Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Toyota ha presentat el Lexus LIT IS, un cotxe que en comptes de pintura està cobert amb 41.999 LED programables que no només permeten triar el color del cotxe sinó convertir-lo en una pantalla ambulant amb animacions, combinacions de colors, missatges… El Lexus LIT IS neix com a col·laboració amb la cantant britànica Dua Lipa, que l’ha fet servir en un videoclip. Tot i que per ara no està previst que es comercialitzi, Lexus no descarta la possibilitat.

El Sunshine Aquarium de Tòquio no és un espai particularment fàcil de localitzar, i pensen que aquesta és la raó per la qual en els darrers dos anys l’assistència ha baixat molt. Per resoldre aquest problema, els responsables han creat una aplicació amb realitat augmentada que ajuda els possibles visitants de l’aquari a localitzar l’espai. I l’ajudaran un grup de pingüins!!!

D’acord amb l’aquari, s’ha notat un augment del 152% en les visites. L’aplicació està disponible actualment en iOS i Android com un accessori per a l’aplicació Junaio AR. Fins i tot si no som al Japó podrem veure com els pingüins caminen al voltant de la pantalla.

Suposo que heu vist els gossets amb jerseis a l’hivern (potser amb impermeable quan plou). Doncs ara l’empresa DronesWeather ha creat roba per vestir els drons fredolics. Uns jerseis moníssims que surten per uns 200$. Perquè ells afirmen que sí, que els drons s’encostipen!

Potser haureu sentit a parlar de l’artista que es coneix com a Space Invader i que col·loca imatges dels marcians del videojoc a les ciutats d’arreu del món. De fet, a Barcelona en podeu trobar alguns! Bé, doncs ara ha aconseguit el seu somni: posar un Space Invader a l’espai!!! Podeu veure els vídeos de com va anar, i de fet continua anant!


The Flying Cart és un disseny de Seongjoo Joh i Lee Min que resol el problema dels carrets de servei a l’avió que no deixen passar els passatgers i bloquegen el passadís. Aquest disseny aplica el carret al sostre amb uns rails de forma que es pot moure amb total comoditat. Per ara només és un prototipus però sembla una bona idea!!!

RokBlok és un tocadiscos portàtil, realment portàtil.  De fet, és un tocadiscos a l’inrevès: el disc no es belluga i és el tocadiscos el que dóna voltas per sobre del vinil. Si el mirem bé, no és més que un altaveu portàtil inalàmbric motoritzat amb rodes i una agulla de tocadiscos. Per ara, és un projecte de Kickstarter que ha quadruplicat les aportacions necessàries per fer-lo realitat.

Hi ha qui diu que el futur dels parcs d’atraccions és la realitat virtual, però un enginyer, Charles Bombardier, afirma que ho és la maglev, la levitació magnètica. Aquesta permet que no hi hagi rails ni rodes ni, de fet, fricció. Funciona amb electroimants, com els trens-bala japonesos. I ho vol implementar en la Coaster Sfrear. Els passatgers seran dins una bola transparent amb plena visió de tot el que hi ha al seu voltant. Interessant! Per ara, només és una idea…

Diuen que en un futur proper els robots faran tota la nostra feina. Interessant? Terrible? Sigui com sigui, l’estudi Owlchemy Labs ha creat un simulador de treball, una experiència en realitat virtual que ensenyarà les futures generacions com es treballava. Bé, tot plegat sembla una mica de broma, però ja es pot jugar entrant a http://jobsimulatorgame.com.

Kissenger és un dispositiu per fer-se petons a través del telèfon mòbil. Sí, tal com ho llegiu. Es compra en parelles, cada un posa un en el seu smartphone i fa un petó a la part tova del dispositiu. L’altre només ha de posar aquesta part en la seva galta o llavis per notar el petó de la persona estimada. Diuen que això, a més, serà molt útil quan arribi el moment de tenir relacions íntimes amb robots… Confesor Go neix com “la primera aplicació que apropa el sacrament de la penitència a les noves generacions”. És una aplicació que et permet trobar un confessor a prop d’on ets, mitjançant geolocalització, i a més saber com és el capellà: nom, edat, idiomes en què confessa i fins i tot una fotografia. Pot semblar molt residual però en menys de 24h va superar els dos milions de descàrregues. Disponible tant per Android com per iOS, darrera hi ha, és clar, un sacerdot.

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: