Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

3Estan de moda els llibres per a adults amb dibuixos que pots pintar de colors. N’hi ha per tots els gustos. Arran d’una iniciativa de l’Acadèmia de Medicina de Nova York, diverses institucions han fet llibres per pintar a partir de les seves col·leccions. Vols pintar obres del Metropolitan Museum, l’Smithsonian o la New York Public Library? Aquí pots descarregar gratuitament els llibres. Preciosos!!!! Tostitos és una marca de nachos que arran de la darrera SuperBowl es va unir a l’agència de publicitat Goodby Silverstein & Partners per crear la Tostitos Party Bag. En què consisteix? Aquesta bossa te uns sensors que detecten que has begut i t’avisen que no pots conduir. A la imatge, la bossa de l’esquerra és la que t’avisa que no estàs en condicions d’agafar el volant i t’ofereix un descompte de 10$ si truques un Uber, cosa que pots fer només tocant la bossa amb l’smartphone gràcies a la tecnologia NFC.Una bona forma de millorar la seguretat al volant!
hello-barbie-hologram-03Fa un any us vam parlar de la Barbie i com havia esdevingut una nina connectada. Ara, Mattel ha presentat a la darrera edició de la New York Toy Fair la Barbie holograma, que no només parlarà amb els nens sinó que ballarà amb ells, els recordarà que es rentin les dents, respondrà les seves preguntes, els felicitarà per l’aniversari… Tot un munt d’interacció que arribarà a les llars a la tardor. En aquest vídeo ho podeu veure!
Aquesta és la Cayla, una nina que es connecta a internet i et pot respondre a les preguntes dels nens (un tipus Siri). A Alemanya el Bundesnetzagentur, l’oficina federal responsable dels temes de telecomunicacions, l’acaba de prohibir i ha demanat els pares que la destrueixin, ja que pot ser fàcilment hackejada via bluetooth. Això podria provocar que el hacker pugui parlar amb els nens i treure’ls informació privada o fer que la nina digui coses poc apropiades. Aquí teniu més informació. Els fabricants de la nina, Genesis Toys, encara no se n’han pronunciat.

KORTEX és un dispositiu de realitat virtual que te com a objectiu proporcionar una experiència relaxant més enllà de les imatges que puguin projectar-se a les ulleres de realitat virtual.Aquest accessori, creat pel fabricant de dispositius mèdics Fisher Wallace, estimula el cervell per produir endorfines, serotonina i melatonina alhora que redueix els nivells de cortisol, l’hormona de l’estrès. KORTEX actua estimulant el seu cervell utilitzant dosis baixes (màxim de 2 mA) d’impulsos de corrent alterna. Cada KORTEX va amb una còpia gratuïta del joc VR Land’s End, el joc d’ustwo (els desenvolupadors de Monument Valley).

Ja sabem que aprendre idiomes no és fàcil. Per això, Casio ha creat el Lesson Pod, un dispositiu que funciona com un professor d’anglès portàtil en un disseny encantador i molt acurat.

Només cal tocar-li el cap i el Lesson Pod es posa en marxa, oferint conversa, dient frases que s’han de repetir, fent proves tipus quiz, donant consells de gramàtica i corregint la pronúncia de l’alumne. Funciona amb wifi i es connecta a una app per poder monitoritzar el progrés des de l’smartphone.

Ara per ara, només funciona per ajudar els japonesos a parlar anglès però està previst que tingui altres idiomes aviat.

4-whatsapp-book-digital-conversationsZapptales és una empresa que converteix les teves converses de WhatsApp en un llibre. Amb un procés simple i xifrat per protegir la privacitat, pots triar les fotos de portada, el títol, el tipus de lletra, el fons… Com un àlbum de fotos però amb el que has anat xerrant per WhatsApp!Els preus van de 14,90 € a 29,90 €. Més informació sobre com funciona aquí.

Six Flags és una cadena de parcs d’atraccions que han implementat la realitat virtual a la seva muntanya russa. És a dir, els visitants que pugen a la muntanya porten unes ulleres de realitat virtual i a la vegada que viatgen pels rails veuen una pel·lícula on són al mig d’un atac galàctic. El projecte, en col·laboració amb Samsung, s’ha estrenat a Mèxic i al vídeo podeu veure com funciona.

Ja veiem que Donald Trump serà un habitual d’aquesta secció. I és que la seva presidència està provocant reaccions curioses. La darrera: si Trump es comporta com un nen petit, així el tractaran gràficament. I s’estan desenvolupant tot un munt de mems amb petits Donalds en entorns d’adults. No us els perdeu!

D’acord, les notícies de Trump ja comencen a monopolitzar les notícies. Tenim Trump a tota hora. N’estàs una mica fins el capdamunt? Doncs han creat una extensió per a Google que et filtra tot allò que parli del mediàtic president americà. Només has d’instal·lar Trump Filter i cada cop que una pàgina web parli de Trump apareixerà un missatge de Warning!

Adéu a les ulleres bifocals. A la universitat de Utah han desenvolupat un parell de ulleres intel·ligents amb lents líquides que poden ajustar automàticament el seu enfocament. De manera que no caldrà tenir unes ulleres per llegir i unes per veure de lluny, ja que les lents estan fetes de glicerina i les ulleres tenen un mesurador de distància en el pont que fa que es reconegui la distància a la qual està el subjecte que es mira i les lents ajustin la corba segons aquesta distància. Esperen que es puguin comercialitzar en un parell d’anys. En aquest vídeo podreu veure com funcionen.

Al CES es va presentar l’Ehang 184, un dron gegant creat per la companyia xinesa Ehang on poden viatjar persones. Com? En un dron?

Doncs sí, en aquests vehicle una persona de menys de 100 quilos podria viatjar uns 100km durant uns 20 minuts, guiat únicament per una app on haurem indicat l’origen i la destinació. L’avió no tripulat és totalment elèctric, té quatre braços, vuit hèlix, vuit motors i dos conjunts de sensors.

El dron està sent provat a Dubai i segons l’Agència de Transports de Dubai el faran servir a partir del proper juliol.

Teniu un gat? I una tauleta? Doncs aquí trobareu les millors apps… per a gats!!! Sí, els felins també volen jugar. Així que perquè no deixar-los el nostre dispositiu preferit perquè faci anar les seves pròpies apps amb les seves potetes (esperem que sense treure les urpes)? També hi ha música per relaxar el gat i un cat simulator!

giphy-1

Està demostrat que el nostre estat anímic canvia depenent de com estigui el temps meteorològic. Spotify n’ha pres bona nota i s’ha aliat amb Accuweather per crear Climatune, una web que t’ofereix llistes de música depenent del clima. Prenen les dades a partir de més de mil estacions meteorològiques, la música que ofereix no sempre és la q ens sembla més  òbvia (música alegre si fa sol, música instrumental si neva). En aquest article, un dels responsables ens explica com han fet la selecció i com afecta el clima al nostre organisme.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: