Vareu obrir el paquet embolcallat en paper de regal i us vau sorprendre amb la generositat dels Reis que us portaven unes ulleres de realitat virtual. Després de donar les gràcies als vostres Reis techies us vareu quedar amb un, i ara què faig amb les ulleres? Per a què serveixen? Serà un trasto més a casa? Nosaltres volem ajudar-vos amb una petita guia bàsica de les aplicacions i continguts més interessants per començar a provar els vostres visors nous de trinca.

Google Cardboard (Google Daydream i similars)

Els visors més econòmics del mercat, incloent l’evolució de mitja gama de Google Daydream, permeten gaudir de gran varietat de contingut immersiu. En alguns casos només cal que us baixeu una app i visioneu vídeos o jocs en VR directament en streaming o bé us descarregueu també els vídeos a visionar. Els nostres imprescindibles:

Google Cardboard app per iOSAndroid, la col·lecció de vídeos en 360º que Google ha seleccionat per començar en el món de la realitat virtual. Hi podreu trobar vàries de les apps que us comentarem a continuació.

Within, app disponible per iOS i Android. Els vídeos desenvolupats per aquesta empresa pionera de la realitat virtual, anteriorment coneguda com a VRSE, són alguns dels que han ajudat a definir i explorar durant els últims anys la narrativa per realitat virtual. Destaquem el preciós Evolution of verse de Chris Milk,  la divertida trobada animada amb extraterrestres de l’Invasion de Baobab Studio, MrRobot VR, una de les primeres experiències de VR per sèries o l’experiència sonora de Notes of Blindness. Gratuït.

JauntVR, app disponible per iOS i Android. Hi trobareu tota classe de bells  documentals de viatges del Nepal a Machu Pichu,  la sèrie immersiva Invisible, curts divulgatius com Miracle of Life i fins i tot esdeveniments esportius en 360º! Gratuït.

YouTube, app disponible per iOS i Android: els vídeos en 360º de YouTube també es poden veure a través d’un visor de VR per millorar l’experiència. Gratuït.

Google Spotlight Stories. L’estudi creat per Google per investigar la narrativa immersiva ha donat lloc a curtmetratges d’animació com Rain or shine, Special Delivery o Pearl, disponibles a Youtube en 360º. Pearl, curtmetratge dirigit per Patrick Osborne, director de  Big Hero, ha estat nominat fa uns dies a l’Oscar al millor curtmetratge d’animació. És la primera vegada que un curt creat per realitat virtual competeix als Oscars. Gratuït.

NYT VR, app disponible per iOS i Android: el diari americà The New York Times aposta per la realitat virtual en la seva estratègia digital per acostar al diari nous lectors i oferir continguts diferents a través dels seus reportatges en 360º. Gratuït.

End Space, joc disponible per iOS i Android. Un shooter arcade de naus espacials.

Sisters, joc disponible per iOS i Android. Un dels jocs en VR que més por fan. Gratuït.

InMind 2, joc disponible per iOS i Android i Daydream. Un joc d’aventures que aventura la química de les emocions humanes.

Google Arts & Culture VR, app disponible per Daydream i telèfons compatibles com Pixel. Realitza una visita immersiva a algunes de les millors col·leccions museístiques del món.

Fantastic Beasts and Where to Find Them, experiència/joc disponible només per Daydream que ens endinsa en el món màgic de J.K. Rowling. Gratuït.

Samsung Gear

Els visors de mitja gama de Samsung utilitzen tecnologia Oculus i ofereixen una experiència de major qualitat amb telèfons mòbils Samsung Galaxy.

Land’s End, joc d’exploració de l’estudi ustwo, creadors de Monument Valley. Hi ha millor carta de presentació?

Minecraft: Gear VR, si sou fans de Minecraft podeu continuar construint móns virtuals en móns immersius.

Ocean Rift, una tranquil·la experiència aquàtica.

Asteroids, la continuació de l’aventura dels dos aliens protagonistes de Invasion ha estat presentada recentment a Sundance i està disponbile per Samsung Gear i Daydream. Gratuït.

EVE Gunjack, un shooter de ciència ficció que omple la pantalla de naus espacials.

WithinJaunt VR End Space també estan disponibles per Gear. Gratuïts.

Oculus Rift

Entrem en el sector dels visors d’alta capacitat, que ofereixen una resolució i gràfiques de gran qualitat, major grau d’immersivitat i interactivitat. Si us les heu comprat és de suposar que sou uns experts jugadors i heu preparat el vostre ordinador per donar tota la potència necessària per la VR. Aquí podeu trobar les experiències disponibles per Oculus.

The Climb, un joc/experiència espectacular que permet escalar algunes de les muntanyes més altes del planeta.

Henry, curtmetratge d’animació de Oculus Studio narrat per Elijah Wood guanyador d’un Emmy a millor programa interactiu i el primer curtmetratge original per VR que guanya un Emmy. Acompanyeu el porc espí Henry en el dia del seu  aniversari! Gratuït.

Lost, curtmetratge animat creat per Oculus Studio sobre una inesperada trobada al bell mig d’un bosc màgic. Gratuït.

Dear Angelica, el més recent curtmetratge de Oculus Studio és un preciós curt animat amb il·lustracions pintades a mà i narrades per Geena Davis i Mae Whitman que acaba d’estrenar-se a Sundance. Gratuït.

dear_angelica

Allumette, un curtmetratge animat de 15 minuts de Penrose Studios sobre una noia que viu en una ciutat fantàstica sobre els núvols. Gratuït.

Chronos: joc de rol d’aventura amb una atmosfera única on l’heroi ha de superar un gran i misteriós laberint.

EVE: Valkyrie: un dels grans jocs desenvolupats per VR

Apollo 11 VR Experience: un nou tipus de documental immersiu del petit pas que va representar un gran pas per la humanitat.

WithinJaunt VR i Minecraft VR també estan disponibles per Oculus.

HTC Vive

Les ulleres de HTC en col·laboració amb Vive estan rebent crítiques molt favorables per la seva gran qualitat. No teniu més que visitar la tenda virtual de Steam per VR!

Tilt Brush, aquesta eina de Google esdevindrà un abans i un després en l’animació. Pinta en l’espai en 3D al teu voltant. Simplement, espectacular.

Job Simulator, un dels videojocs de realitat virtual amb millors crítiques i èxit de descàrregues. Quan en un futur els treballs els realitzaran tots els robots com sabren què significa una feina?

The Brookhaven Experiment, espectacular joc d’horror i  supervivència.

Arizona Sunshine, joc de zombies i sang i fetge al límit. També disponible per Oculus.

Fruit Ninja VR, les famoses fruites ara es poden engrapar en realitat virtual.

Fantastical Contraption, elegant joc de construcció de màquines en VR.

Google Earth VR. Voleu descobrir algun dels monuments i paisatges més espectaculars del món en VR?

WithinJaunt VR i Pearl en versió eye-tracking també estan disponibles per HTC Vive.

Sony PlayStation VR

El més econòmic dels visors de gama alta està enfocat als videojocs. Tot i que les seves característiques tècniques i qualitat gràfica són clarament inferiors a HTC i Oculus, proporciona grans experiències de joc.  Fa pocs mesos que està a la venda i poc a poc van arribant més continguts immersius a la tenda de PlayStation.

Hi destaquen Batman: Arkham VR, una nova aventura del cavaller fosc, Rez Infinite,  Job Simulator, The Brookhaven Experiment, Eve:Valkyrie o Allumette. També podreu trobar les apps de Within i Jaunt.

 

Si encara us heu quedat amb ganes de més, aquí podeu trobar els articles que fem cada mes on parlem de realitat virtual i us recomanem vídeos i jocs. Seguirem informant-vos cada mes de què és mou en el món de la realitat virtual en el nostre apartat VR Cultura!

Imma Garcia

 

 

A %d bloguers els agrada això: