure cervesa, en Guillem és un cervellet expert en astronomia sobreprotegit per la seva mare, a més a més de catalanista extrem, i en Jhony és un delinqüent d’estar per casa originari de Xile, brusc i maleducat. No obstant això, a pesar de les seves diferències, els tres germans tenen una cosa en comú: la por a les dones, que cadascun expressa a la seva manera. En David és incapaç de comprometre’s amb elles, en Guillem mai ha estat amb cap i en Jhony… ja veurem què passa amb en Jhony, que sempre farda d’haver estat amb varies “minas”.

Per garantir que la casa no acaba convertida en una cort de porcs, entra en escena la Blanca, una atractiva assistenta de la llar que, a pesar de mostrar-se dolça i atenta, aviat es descobrirà que no és tan bona com sembla.  I és que els germans no estan vivint en un pis normal i corrent, sinó que en el lloc s’amaga un important secret que l’Adán va conservar en vida, encara que això suposés passar tota la vida fugint. De quin secret es tracta? On s’amaga? On s’amaga? Qui hi ha darrere d’ell i per què? Estan en perill els nostres tres despreocupats germans?

Juan José Alvarez G. – Gener B. Lanzo
@clubdecobardes – Twitter
El club de los cobardes – serie – Facebook
elclubdeloscobardes – Instagram
Elclub Deloscobardes – Youtube
elclubdeloscobardes.com
VERKAMI
Ojos en Espiral

“Ojos en espiral” és una websèrie de caràcter despreocupat amb tocs de comèdia sarcàstica A cada episodi es recrea aspectes audiovisuals d’un gènere cinematogràfic diferent. Míguel és un lladre d’estar per casa que sent la necessitat imperioses de cometre actes vandàlics. Amb els descabellats consells del seu cosí retardat i l’ajuda de Santi, un pobre desgraciat que no té on caure mort, insisteixen a executar plans inversemblants per aconseguir un gran botí. Tanmateix, a causa de les seves poques aptituds i falta d’intel·ligència, acaben ficats en problemes del tot innecessaris.

A. Llauró – Boomad Films
@OjosEnEspiral – Twitter
Ojos en espiral – Facebook
ojosenespiral.com
VERKAMI
Sunless

La notícia va arribar abans a les xarxes socials, estenent-se com la pólvora. “El cicle de la vida del sol s’extingirà d’aquí a 30 anys”. De la incredulitat va passar a la inseguretat, va travessar les barreres de la por i es va consumir en un pànic arrasador. El descontrol va durar 15 anys, i el món tal com el coneixem, va mutar per complet. Noves lleis, noves normes i una societat conscienciada de la fi de la seva existència. Ara, queden 10 anys de sol. Ara, queden 10 anys de vida.

Víctor Garcia
SUNLESS 01 |(With Subtitles) – Youtube
sunless.es
Barcelona vs Hollywood

¡Portem el cine americà a BCN! Reality Show Online ¡PARTICIPA!

Barcelona vs Hollywood és un projecte transmèdia multidisciplinari que segueix a un grop de joves residents a Barcelona i aspirants a treballar en el món del cine, sota la tutela d’un productor nord-americà acabar d’arribar d’EEUU amb l’objectiu de seguir fent pelis a la nostra ciutat.

Producciones del Sexto
@Ricky_Del_Sexto – Twitter
Barcelona vs Hollywood – Facebook
Barcelona vs Hollywood – Youtube
barcelonavshollywood.es

També vam assistir a una taula rodona del Cluster Audiovisual en què parlaven de la distribució online i vam poder provar el projecte transmèdia Gappo’s Legacy VR. Us ho hem explicat aquí
Marta Izquierdo

%d bloggers like this: