Ja han passat les festes i toca fer balanç d’amics invisibles, tions, PareNoels, Reis… segur que entre tot el que t’han regalat hi ha coses que no t’interessen gaire o no et fan cap tipus de servei i et preguntes què en pots fer. Què et semblaria vendre-les?
Ara faré un apunt personal: aquestes festes m’han regalat un munt de coses que no necessito i que no m’agraden. La Marta m’ha suggerit la possibilitat de penjar aquests articles a alguna app o web de compra i venda entre particulars. Confesso el meu gran desconeixement sobre el tema així que decideixo fer una mica de recerca.
Navego per Internet i veig que les aplicacions més utilitzades pels usuaris són Wallapop, Vibbo, Milanuncios, Chicfy. Algunes provenen de les antigues revistes de compra-venda de segona ma que posteriorment es van reconvertir en pàgines web i que fa un temps han fet el salt a les aplicacions per mòbil. El més curiós és que mentre busco aquesta informació i la comento en veu alta me’n adono que moltes de les meves companyes ja en son usuàries i n’estan encantades.
Així doncs, si voleu donar una segona vida a articles que per a vosaltres han queda obsolets o voleu trobar alguna “ganga” aquí en teniu un resum.
Wallapop
Wallapop és la forma de guanyar diners amb tot allò que no fas servir d’una forma fàcil, ràpida i gratuïta. És com una mena de “mercadillo” local on pots comprar i vendre articles dins la teva àrea i on traspassar la plataforma digital quedant amb el venedor per realitzar la compra o comentar les qualitats de l’article.
Comprador i venedor es posen d’acord per realitzar la transacció de la forma més segura i satisfactòria per ambdues parts.
L’aplicació ofereix un espai de trobada on compradors i venedors interactuen però en cap cas valida la veracitat dels productes ofertats, tot i que obliga els usuaris a respectar uns codis de conducta i a subscriure tota una sèrie de normatives per a poder-s’hi inscriure i començar a participar-hi.
Més de tres milions de persones ja s´han unit a Wallapop.
Vibbo
Segundamano és una plataforma molt coneguda per ser una de les veteranes d’aquest sector, i s’ha adaptat a l’actualitat reconvertint-se en Vibbo, un aplicació a la qual s’hi pot accedir tant a través del mòbil com del web.
A Vibbo s’hi poden trobar i publicar anuncis en 77 categories diferents que poden anar d’articles petits fins a immobles i que suposen una oferta de 2,7 milions d’anuncis actius.
El 65% de les visites que mensualment rep aquesta plataforma, provenen dels dispositius mòbils, fet que demostra la facilitat d’ús de l’aplicació, considerada com a una de les millors apps gratuïtes del 2014 per Google.
La plataforma compta amb una secció d’ajuda molt àmplia per ajudar-te a gestionar la compra-venda dels articles, pujar les fotografies, facilitar la interlocució entre venedors i compradors…
Milanuncios
Milanuncios.com és el tauler d’anuncis classificats més popular a Espanya segons Google. S’hi publiquen cada dia una mitjana de 85.000 anuncis gratuïts. A Milanuncios es poden trobar tot tipus d’articles: nous com de segona ma, serveis professionals, ofertes de feina, negocis…
Els anuncis es classifiquen en grans categories que a la vegada es subdivideixen en múltiples conceptes per tal d’abastar el major nombre possible de productes i serveis. En total hi ha més de 10.000.000 de anuncis. La recerca és senzilla ja que es pot fer per mitjà de filtres.
Chicfy
Si el que vols és comprar o vendre moda per a noia Chicfy és la teva aplicació. Podràs accedir als armaris d’altres noies i comprar aquelles peces de roba, sabates o accessoris que mai no han utilitzat o de les que es volen desprendre per avorriment i, al mateix temps, podràs utilitzar aquesta plataforma com a aparador per a les teves vendes.
Les clientes i les venedores són les encarregades de marcar els preus i d’arribar a acords però Chicfy garanteix que las transaccions siguin segures. Per a aquesta aplicació és important la imatge, la confiança i el respecte, per això demanen que les usuàries tinguin sempre presents un seguit de normes bàsiques de conducta dins la comunitat i posen a disposició diferents canals de comunicació per a poder atendre qualsevol incidència, tant pel que fa a les comandes com en la relació entre les usuàries.
Què hem de fer si en algun moment ens sentim estafats utilitzant alguna d’aquestes apps?
Com en qualsevol situació fora de la vida digital, el primer que s’ha de fer es denunciar-ho a la policia. Les aplicacions fan recomanacions sobre com realitzar les transaccions i col.laboren de forma estreta amb els cossos de seguretat. En aquest sentit Wallapop (que és una empresa catalana) ha redactat les seves normes d’ús conjuntament amb els Mossos d’Esquadra.
Aquestes plataformes, però, no es fan responsables de les possibles estafes ja que ells no participen en les transaccions comercials i per això recomanen que comprador i venedor es vegin en el moment de realitzar la compra-venda i que aquesta transacció es faci en un lloc públic, no fer transferències bancàries ni girs postals sense haver provat el producte, revisar el perfil del venedor, les valoracions fetes per altres usuaris, si el seu compte ha estat verificat… Utilitzar com a forma de comunicació el xat intern de les aplicacions per tal de deixar constància de les mateixes i desconfiar d’aquelles ofertes descaradament a la baixa.
Bé, ara que ja teniu la informació només us queda llegir-vos algun llibre com el de la Marie Kondo, fer neteja., i començar a fer fotos per vendre tot allò que ocupa un lloc innecessari a casa vostra.
Mireia