Segurament molts de vosaltres sou de vacances o esteu a punt d’agafar uns dies de festa. Si voleu aprofitar aquest descans per sortir de casa i fer una mica de cultura digital aquí teniu unes quantes propostes.
Cinema
- Arrival (L’arribada) és una pel·lícula de ciència ficció dirigida per Denis Villeneuve amb Amy Adams i Jeremy Renner en els papers principals, basada en el premiat relat Story of Your Life de Ted Chiang. Sinopsi: Quan uns extraterrestres aterren a tot el món, una experta lingüista és reclutada pels militars per determinar si vénen en pau o són una amenaça.A mesura que aprèn a comunicar-se amb els alienígenes comença a experimentar certs processos, que esdevenen la clau per desbloquejar el major misteri sobre el veritable propòsit de la seva visita.
- Assassins Creed és una pel·lícula d’aventures basada i ambientada en la nissaga de videojocs del mateix nom. Protagonitzada pel nominat als Oscar® Michael Fassbender i l’oscaritzada Marion Cotillard, la pel·lícula està dirigida per Justin Kurzel i distribuïda per 20th Century Fox.
Sinopsi: gràcies a una revolucionaria tecnologia que desbloqueja els records genètics, Callum Lynch (Michael Fassbender) viu les aventures del seu ancestre, Aguilar, a l’Espanya del segle XV. Callum descobreix que és el descendent d’una misteriosa societat secreta, els Assassins, i que posseeix increïbles coneixement i habilitats que el permetran enfrontar-se a la poderosa i opressora organització dels Templers al present.
- Canta! és la nova pel·lícula d’animació creada per Universal Pictures i Illumination Entertainment, dirigida por Garth Jennings. Sinopsi: Buster Moon, a qui en Matthew McConaughey li posa la veu en la versió original, és un koala que sempre va somniar amb l’idea de ser el propietari d’un teatre al que normalment anava el seu pare i que ara es troba en decadència. Amb el seu millor amic, una ovella negra de nom Eddie (John C. Reilly), decideix convertir el teatre en la seu del concurs musical més gran del món. Entre els concursants s’hi troben en Mike (Seth MacFarlane), un ratolí amb una gran veu però que juga brut, Meena (Tori Kelly) una elefanta adolescent amb por a l’escenari, Ash (Scarlett Johansson) la cantant d’una banda de rock alternatiu, Rosita (Reese Witherspoon), una porqueta apassionada per la música i Johnny (Taron Egerton) un jove goril·la que fuig dels tripijocs de la seva família. El doblatge en castellà l’han fet Santi Millán, la youtuber Andrea Compton, Paco León i Concha Velasco.
- Un monstre em ve a veure, una pel·lícula preciosa que parla de sentiments i que no deixa indiferent ni a grans ni a petits. Sinopsi: Connor (Lewis MacDougall) és un jove de 12 anys que, després de la separació dels seus pares, es converteix en l’home de la casa i l’encarregat de portar les regnes de la llar. Amb la seva jove mare (Felicity Jones) malalta de càncer, el petit intentarà superar totes les seves pors i fòbies amb l’ajuda d’un monstre (Liam Neeson). Fantasia, contes de fades i històries imaginàries del petit es veuran les cares no només amb la realitat, sinó amb la seva freda i calculadora àvia (Sigourney Weaver). Dirigida per J.A. Bayona i basada en el llibre del mateix nom escrit el 2011 per de Patrick Ness, qui també en va escriure el guió.
- Doctor Strange està basada en el personatge de Marvel Comics, creat per Stan Lee i Steve Ditko l’any 1963, dirigida per Scott Derrickson i protagonitzada per Benedict Cumberbatch i Tilda Swinton. Sinopsi: El doctor Stephen Strange és un reconegut cirurgià de Nova York qui després d’un terrible accident de transit perd l’ús de les seves mans. Això fa que la seva carrera fracassi i busqui alternatives a la medicina tradicional per tal de trobar alguna possibilitat de cura. Fa un viatge a l’Himalaya on un vell savi li descobrirà un món ocult de màgiques dimensions on aprendrà a utilitzar els poders psíquics, como ara la telepatia, la projecció astral o el teletransport, per combatre el mal.
- Bèsties fantàstiques i on trobar-les és una pel·lícula, preqüela de la nissaga Harry Potter, dirigida per David Yates i escrita per J. K. Rowling que s’inspira en el llibre homònim de Rowling. Sinopsi: De retorn a Anglaterra el magizoologista Newt Scamander (Eddie Redmayne), després de recórrer el món buscant increïbles criatures màgiques, fa escala a Nova York per a una reunió important. Les coses es compliquen quan els animals fantàstics que havia recol·lectat s’escapen de la seva vella maleta. Mentre intenta trobar-los, poderoses i misterioses forces sembren de destrucció els carrers de la ciutat. Els incidents porten el segell del Mag Tenebrós (Gellert Grindelwald), temible i despietat, del qual s’ha perdut el rastre. A causa de la devastació, la tensió augmenta entre la comunitat americana de mags i els no-mags (els muggles, éssers incapaços d’utilitzar la màgia). Aquests últims estan recolzats per un grup d’extremistes i intolerants sectaris que pretenen eradicar la màgia.
- Rogue One és una pel·lícula de la nissaga d’Star Wars situada entre els episodis III i IV. Sinopsi: L’Imperi Galàctic ha acabat de construir l’arma més poderosa de totes, l’Estrella de la Mort, però un grup de rebels decideix realitzar una missió molt arriscada: robar els plànols d’aquesta estació abans no sigui operativa, mentre s’enfronten també al poderós Lord Sith conegut com a Darth Vader, deixeble del despietat Emperador Palpatine.
- Passengers és una pel·lícula americana interpretada per Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen i dirigida per Morten Tyldum. Sinopsi: una nau es dirigeix cap un planeta on s’hi ha instal·lat una colònia per crear una nova civilització lluny de la Terra, traslladant al seu interior milers de passatgers humans que es troben en un estat de son criogenitzat. Però una avaria provoca que l’Aurora i el James, dos d’aquests passatgers es despertin del son noranta anys abans del previst.
I al cinema Phenomena podreu recuperar pel·lícules com E.T. (1 de gener) , Harry Potter (3 de gener), La botiga dels horrors (3 de gener), Cristal Oscuro (5 de gener), Blade Runner (7 de gener) o Els Goonies + Retorn al futur (8 de gener)
Teatre
- Atrapada a la xarxa. L’Eli és a punt de passar la darrera pantalla del joc Ultra Mario Band 4, el videojoc de moda. Per aconseguir-ho ha passat molts dies sense sortir de l’habitació. Però l’alarma salta i els controladors de la xarxa l’envien al món virtual. Què passarà? Atrapada a la xarxa parla de l’ús que els nens fan dels videojocs i d’Internet. Quines possibilitats els ofereixen? Quins avantatges? Quins perills comporten si no se’n fa un bon ús? Es tracta d’un espectacle que intenta potenciar les relacions humanes davant les relacions virtuals. Teatreneu, Barcelona.
- Geronimo Stilton torna al Regne de la fantasia, on l’espera la missió més difícil, més misteriosa, més aventurera, més emocionant, més perillosa, més solitària i més màgica de totes. Aquesta vegada la Flordiana no serà la seva aliada ni la seva amiga, sinó una reina malcarada i hostil que l’ordena anar a buscar els Set Objectes Màgics que hi ha escampats per tot el Regne de la Fantasia. Una nova aventura musical amb cançons molt divertides, imaginació i molta fantasia. Teatre Condal. Barcelona
- El petit príncep torna per tercer any a Barcelona per Nadal. L’espectacle descobreix la història de Saint-Exupéry als més petits i la fa reviure als més grans. Un viatge des de l’asteroide B612 fins a la Terra de la mà d’aquest personatge universal que ja tots portem a dins. El nen que demana a l’aviador que li dibuixi un xai ens farà descobrir paisatges i personatges únics a cada planeta que trepitja. Coneixerem un geògraf, un fanaler, un rei… De fons, aquella Rosa a qui no acaba de saber estimar… i la Guineu que li fa descobrir que “l’essencial és invisible als ulls”. L’espectacle que firmen Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 compta amb projeccions màgiques, so 360º i unes cançons que us faran volar. Sala Barts. Barcelona
Mapping
El Recinte Històric de Sant Pau mostra l’espectacle de mapping La llum de Sant Pau a la seva façana principal. Enguany, l’espectacle es concep com una simfonia lumínica que celebra el solstici d’hivern, el moment a partir del qual els dies s’allarguen i el sol recupera terreny a la fosca.
La llum de Sant Pau és, també, un homenatge a l’arquitectura que l’aixopluga, i molt especialment a l’obra de Domènech i Montaner, qui, com a bon modernista, establia relacions ben evidents entre les seves obres i les formes naturals, amb motius vegetals i orgànics ben presents a molts dels elements arquitectònics i decoratius del conjunt modernista.
Podeu trobar més informació a: www.santpau.barcelona/nadal. #LlumSantPau
Com veieu hi ha activitats per tots els gustos, expliqueu-nos què heu vist i feu-nos-en la crítica, entre tots farem moure la cultura digital.
Mireia.