Arriba el mes de febrer i amb ell els milers de professionals del sector de la mobilitat a Barcelona. El Mobile World Congress torna a la ciutat i hi podrem veure les darreres novetats en dispositius mòbils, televisions ultraplanes, emmagatzemament al núvol, bateries de llarga durada, cases connectades i altres innovacions en cables i xips.

Però tot això s’ha d’omplir de contingut. Amb es telèfons mòbils ja fem de tot excepte trucar per telèfon. I algú ha de treballar en aquest “de tot”. Per donar veu i visibilitat i afavorir el finançament i el treball en xarxa de les startups que treballen en mobilitat, la Mobile World Capital va crear el 4Years From Now. 4YFN és la plataforma de negocis més gran del món, i permet que emprenedors , inversors i empreses connectin i posin en marxa nous projectes junts. Aquesta quarta edició tindrà lloc entre el 27 de febrer i l’1 de març i acollirà 100 conferències i un espai de 18.000 m² amb més de 600 expositors de 200 països.

L’ICEC hi tindrà un estand on d’una banda s’acolliran 15 startups culturals i creatives catalanes i on a més es donarà informació de les línies de finançament per a emprenedoria cultural.

Per preparar tota aquesta activitat, i amb l’objectiu de portar aquest món a la ciutadania, la Mobile World Capital ha creat un esdeveniment nou on també serem presents: la Mobile Week Barcelona. Entre el 20 i el 26 de febrer, la Mobile Week combinarà art, tecnologia i innovació per entendre l’impacte de la transformació digital a través de 10 diàlegs, 10 creacions artístiques i altres tantes rutes pels districtes de Barcelona.

Amb l’objectiu d’abordar els reptes, els límits i les oportunitats de la revolució digital en què estem immersos des d’un punt de vista ciutadà durant aquesta setmana prèvia al Mobile World Congress es reuniran artistes, científics, pensadors, enginyers, emprenedors i professionals de la indústria cultural, en una proposta transversal, gratuïta i oberta a la ciutadania.

Segons el conseller delegat de Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, “per primera vegada, es reunirà emprenedoria, indústria digital i cultura en un programa d’activitats que omplirà la ciutat de Barcelona i permetrà a la ciutadania veure com la digitalització està canviant el dia a dia “.

Mobile Week planteja 3 tipus d’activitats que es desenvoluparan de manera paral·lela i simultània en cada un dels districtes de Barcelona:

  • 10 diàlegs reuniran a emprenedors, artistes, catedràtics, pensadors, creadors i científics que abordaran l’impacte de la transformació digital a nivell social, cultural i econòmic.
  • 10 creacions artístiques inspirades en la transformació digital que mostraran la visió de cada artista sobre la digitalització i l’impacte de la tecnologia en diferents àmbits de la societat .
  • 10 rutes inspiradores pels 10 districtes barcelonins amb l’objectiu de redescobrir els espais de creativitat, innovació, cultura digital, tecnologia i pensament més rellevants de la ciutat.

A més, el darrer dia del Mobile World Congress tornarà el Gamelab Mobile. El Gamelab Mobile és la jornada on descobrir com els últims avenços en tecnologia mòbil i Internet estan ajudant els desenvolupadors de jocs per crear noves formes d’entreteniment interactiu.

El més de febrer és mòbil!!!

 

 

 

Marisol López

%d bloggers like this: